Mesteren åpnet med tap

Regjerende Stanley Cup-vinner Detroit tapte 2-3 for Toronto da den "egentlige" NHL-sesongen åpnet i natt.

Detroit Red Wings
Foto: REBECCA COOK / Reuters

Torontos russiske debutant fikk æren av å score seiersmålet, og samtidig reddet målvakt Vesa Toskala 35 av Detroits 37 skudd.

En annen "rookie", svenske Jonas Frögren, markerte seg også sterkt på Torontos lag, og leverte pasningen som Dominic Moores omsatte til 2-0-målet.

I en annen av nattens kamper banket Vancouver Calgary 6-0. De svenske tvillingene Henrik og Daniel Hedin tok til sammen fem poeng - tre målgivende av Daniel, ett mål og en målgivende av Henrik. En tredje svenske, Matthias Ôhlund hadde også ett mål og en målgivende.

Øvrige resultater: Colorado - Boston 4-5, San Jose - Anaheim 4-1.

Årets NHL-sesong tjuvstartet sist helg med to kamper i Stockholm og to i Praha. Nattens kamper var sesongstart hjemme i Nord-Amerika.

Kommende natt starter alvoret for den eneste nordmannen i NHL, Ole-Kristian Tollefsen. Hans Columbus Blue Jackets spiller borte mot Dallas Stars, og fortsette lørdag mot Phoenix Coyotes og tirsdag mot San Jose Sharks. Neste fredag spiller de første hjemmekamp, mot Nashville Predators.

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal