Hopp til innhold

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

– Det er utrolig å være her i kveld. Jeg visste ikke hvor lenge jeg kunne holde meg på dette nivået. Jeg er virkelig, virkelig glad og jeg skal fortsette å kjempe med min nye klubb, sa Messi fra talerstolen i Paris.

Blant de aller fleste bookmakerne var Messi favoritten til å motta prisen, noe som altså viste seg å slå til.

Messi forlot Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain i sommer etter 21 år i klubben.

Han førte også Argentina til seier i Copa America, hans første store trofé med landslaget. Messi ble kåret til turneringens spiller og sto både for flest mål og flest målgivende pasninger.

Vil takke Robert

Messis hardeste konkurrent ble Robert Lewandowski, som endte på plassen bak argentineren. Messi fikk totalt 613 poeng i avstemningen, mens Lewandowski endte med 580 poeng.

I stedet fikk han prisen som «årets spiss».

– Jeg vil takke Robert. Det er en ære å kjempe mot ham. Jeg synes han fortjener å vinne prisen, sa Messi om rivalen.

Ronaldo endte denne gangen kun på sjette plass. Foran ham var Ngolo Kanté (5.-plass), Karim Benzema (4.) og Jorginho (3.).

Putellas fikk Gullball

Caroline Graham Hansens lagkamerat i Barcelona, Alexia Putellas, vant kvinnenes pris.

Den spanske midtbanestjernen er den tredje kvinnen som vinner prisen. Tidligere vinnere er Ada Hegerberg og amerikanske Megan Rapinoe.

Putellas var blant fem nominerte spillere fra Barcelona, som vant både mesterliga, liga og hjemlig cup sist sesong. Putellas er svært sentral i Barcelona-laget og storspilte i mesterligafinalen i mai, der det ble 4-0-seier over Chelsea.

Erling Braut Haaland ble ellers kåret til Europas ellevte beste spiller i den prestisjetunge Ballon d'Or-utdelingen. Han var en av 30 nominerte spillere til prisen.

 Robert Lewandowski

Lewandowski måtte nøye seg med en pris mandag kveld.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Følgende priser ble delt ut på France Footballs prisgalla i Paris mandag:

 • Gullballen for menn (årets spiller): Lionel Messi, Argentina (Barcelona/Paris Saint-Germain)
 • Gullballen for kvinner (årets spiller): Alexia Putellas, Spania (Barcelona)
 • Kopa-trofeet (årets spiller under 21 år): Pedri, Spania (Barcelona)
 • Jasjin-trofeet (årets keeper): Gianluigi Donnarumma, Italia (Paris Saint-Germain)
 • Årets spiss: Robert Lewandowski, Polen (Bayern München)
 • Årets klubb: Chelsea, England.

Haaland like utenfor topp 10

Haaland havnet like utenfor topp ti-feltet, men var likevel foran storspillere som Neymar og Romelu Lukaku, samt EM-vinnerne Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci og Nicolò Barella.

Erling Braut Haaland var den tredje nordmannen på herresiden til å bli nominert til Ballon d'Or. Rune Bratseth kom med i 1992 og 1993, mens Bent Skammelsrud slapp til i 1997.

Erling Braut Haaland

VAR NOMINERT: Haaland.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Fra 2018 ble prisen også tildelt verdens beste kvinnelige fotballspiller, og da vant som kjent Ada Hegerberg den.

Haaland har hatt et svært godt år med Borussia Dortmund og Norge. Sist sesong ble superspissen fra Jæren toppscorer i mesterligaen. Tidligere i høst ble han kronet til turneringens beste angriper med sine ti mål på åtte kamper i 2020/21.

Ballon d'Or, populært kalt Gullballen på norsk, deles ut av France Football og ble første gang utdelt på herresiden i 1956. I fjor ble utdelingen avlyst på grunn av koronapandemien.

The Ballon d'Or awards

Messi med familie på den røde løperen før utdelingen.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste