Messi forlater Barcelona: – Det kom som et sjokk

Lionel Messi sine dager i Barcelona er over. Det bekrefter klubben selv torsdag kveld etter lang tid med spekulasjoner.

FILE PHOTO: La Liga Santander - FC Barcelona v Celta Vigo

SJOKKBESKJED: Lionel Messi blir ikke å se mer i Barcelona-drakt.

Foto: Albert Gea / Reuters

Messi kommer ikke til å signere en ny kontrakt med Barcelona, opplyser klubben på sine nettsider.

Kontrakten til Messi tok slutt 1. juli, men mange har trodd at ting skulle ordne seg og at Messi skulle fortsette karrieren hos katalanerne.

Det kommer han altså ikke til å gjøre.

Klubben skriver at de i utgangspunktet var enige med Messi, slik flere medier tidligere har nevnt. Kontrakten ble imidlertid ikke undertegnet grunnet «økonomiske og strukturelle hindringer».

– Møtt med denne situasjonen, vil ikke Lionel Messi fortsette i FC Barcelona. Begge parter er svært lei seg for at ønskene ikke kunne møtes, skriver Barcelona i meldingen.

Sliter økonomisk

Han forlater klubben han har spilt for i hele seniorkarrieren med vanvittige 672 mål på 778 kamper.

Messi

VERDENS BESTE: Lionel Messi har blitt kåret til verdens beste fotballspiller seks ganger.

Foto: Franck Fife / AFP

Da Messi ble klubbløs for litt over en måned siden, var det allerede da klart at Barcelona måtte gjennomføre store økonomiske grep for å beholde superstjernen.

De grepene viste seg å bli for omfattende, og dermed har ikke Barcelona råd til å beholde sin store stjerne.

– Det er definitivt det aller største sjokket i fotballverdenen i år. Det er et enda større sjokk enn da vi ble sjokkert i august i fjor da Messi bruste med fjærene for første gang og sa han ville forlate Barcelona, sier La Liga-ekspert Petter Veland til NRK.

Veland påpeker altså at Messi tidligere har hintet om at han vil fortalte klubben, men tror ikke det var tilfelle denne gangen.

– Det er en tredjepart, i hermetegn, som setter en stopper for dette. Både Lionel Messi og klubben vil få gjennom avtalen. De er enige om betingelsene, men det er det økonomiske regelverket til La Liga som gjør at Barcelona ikke makter, sier Veland.

FILE PHOTO: FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final

MESTERLIGAEN: Messi har vunnet alt som går an å vinnes med Barcelona. Her med mesterligatrofeet.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Overraskende på fansen

Blant Barcelona-fansen i Norge var nyheten både ekstremt trist og overraskende. Det forteller skribent for den norske supporterklubben til Barcelona, Jørgen Rørstad.

– Det kom som et sjokk. Med tanke på ryktene som har vært, så har de fleste vært trygge på at han skal signere. Fansen har vært ganske rolige, så det er klart at man får det litt i fleisen, sier Rørstad.

Han tror fansen blir mer overrasket og lei seg enn skuffet og sint. Da Messi signaliserte at han ville forlate Barcelona i fjor sommer, fikk han også mye forståelse fra fansen.

– For mange Barcelona-fans så er han større enn klubben. Alle unner han nok å prøve noe nytt, hvis det er det han vil, sier Rørstad.

– Hvordan blir tiden fremover uten Messi?

– Dette er nok den største nyheten i fotballverdenen så lenge jeg har fulgt med hvert fall, så det tar nok litt tid å venne seg til. Nå vet man ikke hvor han ender opp, men det blir uansett vanskelig.

Siste nytt

 • Barcelona unngjekk sjokktap

  Barcelona fekk ein tidleg kalddusj då Domingos Duarte sende gjestane Granada i føringa etter to minutt i kveldens kamp i den spanske toppserien.

  Heilt på tampen av kampen sørga Ronald Araújo for å berge Barcelona frå eit pinleg heimetap.

  Uavgjortresultatet gjer at Barcelona står med åtte poeng etter fire kampar. Katalanarane fekk nyleg bank av Bayern München i meisterligaen, men i La Liga er dei framleis utan tap.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Vurderar klubbyte for Bohinen

  Emil Bohinen slit med å få speletid etter millionovergangen til CSKA Moskva. No meiner pappa, Lars Bohinen, at sonen må vurdere å skifte klubb.

  – Han er jo ikkje nøgd med å ikkje spele og meiner han er god nok, seier han til NRK.

  22-åringen har ikkje starta ein kamp for sitt russiske lag sidan 25. juli. I kveldens kamp mot Spartak Moskva vart han bytta inn etter 65 minutt, men rakk ikkje å markere seg bortsett frå eit gult kort.

  – Viss situasjonen ikkje endrar seg før neste overgangsvindauge, så må vi jo sjå på andre løysningar. Han må jo spele, seier pappa-Lars.

  Emil Bohinen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Satsar vidare på unge talent

  Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding.

  Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering.

  Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk.

  Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga (0-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal