NRK Meny
Normal

Midtbø: – Utrolig skuffet

– Jeg er utrolig skuffet. Vi klatrere får ikke mye oppmerksomhet, og jeg hadde håpet å få vise det norske folk hva jeg kan, sier Magnus Midtbø. Han kom ikke til finalen i verdenscupen på hjemmebane.

Magnus Midtbø

SKUFFET: Magnus Midtbø hadde håpet å kunne vise fram seg selv og idretten sin på hjemmebane i Stavanger

Foto: NRK

Midtbø ble bare nummer ni i semifinalen i verdenscupen i Stavanger. De åtte beste gikk til lørdagens finale.

Den finalen kan du se her lørdag fra kl 16.30:

Komm.: Arild Andersen og Eirik Birkelund Olsen.

– Jeg hadde ønsket at ruta hadde vært fysisk hardere fra start, det hadde passet meg bedre, sa han til NRK etter at finaleplassen røyk.

– Magnus har ikke utholdenheten til de beste, selv om han er blant de aller sterkeste. Han bruker litt mer krefter enn nødvendig deler av veien, og får betale for det i det avgjørende partiet av ruta. De åtte som gikk til finalen gjorde det litt bedre og fortjente finaleplassene, sier NRKs ekspertkommentator Eirik Birkelund Olsen.

– Det var en dramatisk og tett semifinale, og veldig jevnt mellom plassene fem og tolv. En av de aller største favorittene havnet på plassen bak Magnus, sier Birkelund Olsen.

Verdenscupleder Romain Desgrainges vant semifinalen, men det var ingen av mennene som klarte å klatre helt til topps i den krevende ruta.

Norges andre deltager i semifinalen, Martin Mobråten, ble nr 21.

I kvinnenes semifinale klarte Jain Kim fra Sør-Korea, Mina Markovic fra Slovenia og Anak Verhoeven fra Belgia alle å nå toppen av ruta. Tina Johnsen Hafsaas ble nr 22.

Den spektakulære Magnus Midtbø lader opp til verdenscupen i klatring. Redigering: Ingvil Øvretveit.

SLIK KAN DET GJØRES: Magnus Midtbø trente i en heisekran i Kollen før verdenscupen

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal