NRK Meny
Normal

Rogers gråt av glede etter maktdemonstrasjon

En rørt Michael Rogers tok til tårene etter seieren på tirsdagens lange og brutale Tour-etappe.

Cycling Tour de France

Så glad var Michael Rogers da han krysset mållinjen i Bagnères-de-Luchon.

Foto: Peter Dejong / Ap

Michael Rogers

Michael Rogers bukket til publikum etter å ha syklet den 237, 5 kilometer lange etappen.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Michael Rogers hadde mest krefter igjen da det HC-rangerte fjellet Port de Balés var rundet og fikk etter hvert en luke da han suste i rundt 100 kilometer i timen ned mot målområdet.

Australieren strakk armene i været og bukket elegant for de mange tilskuerne som hadde møtt opp i Bagnères-de-Luchon.

Rogers gråt da lagkamerat Alberto Contador brøt Tour de France i forrige uke, og i dag trillet tårene igjen. Men denne gangen gråt han naturligvis av glede.

– Har blitt mer sulten

– Det var mye glede som kom ut. Jeg har vært i denne posisjonen så mange ganger og visste at jeg enten kom til å krasje eller vinne. I år har jeg forandret meg mye mentalt. Jeg har blitt mer sulten og mindre redd for å feile, sier Rogers i et TV 2-sendt intervju.

Ikke bare var dette Rogers første etappeseier i Tour de France, han sikret også Bjarne Riis' Saxo Tinkoff andre seier på tre etapper.

Thomas Voeckler og Vasil Kiryienka tråkket i mål ni sekunder etter Rogers og ble henholdsvis nummer to og tre.

Nibali beholdt ledelsen i sammendraget. Han leder med 4.37 minutter til Alejandro Valverde etter den første dagen i Pyreneene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vincenzo

Vincenzo Nibali ble truet, men har fortsatt den gule trøya etter dagens etappe.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Knallhard etappe

Det 237, 5 kilometer lange blodslitet er den lengste etappen av årets ritt og inneholdt fem kategoriserte stigninger.

Etappen ble avsluttet med det HC-rangerte fjellet Port de Balés. Og de 21 ryttere i tet, som hadde over ti minutter til hovedfeltet, skapte god sykkelunderholdning opp de stupbratte bakkene:

Syklistene angrep i tur og orden i front, og bruddet ble mer og mer spredt jo lenger opp i de franske fjellene de syklet.

Fikk luke

Mot toppen av fjellet var Michael Rogers, José Serpa, Vasil Kiryienka, Cyril Gautier og Thomas Voeckler sterkest og hadde et solid forsprang i den drøye 20 kilometer lange utforkjøring mot mål.

Det var også disse syklistene som kapret de fem øverste plassene på resultatlisten.

– Jeg prøvde å riste av meg de andre noen ganger, men det var vanskelig. Jeg visste at etappen startet for min del i slutten av bakken, sier Michael Rogers.

Alexander Kristoff plasserte seg på halen av hovedfeltet på dagens etappe og konsentrerte seg først og fremst med å komme seg i mål innenfor tidsfristen.

Siste nytt

 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK
 • Schlierenzauer-hoppet teller ikke

  Gregor Schlierenzauer greide 253,5 meter under hoppkvalifiseringen i Planica, men uten et vellykket nedslag ble ikke tangeringen av verdensrekorden offisiell. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet, ifølge NTB.

  Gregor Schlierenzauer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par