Hopp til innhold

City spilt trill rundt av hat trick-Messi

City-keeper Claudio Bravo ble utvist og Neymar bommet på straffe, men Lionel Messi scoret tre og herjet med den engelske ligalederen.

Lionel Messi

STUPTE RUNDT: Lionel Messi ble ikke skadet i dette fallet, men tilførte Manchester City en kraftig ripe i lakken med sine tre scoringer onsdag.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Seks mål på to kamper.

Dét er Messis imponerende statistikk så langt i årets mesterliga - og den har kun startet.

Onsdag scoret han tre av Barcelonas mål i 4-0-seieren over Manchester City. For en måned siden scoret han hat trick mot Celtic.

– Det er bare magisk å spille med han, sier Barcelona-spiller Lucas Digne til Viasat.

– Han er verdens beste. Alle kjenner hans kvaliteter og han scorer alltid, i dag gjør han det tre ganger, sier Digne.

Etter kampen tok Messi med seg hat trick-ballen hjem, bare se her:

Laster Twitter-innhold

City-keeperen utvist

Det at Messi falt og stupe kråke i 1. omgang fikk ikke annen betydning enn morsomme bilder, for 29-åringen kom seg raskt på beina igjen - i motsetning til motstanderen.

City-spillerne klarte ikke flytte beina raskt nok da de ble ti mot elleve etter at førstekeeper Claudio Bravo handset utenfor 16-meteren og ble utvist like etter pause.

Messi viste da ingen nåde og doblet ledelsen med et velplassert skudd i hjørnet for reservekeeper Willy Caballero. Og så punkterte den argentinske ballkunstneren kampen med en halv-volley på en sprettende ball fra Suarez.

Da sa Barca-keeper Marc-André ter Stegen det som det er:

– Messi er veldig viktig for oss.

Messi, Neymar, Suarez

«MSN»: Messi, Neymar og Suarez er nådeløse på topp for Barcelona. Med kallenavnet «MSN» fryktes de av de fleste. Onsdag scoret både Messi og Neymar.

Foto: Francisco Seco / Ap

Tangerte Raul

CV-en til Messi blir bare mer og mer imponerende og etter onsdagens maktdemonstrasjon er det vanskelig å ikke trekke frem følgende fakta servert av Infostrada:

 • Messi har nå scoret 50 mål på 50 hjemmekamper på Camp Nou.
 • Han har 89 mål i mesterligaen, kun Ronaldo har flere (95).
 • Messi har scoret 15 mål på de siste 13 kampene mot engelske lag i mesterligaen.
 • Dette var Messi sitt sjuende hat trick i mesterligaen (to mer enn Ronaldo), hans 41. i karrieren.
 • Messi tangerer nå Raul med flest mål i mesterligaens gruppespill: 53
Messi og Claudio Bravo

MÅL: Lionel Messi rundet elegant City-keeper Claudio Bravo før 1-0-målet.

Foto: John Sibley / Reuters

Guardiola: – Vi burde scoret

Men med to røde kort og en brent straffe handlet utrolig nok denne kampen ikke bare om Messi. I tillegg til Bravo ble også Barcelonas Jérémy Mathieu sendt i dusjen etter sitt andre gule kort etter takling av Sterling.

Det var for sent for City som hadde flere store sjanser til å score før Bravo ble utvist.

– Vi var der og skapte store nok sjanser til å score, men det er umulig å vinne hvis du ikke scorer, sier City-managaer, tidligere Barca, Pep Guardiola til Viasat.

Og som om ikke det var nok: I sluttminuttene reddet Citys reservekeeper et straffespark fra Neymar, men det hjalp ikke: Neymar scoret like etterpå.

Bravo

VENDEPUNKTET: Manchester City hadde flere store målsjanser i første omgang, men da keeper Claudio Bravo ble utvist like etter pause, stoppet alt opp - og Messi startet sine herjinger.

Foto: PAU BARRENA / Afp
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt

  Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24.

  Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24.

  Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen.

  Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere.

  «Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB.

  «EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre.

  I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore».

  – Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet.

  EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.

  Ada Hegerberg
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Román Haug pådro seg to brudd i ansiktet mot Portugal: – Har det etter forholdene bra

  Skadene Sophie Román Haug pådro seg i landskampen mot Portugal gjør at hun skal følges opp av spesialist i Liverpool. Hun ble rammet av to brudd i ansiktet.

  – Jeg har det etter forholdene bra, og har fått god oppfølging av det medisinske teamet og på sykehuset her i Portugal. I selve situasjonen hadde jeg kun fokus på ballen, så jeg fikk derfor ikke helt med meg hva som egentlig skjedde, men har fått sett bildene i ettertid, sier Haug i en uttalelse sendt til NRK.

  – Nå skal jeg tilbake til Liverpool, der jeg blir jeg fulgt opp av spesialister i klubben, så krysser jeg fingrene for at jeg er tilbake på banen ganske snart.

  Det var tidlig i tirsdagens kamp Haug kolliderte med Portugals keeper. Begge spillerne fikk behandling på banen før de måtte byttes ut.

  – Skaden til Sophie var litt mer omfattende enn først antatt. Hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. Hun er nå til videre vurdering hos spesialist i Porto, sa landslagslege Magnus Myntevik til NTB via kommunikasjonsansvarlig Halvor Lea onsdag formiddag.

  Fotball, National League: Portugal - Norge (3-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Polens president: Søker om å få arrangere sommer-OL i 2036

  President Andrzej Duda opplyste onsdag at Polen kommer til å søke om å få arrangere sommer-OL i 2036.

  Det er nyhetsbyrået Reuters som melder om Dudas uttalelse. Det er ikke opplyst hvilken eller hvilke byer i Polen lekene er tenkt lagt til.

  Den polske søknaden blir den fjerde som kommer på banen foran lekene om 13 år. Fra før har Mexico, Indonesia og Tyrkia varslet at de akter å søke om å få være arrangør.

  Mexico vil arrangere OL i byene Guadalajara, Mexico City, Monterrey og Tijuana. Den indonesiske regjeringen har på sin side varslet at den planlegger å legge arrangementet til den nye hovedstaden Nusantara.

  Den tyrkiske regjeringen ser for seg å legge arrangementet til storbyen Istanbul.

  Det neste sommer-OL skal arrangere i Paris kommende sommer. Deretter blir Los Angeles arrangør i 2028, mens Brisbane har ansvaret i 2032. (NTB)

  75-årsjubileet for frigjøring av den nazityske konsentrasjons- og utryddelsesleiren Auschwitz og Birkenau.
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste