Hopp til innhold

City spilt trill rundt av hat trick-Messi

City-keeper Claudio Bravo ble utvist og Neymar bommet på straffe, men Lionel Messi scoret tre og herjet med den engelske ligalederen.

Lionel Messi

STUPTE RUNDT: Lionel Messi ble ikke skadet i dette fallet, men tilførte Manchester City en kraftig ripe i lakken med sine tre scoringer onsdag.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Seks mål på to kamper.

Dét er Messis imponerende statistikk så langt i årets mesterliga - og den har kun startet.

Onsdag scoret han tre av Barcelonas mål i 4-0-seieren over Manchester City. For en måned siden scoret han hat trick mot Celtic.

– Det er bare magisk å spille med han, sier Barcelona-spiller Lucas Digne til Viasat.

– Han er verdens beste. Alle kjenner hans kvaliteter og han scorer alltid, i dag gjør han det tre ganger, sier Digne.

Etter kampen tok Messi med seg hat trick-ballen hjem, bare se her:

Laster Twitter-innhold

City-keeperen utvist

Det at Messi falt og stupe kråke i 1. omgang fikk ikke annen betydning enn morsomme bilder, for 29-åringen kom seg raskt på beina igjen - i motsetning til motstanderen.

City-spillerne klarte ikke flytte beina raskt nok da de ble ti mot elleve etter at førstekeeper Claudio Bravo handset utenfor 16-meteren og ble utvist like etter pause.

Messi viste da ingen nåde og doblet ledelsen med et velplassert skudd i hjørnet for reservekeeper Willy Caballero. Og så punkterte den argentinske ballkunstneren kampen med en halv-volley på en sprettende ball fra Suarez.

Da sa Barca-keeper Marc-André ter Stegen det som det er:

– Messi er veldig viktig for oss.

Messi, Neymar, Suarez

«MSN»: Messi, Neymar og Suarez er nådeløse på topp for Barcelona. Med kallenavnet «MSN» fryktes de av de fleste. Onsdag scoret både Messi og Neymar.

Foto: Francisco Seco / Ap

Tangerte Raul

CV-en til Messi blir bare mer og mer imponerende og etter onsdagens maktdemonstrasjon er det vanskelig å ikke trekke frem følgende fakta servert av Infostrada:

 • Messi har nå scoret 50 mål på 50 hjemmekamper på Camp Nou.
 • Han har 89 mål i mesterligaen, kun Ronaldo har flere (95).
 • Messi har scoret 15 mål på de siste 13 kampene mot engelske lag i mesterligaen.
 • Dette var Messi sitt sjuende hat trick i mesterligaen (to mer enn Ronaldo), hans 41. i karrieren.
 • Messi tangerer nå Raul med flest mål i mesterligaens gruppespill: 53
Messi og Claudio Bravo

MÅL: Lionel Messi rundet elegant City-keeper Claudio Bravo før 1-0-målet.

Foto: John Sibley / Reuters

Guardiola: – Vi burde scoret

Men med to røde kort og en brent straffe handlet utrolig nok denne kampen ikke bare om Messi. I tillegg til Bravo ble også Barcelonas Jérémy Mathieu sendt i dusjen etter sitt andre gule kort etter takling av Sterling.

Det var for sent for City som hadde flere store sjanser til å score før Bravo ble utvist.

– Vi var der og skapte store nok sjanser til å score, men det er umulig å vinne hvis du ikke scorer, sier City-managaer, tidligere Barca, Pep Guardiola til Viasat.

Og som om ikke det var nok: I sluttminuttene reddet Citys reservekeeper et straffespark fra Neymar, men det hjalp ikke: Neymar scoret like etterpå.

Bravo

VENDEPUNKTET: Manchester City hadde flere store målsjanser i første omgang, men da keeper Claudio Bravo ble utvist like etter pause, stoppet alt opp - og Messi startet sine herjinger.

Foto: PAU BARRENA / Afp
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Moldes Brynhildsen ute i to måneder

  Molde-angriper Ola Brynhildsen må være på sidelinjen i omkring to måneder, opplyser lagets trener Erling Moe til VG.

  23 år gamle Brynhildsen måtte forlate banen i 3-0-seieren over Odd etter 78 minutter. Etter et skuddforsøk tok han seg til lysken og signaliserte at han måtte bytte.

  Fra før har Molde Eirik Ulland Andersen på skadelisten. Han røk korsbåndet i kneet i cupfinalen og mister resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Martin Ellingsen er andre spillere som også er utilgjengelig for de blåkledde. David Datro Fofana er også skadd, men skal være nær et comeback.

  Molde møter Aalesund på bortebane mandag kveld. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Vann, men må vente på tittelen

  AC Milan er på veg mot sitt første Serie A-meisterskap sidan 2011 etter 2-0 over Atalanta. Rafael Leao og Theo Hernandez scora i andre omgang.

  Det hadde sikra tittelen allereie i kveld dersom byrival Inter hadde avgitt poeng mot Cagliari. Men ute på Sardinia gjorde Inter jobben sin og vann 3-1. Lautaro Martinez scora to av måla for Inter.

  Dermed skil det to poeng i Milans favør før siste runde neste helg. Der blir Milan meister med bortesiger over Sassuolo. Men glepp sigeren for Milan, kan Inter snappe tittelen ved å slå Sampdoria.

  Olivier Giroud
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste