Mesterligaen håndball kvinner 21/22

• Vipers med enkel seier i mesterligaen

Vipers gjorde kort prosess mot tyrkiske Kastamonu Genclik i håndballens mesterliga for kvinner lørdag og vant til slutt 35-24.

Det var sørlendingenes sjette strake seier i gruppespillet. Seieren gjør at Vipers er på 2.-plass med to poeng mer enn Metz på plassen under. De to beste går direkte til sluttspillet.

Metz møter slovenske Krim søndag.

Ana Debelic
  • Mørk med elleve mål i seier

Vipers lå under med ni mål i den første omgangen i Champions League-oppgjøret mot Krim lørdag, men hentet seg mesterlig opp og vant 27-26.

Nora Mørk var banens gigant med sine elleve mål, mens Jana Knedlíková scoret seks mål for Vipers.

De er nummer to i gruppa med seks poeng etter seks kamper. Györ leder overlegent og har vunnet seks av seks kamper. Lørdag hadde de full kontroll mot Sävehof. Kari Brattset scoret seks mål, mens Stine Bredal Oftedal noterte seg for fire fulltreffere i 41-19-seieren.

Vipers
  • Smell for Vipers i Mesterligaen

Vipers Kristiansand tapte 24-27 hjemme mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen i håndball lørdag. Ni mål fra Nora Mørk var ikke nok for tittelforsvareren.

Sørlendingene står dermed med tre nederlag på sine fem første kamper i gruppespillet. Tapet var Vipers' første i egen hall i høst.

Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, og til pause sto det 11-11. Vipers greide aldri å tette luken etter at russerne rykket fra 15-15 til 19-15.

Tidligere i høst ønsket Katrine Lunde (41) en overgang til nettopp CSKA Moskva. Hun ville bort for å la samboeren ta en fotballjobb i den russiske hovedstaden, men Vipers nektet å slippe keeperveteranen.

DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE Vipers Kristiansand og CSKA
  • Vipers fikk det tøft mot Györ

Vipers fikk et hardt møte med mesterligaen igjen da første kamp ble spilt mot Györ i Ungarn. Tittelforsvareren tapte 29-35 lørdag kveld.

Ragnhild Valle Dahl ble Vipers' store spiller med tolv mål mot det ungarske laget med blant andre Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen på laget.

Målvakt Solberg ble kåret til banens beste spiller.