Magiske Messi advarte mot Liverpool: – Dette er ikke over

Liverpool hadde alle muligheter til å skaffe seg et sterkt utgangspunkt før semifinalereturen på Anfield. Men så viste en ballmagiker fra Argentina at han virkelig mener alvor i årets mesterliga.

AFP_1G352W

EKSTATISK: Lionel Messi feirer 3-0-scoringen til Barcelona sammen med Luis Suárez.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

For på stillingen 1-0 til Barcelona, men i en periode hvor Liverpool hadde dominert store deler av andreomgangen på Camp Nou, bestemte Lionel Messi seg for å sette sitt preg på kampen.

– Det er utrolig

Først etter 76 minutter da han regisserte et angrep som så ut til å «bare» ende i et tverrliggerskudd fra Luis Suárez. Men returen havnet i beina på Messi selv. Foran åpent mål satte han inn 2-0.

Syv minutter senere skulle han spille hovedrollen igjen. Denne gangen på frispark. Messi stilte seg opp og skrudde ballen rett i krysset. Det var hans 600. mål for klubben.

– Det er utrolig. Han gjør det bra, han er motivert, selvfølgelig ønsker vi å vinne, og han kan avgjøre kampen på egenhånd. Det var et utrolig frispark, målet før var også veldig bra. Selvfølgelig handler ikke alt om ham, men han var stor i dag, sier Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen til Viasat om Messis prestasjon.

Saken fortsetter under bildet.

X01622

BLE HYLLET: Lionel Messi etter Barcelonas 3-0-scoring mot Liverpool.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Messi advarer før returen

Messis egen respons på scoringen var å ta helt av ute på banen. Han jublet som besatt og tok deretter imot hyllesten fra supporterne mens han satt på gresset.

Så stormet lagkameratene til. Etter jubelen knyttet han neven i luften og viste tydelig hvor mye målene og 3-0-ledelse betydde for ham. Det resultatet stod seg også til slutt.

– Vi er vant til å få motstanderne til å løpe mye, men i dag ble vi tvunget til å gjøre det selv. Det ga kampen en uvanlig rytme. Jeg er veldig fornøyd med utfallet, men dette er ikke over. Anfield er en fantastisk arena med mye historie, sa Messi i et intervju vist på Viasat, ifølge NTB.

Stolt og skuffet Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp var naturligvis svært skuffet over tapet. Hans menn skapte en rekke sjanser og overfor Viasat poengerte han at også engelskmennene var nære å score.

– Guttene spilte en fantastisk kamp, sier han, og slår fast at de som ikke så kampen og ser at resultatet ble som det ble, de vil tenke «åh typisk».

– Men så du den, så tenker du at det var en fantastisk kamp. Og vi hadde vår del av æren for det. Vi ga dem problemer, vi spilte bra, men klarte ikke å avslutte. Når vi ikke gjør det, så blir det vanskelig. 3-0 er ikke bra. Men det er sånn det er, sier Klopp til kanalen.

Saken fortsetter under bildet.

X01398

SKUFFET: Liverpools Jürgen Klopp etter tapet mot Barcelona.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Intens start

Det var knyttet enorme forventninger til gigantoppgjøret mellom de to lagene – og kampen innfridde så til de grader. Hjemmelaget satte tonen fra start. Allerede etter tre minutter kunne katalanerne tatt ledelsen dersom Ivan Rakitic hadde funnet Arturo Vidal på åpent mål.

Og med en slik nerve fortsatte det. Med potensielle straffesituasjoner i begge ender, men med Barcelona som det førende laget.

Suárez lurte Matip og van Dijk

Derfor var det ikke helt ufortjent at de tok ledelsen etter 26 minutter. Vidal vendte spillet over på Coutinho. Han la igjen til Jordi Alba, som rullet ballen fremover og hamret inn et innlegg langs bakken.

Bak ryggen på Joël Matip og Virgil van Dijk hadde Luis Suárez startet sitt innløp. Med en fantastisk følsom berøring på innlegget skled han ballen i mål til 1-0-ledelse.

Saken fortsetter under bildet.

Spain Soccer Champions League

SØRGET FOR LEDELSE: Luis Suárez sklir inn 1-0 mot Liverpool.

Foto: Manu Fernandez / AP

Mané nære

Etter dette fortsatte Barcelona å trykke gjestene voldsomt tilbake. Ikke rart. Angrepsspillet var av ypperste klasse onsdag kveld på Camp Nou. Det skal sies at Liverpool hadde den aller største sjansen før pause. Jordan Henderson fant Sadio Mané i bakrom. Han var plutselig helt alene med keeper, men avsluttet – av alle ting – over mål.

Dermed stod 1-0 seg til lagene gikk i garderoben.

Noe overraskende var det Liverpool som var soleklart beste i innledningen av andre omgang og stod for det første kvarterets tre største og eneste sjanser.

Store Liverpool-sjanser

Først et skudd fra James Milner og deretter fra Mohamed Salah. Begge gangene måtte keeper Marc-André ter Stegen ut i full strekk. Så, etter en snau time, fikk Milner muligheten fra 10-12 meter igjen, men skuddet gikk rett på keeper.

Men etter 75 minutter viste den største stjernen seg frem. Messi scoret først på åpent mål, så på frispark.

Selv om bortelaget hadde noen enorme sjanser etter dette, så stod 3-0 seg til slutt. Og dermed har Messi på egenhånd skaffet Barcelona et strålende utgangspunkt før returen i England neste uke.

Siste nytt

 • Medier: Varane nærmer seg United

  Skal vi tro de største engelske mediene og verdens største overgangsguru, Fabrizio Romano, skal Ole Gunnar Solskjær være svært nære å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Mol og Sørum vant igjen

  Norges gullkandidater Mol og Sørum slo spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira 2-0 i sett mandag.

  Kampen i Shiokaze Park i Tokyo endte til slutt 21-17 og 24-22 i norsk favør.

  – En viktig seier for Norge, sa TV Norge-kommentator Jan Kvalheim.

  Den norske duoen hadde god kontroll i første sett, som til slutt endte med 21-17.

  I andre sett ble det mer utfordrende, og Mol og Sørum slet med å holde tritt med spanjolenes poengfangst.

  Spanjolene trodde faktisk at de hadde avgjort settet og vunnet 21-19, men en norsk utfordring førte til at en liten spansk berøring ved nettet ble avslørt.

  Millimeter-dramatikken gjorde at det svært jevne settet fortsatte, Mol og Sørum slo tilbake og vant til slutt 24-22.

  Det betyr at Mol og Sørum har åpnet OL med to strake seire.

  Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

  De to beste lagene i hver pulje er sikret plass i åttedelsfinalene.

  NXF-XaQmUoQ
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Norsk trusebot til veldedighet

  Det europeiske håndballforbundet donerer pengene som kom inn fra Norges strandhåndball-bot, til en stiftelse som jobber for likestilling i idretten.

  Det opplyser forbundet på sine nettsider mandag.

  «Vi er svært bevisste på oppmerksomheten dette temaet har fått de siste dagene, og selv om endringer ikke kan komme over natten, er vi opptatt av at noe godt skal komme ut av dette nå, og det er grunnen til at EHF har donert boten til en god sak som støtter likestilling i idretten», heter det i en uttalelse fra president Michael Wiederer.

  Han understreker at endringer i det hardt kritiserte regelverket for strandhåndball-spillerne utelukkende kan gjøres av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

  – Vi skal gjøre alt vi kan for å påvirke dette, sier Wiederer. (NTB)

  strandhåndball
  Foto: Viasport

Sendeplan

Kl. Program Kanal