Messi misset på megasjanse mot Manchester City

Messi brant straffespark da Barcelona slo Manchester City i åttendelsfinalen i mesterligaen.

Messi

Messi brant straffe og bommet på returen som kunne sikret Barcelona kvartfinaleplass.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Storoppgjøret i mesterligaen hadde det meste en kamp kan ha. På slutten av kampen kunne Messi så godt som sikre kvartfinalespill for Barcelona, men klarte ikke overliste Joe Hart fra straffemerket.

Brant straffe og returen

På stillingen 1-2 kunne Messi sikre enda et viktig bortemål, og så godt som sikre kvartfinalebilletten for Barcelona.

Messi mottok ballen inne i straffefeltet og tar med seg ballen mot kortlinjen. På veien dit blir han meiet ned av Zabaleta, og dommeren peker på straffemerket.

Messi tar selv med seg ballen og legger den på krittet. Deretter skyter han ballen i keeperhøyde i det høyre hjørnet. Der ligger Joe Hart og venter på ballen og slår den ut i feltet igjen.

Men heller ikke på returen klarer Messi å sette ballen i mål. Med Hart liggende nede header argentineren ballen utenfor målet. En mulighet Messi burde satt ti av ti ganger.

Suarez med to mål

Kampens store spiller ble Luis Suarez. Mannen som har slitt med å score mål etter overgangen fra Liverpool fikk virkelig vist seg frem i gamlelandet.

For i sin første kamp på engelsk grunn siden overgangen fra England ble Suarez den store helten. Først sendte han Barca i ledelsen da han instinktivt banket ballen i mål etter 16 minutter, og kvarteret senere doblet han ledelsen fra kloss hold etter en glimrende crossball av venstreback Jordi Alba.

Bortelaget kjørte over City etter alle kunstens regler i førsteomgangen, og var faktisk uheldige som bare ledet med to.

Dermed ble det 2-1, og straffebommen gir City i det minste et lite håp før returen på Camp Nou 18. mars.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal