NRK Meny
Normal

Michael Matthews ble verdensmester

Australieren Michael Matthews ble verdensmester i U23-VM på sykkel fredag.

Video Matthews verdensmester på hjemmebane

Han tok en klar seier i massespurten foran en tysk rytter og amerikaneren Taylor Phinney som gikk til topps i tempomesterskapet tidligere i uken.

Les også:

Kom inn med tetfeltet

Vegard Stake Laengen var sjanseløs, men kom inn med det 30 mann store tetfeltet da fellesstarten i U23-VM på sykkel ble avgjort fredag.

Han prøvde seg på et utbrudd midtveis ut i den siste av de ti rundene på snaue 16 kilometer, men selv om han fikk med seg to andre ryttere, holdt det ikke.

Video Stake Laengen etter rittet

- Er ingen spurter

Utbruddsforsøket var mer som en krampetrekning å regne.

- Slik det utviklet seg skjønte jeg fort at det ikke kunne gå min vei, for jeg er jo ingen spurter, sa den unge nordmannen til NTB etter rittet.

U23-rytterne kjørte 159 kilometer i den samme runden proffene skal bruke i søndagens fellesstartritt.

Video Robinson Bugge etter rittet


De norske:

30) Vegard Stake Laengen s.t., 50) Vegard Robinson Bugge 1.04 min. bak, 96) Daniel Egeland Jarstø 21.32. Øystein Stake Laengen brøt.

Siste nytt

  • Børufsen ordnet kjærkommen seier

    Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

  • Tromsø snudde VIF-trenden

    Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

  • Stabæk med sesongens andre seier

    Stabæk snudde 0–1 til 2–1 mot Odd. Tonny Brochmann (28) ble den store helten da han skåret på straffespark med bare minutter igjen. Torgeir Børven (Odd) og Ohi Omoijuanfo (Stabæk) stod for de to andre skåringene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal