Hopp til innhold
Super League European Court
Foto: Andrea Comas / AP

Mesterligaen 2022/2023

 • Haaland med innrømmelse etter ny pris: – Pep er litt skummel

  Erling Braut Haaland fortsetter å bli hyllet for sine prestasjoner sist sesong. Torsdag fikk han prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet.

  – Jeg føler meg bra. Jeg vant trippelen som 22-åring. Jeg lever drømmen, dette var drømmen min som ung. Å kunne gjøre det med laget, er spesielt. Dette gir meg så mye motivasjon til å fortsette å jobbe. Det er gratis motivasjon, sa Haaland fra scenen i Monaco.

  Det er spillere og trenere i lag som spilte i europeiske klubbturneringer sist sesong, som har stemt Haaland fram som sesongens spiller. Nordmannen vant prisen i kamp mot Lionel Messi og City-lagkamerat Kevin De Bruyne.

  Pep Guardiola var ikke til stede på torsdagens prisutdeling, men i salen satt Haalands far Alfie. Stjernespissen fikk spørsmål om hvem av de to han synes er mest skummel.

  – Noen ganger er Pep litt skummel, men det kan faren min være også. Det er uansett noe jeg liker, at Pep roper til meg. Han prøver å få noe inn i hodet mitt som han tror jeg ikke vet. Jeg klager ikke, gliste Haaland.

  Nylig ble Haaland kåret til årets spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Han ble også kåret til årets spiller i Premier League i debutsesongen.

  Monaco Soccer Champions League Draw
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Moldes videre vei i CL-jakten er klar – kan møte Hoseth eller Høgmo

  Molde går tirsdag i gang med mesterligakvalifiseringen mot finske HJK. Sammenlagtvinneren får Klaksvik eller Häcken som neste hinder.

  Trekningen av 3. kvalifiseringsrunde ble gjort mandag. Der spilles dobbeltkampene 8.-9. og 15.-16. august.

  Før den tid må Molde først ta seg forbi HJK. Det første møtet er lagt til Helsingfors tirsdag, mens returen går på MFKs stadion onsdag i neste uke. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sarpsborg 08 (5-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Brann møter bulgarsk lag i mesterligakvalifiseringen

  Branns fotballkvinner trakk Lokomotiv Stara Zagora som motstander i miniturneringen som starter kvalifiseringen til Mesterligaen.

  Med seier over det bulgarske laget vil Brann møte enten Anderlecht (Belgia) eller Katowice (Polen) i finalen om å gå videre til 2. kvalifiseringsrunde.

  Brann er inne i mesterligakvalifiseringen som regjerende toppseriemester og var i seedet gruppe i trekningen.

  I fjor stoppet både Brann og Rosenborg i 2. kvalifiseringsrunde.

  (©NTB)

  NM-finale fotball kvinner 2022: Brann – Stabæk
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Haaland hyllet i Manchester - danset i bar overkropp

  Akkurat nå hylles Erling Braut Haaland og lagkompisene etter mesterliga-triumfen av et blått folkehav i et regntungt Manchester.

  Uværet har imidlertid ikke lagt en demper på feiringen. TV-bildene viser Haaland – i bar overkropp – som danser til Haaland-sangen.

  Hele den organiserte delen av festen er ventet å vare i tre timer. Paraden med spillerbussen ender på St. Peter's Square.

  Erling Haaland
 • Lukaku utsatt for rasisme etter Mesterligafinalen

  Inter-spiss Romelu Lukaku ble offer for en mengde rasistiske meldinger i sosiale medier etter 0-1-tapet for Manchester City i Mesterligafinalen lørdag, skriver NTB.

  Belgieren, som er i Inter på lån fra Chelsea, ble byttet inn etter 57 minutter.

  30-åringen var nær utligning like før kampslutt, men kjempesjansen ble ikke utnyttet til det fulle og en svak heading ble reddet av Citys sisteskanse. Lukaku blokkerte også en heading fra en lagkamerat rett foran City-målet.

  Lukaku, som har nærmere ni millioner følgere på Instagram, har fått mye kritikk i sosiale medier etter kampen, og det har også haglet rasistiske kommentarer. Flere har også tatt sterk avstand til de nedverdigende meldingene, og støttet opp om Lukaku.

  Det er ikke første gang Lukaku har blitt utsatt for slike verbale angrep.

  Rasistiske fornærmelser mot spissen forårsaket en skandale i Italia sist sesong. I cupsemifinalen mot Juventus i Torino ble Lukaku verbalt angrepet av motstanderfans på stadion.

  Også i Spania har stjernespissen Vinicius Junior blitt utsatt for gjentakende rasisme fra motstander fans. I mai valgte klubben å anmelde rasistiske tilrop for hatkriminalitet.

  Romelu Lukaku, mesterligafinalen
  Foto: AP
Erling Haaland

Sportsnyheter

NRKs eksperter måpte etter superserie: – Så vidt kamera henger med!

Johannes Thingnes Bø sto for dagens største prestasjon da Norge vant stafetten på imponerende vis.

Siste nytt

 • Liverpool lekte seg videre i Europaligaen

  Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Den tok klubben til Europaligaens åttedelsfinale som gruppevinnere.

  Luis Diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra Mohamed Salah.

  Tidlig i andreomgangen scoret Salah sikkert fra straffemerket, og to minutter på overtid økte Gakpo til 4-0.

  Liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje E. Det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret.

  Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise.

  Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen. Mathias Rasmussen fikk en drøy time for gjestene fra Belgia. (NTB/NRK)

  Liverpool-spillerne jubler for scoring mot LASK i Europaligaen
  Foto: Jon Super / AP
 • Moldes avansement i en tynn tråd etter høydramatisk kamp

  Etter 2-2 hjemme mot aserbajdjanske Qarabag skal fryktelig mye gå Moldes vei om det skal bli avansement i Europaligaen.

  Med én runde igjen har både Molde og Qarabag syv poeng, men sistnevnte er foran på innbyrdes oppgjør.

  Dermed må Molde ta flere poeng borte mot de tyske serielederne Bayer Leverkusen i siste runde, enn det Qarabag tar hjemme mot svenske Häcken.

  – Nå blir det håpløst. Vi regner vel med at Qarabag slår Häcken, og Molde får vel problemer med å slå Bayer Leverkusen, sier NRK-ekspert Åge Hareide.

  Etter torsdagens resultater kan i hvert fall Molde ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppen. Det vil gi 16-delsfinale i Serieligaen.

  Med tap ville Molde allerede vært ute av Europaligaen, og det ble en marerittstart i torsdagens kamp. Brasilianske Juninho parkerte alt og alle, før han sendte Qarabag i ledelsen etter drøyt ti minutter.

  Molde måtte vente helt til det gjensto ti minutter før det skulle løsne, og anført av Kristian Eriksen så snudde romsdalingene kampen.

  Da var én fot så godt som i sluttspillet i Europaligaen, men Bahlui Mustafazadas utligning fire minutter på overtid ødela mye.

  Molde-spillerne depper mot Qarabag
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Røff start på Hovlands tittelforsvar

  Viktor Hovland fikk en frustrerende åpning i jakten på en tredje strake golftittel i World Challenge. Han gikk første dag ett slag over par.

  Det holder til en 16.-plass før de tre siste rundene på Bahamas. Hovland spilte seg til fire birdier (tre av dem på rad), men gikk også på noen stygge smeller.

  Særlig det som skjedde på hull 17, vil plage ham. Der havnet han i greenbunkeren og slet med å få ballen opp igjen. Senere sendte han putten forbi hullkanten og noterte en sviende dobbeltbogey.

  Fra før hadde han fått bogey tre ganger.

  Hovland vant World Challenge i både 2021 og 2022. Tiger Woods står bak turneringen som er en del av PGA-kalenderen, men den teller ikke som en offisiell konkurranse.

  Woods deltar selv på banen i New Providence. Det er første gang siden US Masters i april at golfikonet spiller blant eliten. En ankeloperasjon satte 47-åringen ut av spill.

  Amerikaneren startet første runde med å gå tre slag over par. Kun 20 spillere er invitert til å delta på Bahamas. (NTB)

  Viktor Hovland i aksjon i World Challenge
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal