Messi sendte Tottenham i alvorlig Europa-trøbbel

Hjemmefansen sang for full hals og øynet mulighetene for poeng da Harry Kane (25) reduserte like etter pause. Men så presenterte Lionel Messi (31) seg for alvor på Wembley.

SOCCER-CHAMPIONS-TOT-FCB/

AVGJORDE: Lionel Messi, her etter å ha scoret Barcelonas tredje mål mot Tottenham onsdag kveld.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Han var utrolig. Når han er i den formen, så er han magisk å se på, sier Tottenham-back Kieran Trippier om Messis prestasjon, ifølge BBC.

Argentineren hadde riktignok spilt en god kamp og truffet stolpen to ganger på rappen, men det var først i det 55. spilleminutt han scoret sitt første for dagen.

Noen minutter før hadde Harry Kane redusert til 2-1. Tottenhams supportere fikk plutselig håp etter å ha sett laget løpe imellom i store deler av oppgjøret. Men så tok altså Messi ansvar kort tid senere. Katalanerne tok seg tid, faktisk 22 trekk, før ballen lå i nettet bak keeper Hugo Lloris.

– Kan score når som helst

Det var Messi som slo den nest siste pasningen ut til Jordi Alba. Venstrebacken slo inn igjen i feltet. I boksen «hoppet» både Luis Suarez og Philippe Coutinho over ballen. Like bak sine rekkekamerater, posisjoner på rundt ti meter, var Messi på plass igjen og bredsidet inn 3-1.

Selv om Erik Lamela reduserte for Tottenham, punkterte Messi kampen i aller siste ordinære spilleminutt med sitt andre for dagen. Dermed endte det 4-2 til Barcelona.

– Det ble en tøff kamp for oss. De klarer å beholde ballen bra. For oss ble det vanskelig, spesielt i første omgang. I den andre spiller vi litt bedre. Men de har mange spillere i angrepsrekka som er farlige og som kan score når som helst, sier Tottenhams Erik Lamela til TV 2.

Trøbbel for Tottenham

FBL-EUR-C1-TOTTENHAM-BARCELONA

FIKK DET TUNGT: Tottenham-manager Mauricio Pochettino, her under kampen mot Barcelona onsdag kveld.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Tapet betyr at Tottenham er i ordentlig trøbbel i årets mesterliga. Engelskmennene tapte det første oppgjøret i gruppespillet mot Inter. Italienerne fulgte opp med seier mot PSV onsdag. Dermed står Inter og Barcelona med full pott etter to kamper.

PSV og Tottenham med null idet fire kamper gjenstår. Mauricio Pochettinos menn kan dermed maksimalt få 12 poeng. I sist sesongs utgave av mesterligaen var det kun fem lag som tok seg videre til utslagsrundene med færre poeng enn dét.

– Det blir veldig vanskelig etter to tap. Vi må bare fortsette å prøve og vinne i gruppespillet. Ta tre poeng så fort som mulig, kommenterer Lamela på TV 2s spørsmål om hvor vanskelig det blir å ta seg videre.

For Barcelona betyr trolig seieren mye. De har lagt bak seg en uke i hjemlig liga hvor de kun har tatt to poeng av ni mulige. Nå er den tunge tiden over i det minste for en liten stund.

Barcelonas drømmestart

Det var i hvert fall et Barcelona-lag full av selvtillit som tok tak i kampen umiddelbart. Bare halvannet minutt var spilt da Messi fant Jordi Alba ute til venstre. Da var keeper Lloris allerede langt utenfor sitt arbeidsområde og Alba fant Coutinho på 16 meter. Brasilianeren takket for pasningen og hamret inn 1-0.

Etter en snau halvtime scoret gjestene igjen ved Ivan Rakitic, før Kane reduserte etter pause.

Men derfra og ut handlet det stort sett om fantastisk angrepsspill fra Barcelona og en argentiner i scoringshumør.

Liverpool-tap

I Napoli fikk Liverpool det tøft. Laget som er blitt kjent for et forrykende tempo denne sesongen, fikk lite til fremover. I det 90. minutt kom også seiersmålet, da José Callejon la perfekt inn til Lorenzo Insigne, som skled ballen i mål.

Dermed leder italienerne gruppa foran Paris Saint-Germain, som slo Røde Stjerne hele 6-1, mens Liverpool er på tredjeplass - også med tre poeng.

– Napoli skulle vunnet med mer enn ett. De var farlige i den andre omgangen, blant annet med et tverrliggerskudd. Napoli gjorde mot Liverpool som de pleier å gjøre mot andre, de presset dem bakover fra start, sier tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher i Viasats studio.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal