Hopp til innhold

Messi forlater Barcelona: – Det kom som et sjokk

Lionel Messi sine dager i Barcelona er over. Det bekrefter klubben selv torsdag kveld etter lang tid med spekulasjoner.

FILE PHOTO: La Liga Santander - FC Barcelona v Celta Vigo

SJOKKBESKJED: Lionel Messi blir ikke å se mer i Barcelona-drakt.

Foto: Albert Gea / Reuters

Messi kommer ikke til å signere en ny kontrakt med Barcelona, opplyser klubben på sine nettsider.

Kontrakten til Messi tok slutt 1. juli, men mange har trodd at ting skulle ordne seg og at Messi skulle fortsette karrieren hos katalanerne.

Det kommer han altså ikke til å gjøre.

Klubben skriver at de i utgangspunktet var enige med Messi, slik flere medier tidligere har nevnt. Kontrakten ble imidlertid ikke undertegnet grunnet «økonomiske og strukturelle hindringer».

– Møtt med denne situasjonen, vil ikke Lionel Messi fortsette i FC Barcelona. Begge parter er svært lei seg for at ønskene ikke kunne møtes, skriver Barcelona i meldingen.

Sliter økonomisk

Han forlater klubben han har spilt for i hele seniorkarrieren med vanvittige 672 mål på 778 kamper.

Messi

VERDENS BESTE: Lionel Messi har blitt kåret til verdens beste fotballspiller seks ganger.

Foto: Franck Fife / AFP

Da Messi ble klubbløs for litt over en måned siden, var det allerede da klart at Barcelona måtte gjennomføre store økonomiske grep for å beholde superstjernen.

De grepene viste seg å bli for omfattende, og dermed har ikke Barcelona råd til å beholde sin store stjerne.

– Det er definitivt det aller største sjokket i fotballverdenen i år. Det er et enda større sjokk enn da vi ble sjokkert i august i fjor da Messi bruste med fjærene for første gang og sa han ville forlate Barcelona, sier La Liga-ekspert Petter Veland til NRK.

Veland påpeker altså at Messi tidligere har hintet om at han vil fortalte klubben, men tror ikke det var tilfelle denne gangen.

– Det er en tredjepart, i hermetegn, som setter en stopper for dette. Både Lionel Messi og klubben vil få gjennom avtalen. De er enige om betingelsene, men det er det økonomiske regelverket til La Liga som gjør at Barcelona ikke makter, sier Veland.

FILE PHOTO: FC Barcelona v Juventus - UEFA Champions League Final

MESTERLIGAEN: Messi har vunnet alt som går an å vinnes med Barcelona. Her med mesterligatrofeet.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Overraskende på fansen

Blant Barcelona-fansen i Norge var nyheten både ekstremt trist og overraskende. Det forteller skribent for den norske supporterklubben til Barcelona, Jørgen Rørstad.

– Det kom som et sjokk. Med tanke på ryktene som har vært, så har de fleste vært trygge på at han skal signere. Fansen har vært ganske rolige, så det er klart at man får det litt i fleisen, sier Rørstad.

Han tror fansen blir mer overrasket og lei seg enn skuffet og sint. Da Messi signaliserte at han ville forlate Barcelona i fjor sommer, fikk han også mye forståelse fra fansen.

– For mange Barcelona-fans så er han større enn klubben. Alle unner han nok å prøve noe nytt, hvis det er det han vil, sier Rørstad.

– Hvordan blir tiden fremover uten Messi?

– Dette er nok den største nyheten i fotballverdenen så lenge jeg har fulgt med hvert fall, så det tar nok litt tid å venne seg til. Nå vet man ikke hvor han ender opp, men det blir uansett vanskelig.

Siste nytt

 • VG: Fide etterforsker Carlsen og Niemann

  Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har startet en etterforskning av både Magnus Carlsen og Hans Niemann, skriver VG. Nordmannen har beskyldt amerikaneren for å jukse ved flere anledninger.

  Fides kommisjon for fair play bekrefter dette overfor t-online, melder avisen. Der sier Fide at de vil sjekke om det er nok fakta til å rettferdiggjøre en anklage om juks, og hvis de konkluderer med det så vil de finne en passelig straff gjennom Fides etiske og disiplinære komité. De ønsker også å undersøke om det har kommet falske anklager.

  Det var tidligere denne uken at Carlsen publiserte et innlegg.

  Niemann og Carlsen
  Foto: NRK/AFP
 • Norge startet med storseier

  Norges håndballkvinner fikk en svært god start på firenasjonersturneringen, Golden League, i Danmark da de slo Sveits 39–22. Veronica Kristiansen ble toppscorer med sju mål.

  – Vi fikk løpt mye og også trent litt med litt lavere fart i angrep. Og så synes jeg det er gøy å se de nye (spillerne) utpå der, sier hun til NTB.

  Norge møter også Nederland og Danmark i turneringen. EM starter i Slovenia allerede 4. november.

  Norge håndball
  Foto: Bo Amstrup / NTB
 • TV 2: Besseberg til stede i retten

  Økokrim gjennomførte torsdag vitneavhør i korrupsjonsetterforskningen mot Anders Besseberg. Den tidligere IBU-presidenten var selv til stede i Oslo tingrett, melder TV 2.

  – Det ble gjennomført bevisopptak med et utenlandsk vitne i dag. Det skjedde i et rettsmøte som gikk for lukkede dører. Derfor kan ingen ytterligere kommentar gis, sier påtaleansvarlig Marianne Djupesland til TV 2.

  Kanalen skriver at Besseberg var til stede sammen med sin forsvarer Mikkel Toft Gimse, og at de hadde anledning til å stille spørsmål til vitnet.

  – Det er ikke noe nytt som har dukket opp, sier Gimse til TV 2.

  Besseberg er siktet for grov korrupsjon i tiden som IBU-president.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting. Besseberg.
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste