NRK Meny
Normal

Michael Matthews ble verdensmester

Australieren Michael Matthews ble verdensmester i U23-VM på sykkel fredag.

Video Matthews verdensmester på hjemmebane

Han tok en klar seier i massespurten foran en tysk rytter og amerikaneren Taylor Phinney som gikk til topps i tempomesterskapet tidligere i uken.

Les også:

Kom inn med tetfeltet

Vegard Stake Laengen var sjanseløs, men kom inn med det 30 mann store tetfeltet da fellesstarten i U23-VM på sykkel ble avgjort fredag.

Han prøvde seg på et utbrudd midtveis ut i den siste av de ti rundene på snaue 16 kilometer, men selv om han fikk med seg to andre ryttere, holdt det ikke.

Video Stake Laengen etter rittet

- Er ingen spurter

Utbruddsforsøket var mer som en krampetrekning å regne.

- Slik det utviklet seg skjønte jeg fort at det ikke kunne gå min vei, for jeg er jo ingen spurter, sa den unge nordmannen til NTB etter rittet.

U23-rytterne kjørte 159 kilometer i den samme runden proffene skal bruke i søndagens fellesstartritt.

Video Robinson Bugge etter rittet


De norske:

30) Vegard Stake Laengen s.t., 50) Vegard Robinson Bugge 1.04 min. bak, 96) Daniel Egeland Jarstø 21.32. Øystein Stake Laengen brøt.

Siste nytt

 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge