NRK Meny
Normal

– Som å se veps svirre rundt syltetøyet

VM vil av mange bli husket for glimrende angrepsspill. Semifinalen mellom Argentina og Nederland vil derimot bli husket som en oppvisning i bunnsolid forsvarsspill.

robbenmash

Javier Mascherano var aldri langt unna Arjen Robben og hindret angrepsspilleren fra å briljere som tidligere i mesterskapet.

Laster innhold, vennligst vent..
garay

Ezequiel Garay og Javier Mascherano spilte begge glimrende forsvarsspill for Argentina. Her feirer de foran fortvilte nederlendere.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

Kontrastene til tirsdagens semifinale mellom Brasil og Tyskland kunne ikke vært større. Der Brasil aldri helt skjønte hva som traff dem og ble ydmyket gjennom 90 minutter, var både Nederland og Argentina godt forberedt på motstanderen.

Lagene nektet hverandre målsjanser og i løpet av de første 90 minuttene gikk bare to skudd på mål. Tom Nordlie ble spesielt imponert over Javier Mascheranos defensive innsats.

– Han var banens beste, sier Nordlie, som kommenterte kampen for NRK.

– Han tar ut Sneijder gjennom hele kampen, og var stor i rollen som ryddegutt. Like før full tid har han en viktig blokkering av Robbens skudd, skryter han av argentineren.

– Bedre taktisk kamp

Lionel Messi og Arjen Robben er sine lags største stjerner, men ble ikke tillatt å skinne av motstanderen.

I første omgang hadde Robben bare seks ballberøringer. Det argentinske forsvaret vet godt hva lynvingen kan finne på hvis han får nok rom, og var tett opp i han hver gang. Heller ikke Messi evnet å skape sjanser, og ble fulgt tett av Nigel de Jong hele tiden.

– Det var som å se veps svirre rundt syltetøyet, sier Nordlie om forsvarernes iherdige jobb med å stoppe angrepsstjernene.

– Det var veldig underholdene mellom Brasil og Tyskland, men dagens kamp var bedre taktisk. Det var viktigere for begge lag å stoppe motstandernes vinnerplan, enn å skape noe selv, mener han.

Skryter av Argentinas forsvar

romero

Sergio Romero jubler vilt etter en av hans to redninger i straffekonkurransen. Tom Nordlie skryter av keeperhelten.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Før mesterskapet ble forsvaret og keeperen pekt ut som Argentinas svakeste lagdel. Mot Nederland motbeviste de alle kritikerne og i løpet av de første 90 minuttene gikk ikke ett skudd på Argentinas mål. I løpet av mesterskapet har sør-amerikanerne bare sluppet inn tre mål.

– Garay har vært meget god i dette mesterskapet og Zabaleta er en av verdens beste backer. Romero var god i målet og avgjør straffekonkurransen for de, sier Tom Nordlie.

Selv om begge lag spilte godt forsvarsspill, er ikke Nordlie videre imponert over angrepsspillet.

– Det var for lite bevegelse foran ballfører. Ingen tok noen risikoer, mener Nordlie som har trent en rekke norske klubber.

Siste nytt

 • Tre Toppseriekamper utsatt

  Kampen mellom Avaldsnes og Stabæk i serieåpningen i Toppserien i fotball er utsatt på grunn av utfordrende baneforhold. Det samme gjelder kampene Avaldsnes–Klepp og Kolbotn–Røa i runde to, skriver NTB.

  Avaldsnes
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK
 • Linnes avbrøt trening med skade

  Martin Linnes måtte avbryte torsdagens landslagstrening. Galatasaray-backen skal sjekkes senere i dag.

  – Vi vet ikke hvor alvorlig det er, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

  Martin Linnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Antonsen forlenger med Tromsø

  Kent-Are Antonsen har signert ny kontrakt med TIL. Venstrebackens nye avtale strekker seg ut 2020.

  – Jeg er veldig stolt over å kunne representere TIL i tre år, og så er det greit å få det ut av verden, sier Antonsen til klubbens hjemmeside.

  Motorsaga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag