Hopp til innhold
Super League European Court
Foto: Andrea Comas / AP

Mesterligaen 2022/2023

 • Spurs-spillerne vekket av fyrverkeri

  Harry Kane og resten av Tottenham-laget skal ha blitt vekket to ganger av fyrverkeri utenfor hotellet natten før det avgjørende mesterligamøtet med Marseille.

  Det er Sky Sports som melder om episodene utenfor det engelske storlagets hotell i Marseille natt til tirsdag. Både klokken 01.30 og 04.30 lyste to lengre serier med fyrverkeri opp himmelen, ifølge den britiske TV-kanalen.

  Flere Tottenham-spillere skal ha blitt vekket av støyen og fått oppladningen til tirsdagens mesterligakamp påvirket.

  Sky Sports har også videobilder av fyrverkeriet.

  Tottenham topper mesterligaens gruppe D foran den siste kamprunden, men kan ende opp med å bli slått ut dersom det blir tap i Frankrike. Da vil bunnplasserte Marseille ta seg forbi London-klubben.

  De to andre lagene i gruppen, Sporting Lisboa og Eintracht Frankfurt, er begge kun poenget bak Tottenham. De kan også skape trøbbel for Harry Kane og lagkameratene.

   Tottenham Hotspur
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Liverpool sikret avansement i Mesterligaen

  Liverpool er klare for åttendedelsfinalen i Mesterligaen etter at rødtrøyene slo Ajax 3–0 i Amsterdam onsdag kveld.

  Vertene åpnet kampen klart best, men etter at Dusan Tadic brant en kjempesjanse etter en drøy halvtime snudde kampen.

  Liverpool-kaptein Jordan Henderson fant Mohamed Salah med en utsøkt utsidepasning og egypteren svarte med en like lekker chip for å sende gjestene i føringen.

  I andreomgang økte Darwin Núñez ledelsen på hodet, før tenåringen Harvey Elliott scoret for andre kamp på rad i Mesterligaen.

  Med 3–0 i banken, må Ajax nøye seg med Europaligaspill. Napoli er også videre fra gruppe A etter 2–0 hjemme mot Rangers onsdag kveld.

 • Mesterliga-farvel for Juventus etter marerittomgang

  Juventus måtte vinne for å holde liv i mesterligasesongen. I stedet ble italienerne utspilt før pause i et 3-4-tap borte mot Benfica.

  Resultatet betyr at Juventus allerede er slått ut før siste runde i gruppespillet. Storklubben har vært alt annet enn påskrudd i høst og står med stusslige tre poeng på fem kamper i mesterligaen.

  Fredrik Aursnes og lagkameratene i Benfica kunne juble for avansement.

  PSG holdt lekestue med Maccabi Haifa og slo israelerne 7-2 i egen storstue. Lionel Messi (2), Kylian Mbappé (2) og Neymar kom alle på scoringslista.

  Champions League - Group H - Benfica v Juventus
  Foto: PEDRO NUNES / Reuters
 • Leipzig slo Real Madrid etter drømmestart

  Leipzig sjokkåpnet mot Real Madrid og vant 3-2 i mesterligaen. Det blir finale mot Sjakhtar Donetsk om å slå følge med storklubben til cupspillet.

  Leipzig kunne løst billett til åttedelsfinale allerede tirsdag, men da måtte Celtic slå Sjakhtar i Glasgow. Det så lyst ut da skottene ledet ved pause, men Sjakhtar utlignet og har fortsatt sin skjebne i egne hender. (NTB)

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus-marerittet fortsetter – tapte for Maccabi Haifa

  Omer Atzili scoret to mål da Maccabi Haifa sjokkerte Juventus og vant 2-0 i mesterligaen tirsdag. Italienerne får slite med å avansere til cupspillet.

  Juventus og trener Massimiliano Allegri har slitt voldsomt i sesonginnledningen. 13 poeng på ni ligakamper er fasit i Serie A, mens de står med tre tap og kun én seier i mesterligagruppen. Seieren kom mot nettopp Maccabi i forrige kamp.

  Tirsdag ble det italienske storlaget spilt av banen før pause i Israel. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter seks minutter da Atzili stusset ballen i mål med hodet. Like før pause bøyde samme mann ballen vakkert i hjørnet og jublet vilt.

  Allegri måtte tåle spørsmål om sin egen stilling etter tapet.

  – Jeg kommer ikke til å trekke meg, absolutt ikke. For nå er det en utfordring. Når det blir tøffere, er det enda vakrere, sa han til Sky Sports og fikk støtte av Juventus-president Andrea Agnelli.

  (NTB)

  Champions League - Group H - Maccabi Haifa v Juventus
  Foto: RONEN ZVULUN / Reuters

Siste nytt

 • Pelé på sykehus

  ESPN Brasil melder at den brasilianske fotballegenden Pelé er lagt inn på sykehus i Sao Paolo med hevelser over hele kroppen.

  82-åringen har over lengre tid blitt behandlet for tykktarmskreft.

  Cellegiften har ikke klart å dempe svulstvekstene de siste månedene som har spredd seg til flere av fotball-kongens organer.

  pele
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • LSK forlenger med Bakke og Myhre

  Trener Geir Bakke og hans assistent Petter Myhre har skrevet under på nye avtaler med Lillestrøm. De er bundet til klubben ut 2027.

  Det opplyser de gulkledde på sine nettsider onsdag.

  – Det føles veldig naturlig ut for klubben i forhold til den reisen vi har hatt. Geir og Petter har vært med å bygge A-laget og klubb. Det er ikke noe tvil om at vi mener at vi har de beste trenerne LSK kan ha, sier sportssjef Simon Mesfin.

  Duoen ledet LSK til kamp om en pallplass i årets sesong, men laget falt litt fra i slutten og endte på den sure fjerdeplassen. Likevel var det ikke tvil om at de ønsket å forlenge.

  – Det er fotball som har vært livet mitt. Det er der jeg har tatt utdanningen min som trener, og jeg følte hvis jeg ikke hadde benyttet denne muligheten nå, så hadde jeg ikke kommet tilbake til trener-yrket igjen, forteller Myhre.

  Han har kombinert trenerjobben med en jobb som ekspert i TV 2. Han gir seg med sistnevnte nå som mediehuset tar over rettighetene til Eliteserien.

  Petter Myhre og Geir Bakke
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Uldal vant i IBU-cupen – firedobbel norsk på jaktstarten i Idre

  Martin Uldal vant jaktstarten i IBU-cupåpningen i skiskyting i svenske Idre. Endre Strømsheim, Mats Øverby og Martin Nevland sørget for en norsk drømmedag.

  Strømsheim ledet foran Øverby før start i onsdagens renn, men fra femteplass klatret Uldal til sin første seier i IBU-cupen. Med tre bom vant han med 32 sekunder på Strømsheim, som måtte tåle fem bom. Øverby fulgte på tredjeplass, 53 sekunder bak med to bom.

  Martin Nevland kom på fjerdeplass og sørget for en norsk drømmedag i Sverige. Sverre Dahlen Aspenes endte på 9.-plass, mens Aleksander Fjeld Andersen ble nummer tolv.

  (©NTB)

  Martin Uldal
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste