Hopp til innhold

Mer trøbbel i vente for hardt prøvet Giro-arrangør

Giro d'Italia har så langt vært en sjeldent tøff prøvelse for Andreas Leknessund og konkurrentene. For arrangøren behøver marerittet på ingen måte å være over.

Stjernefall har preget årets Giro-utgave nesten fra første tråkk. Med åtte etapper igjen å sykle er feltet kraftig redusert som følge av flere stygge velt og sykdomsutbrudd.

Parallelt med at regnet har høljet ned over rytterne i elleve av de 13 etappene som så langt er gjennomført, har Giro-direktør Mauro Vegni jobbet hardt for å opprettholde optimismen blant både fans, ryttere og sportsdirektører.

Foran fredagens etappe imøtekom han rytternes ønske om å korte ned etappen som følge av at værgudene igjen var særdeles vrange. Det som skulle vært en 207 kilometer lang kraftprøve, ble redusert til «kun» 74,6 kilometer med henvisning til ekstremværprotokollen i rittreglementet.

Selv om Giro-feltet ikke på noe tidspunkt skal innom områdene i Italia som er hardest rammet av storflom, behøver ikke problemene å være over for Giro-sjef Vegni. På lørdagens etappe, der rytterne beveger seg fra Sveits og inn i Italia igjen, skal Andreas Leknessund blant annet ta seg over fjellpasset Passo del Sempione.

Værmeldingene der tyder på mye nedbør. Noe av det kan til og med komme som snø først på dagen. Dermed må Giro-arrangøren krysse fingrene for at ikke enda flere grep må tas for å sikre gjennomføringen.

Foran lørdagens etappe er det kun 135 ryttere igjen i feltet. Da Giroen trillet i gang var antallet 176.

8W_mS_xQ0qY
Foto: AP

Siste nytt

 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Verdenslaget vant Laver Cup

  Verdenslaget fullførte utklassingen av Europa i Laver Cup i tennis med seier i doublekampen som innledet søndagen.

  Ben Shelton og Frances Tiafoe slo Hubert Kurkacz og Andrej Rublev 7-6 (74), 7-6 (7-5). Dermed kan ikke de tre gjenstående singlekampene berge Europa-laget fra tap.

  USA har vunnet åtte av de ni første oppgjørene i prestisjeduellen. Casper Ruuds seier over Tommy Paul lørdag er eneste lyspunkt for de europeiske tennisspillerne.

  Det gis ett poeng for seier første dag, to annen dag og tre tredje dag. Med 13-2 til Verdenslaget etter søndagens doublekamp vil tre europeiske seirer bare gi ni poeng til.

  Casper Ruud er satt opp mot Taylor Fritz i den første singlekampen søndag. (NTB)

  Z1smcaGNZ0o
  Foto: AP
 • Real Madrid tapte byderbyet – ned fra tabelltoppen

  Real Madrid gikk på sitt første poengtap i La Liga i høst da Atlético vant byderbyet i den spanske hovedstaden 3-1.

  Alvaro Morata og Antoine Griezmann ga hjemmelaget to måls ledelse med hver sin scoring før det var spilt 20 minutter.

  Toni Kroos skapte ny spenning med sitt reduseringsmål. Real Madrid jublet et øyeblikk for utligning rett før pause, men Antonio Rüdiger var offside i forspillet før Eduardo Camavinga satte ballen i mål.

  Morata økte ledelsen rett etter sidebytte, med sitt annet hodemål i kampen.

  Tapet gjør at Real Madrid falt til 3.-plass, ett poeng bak Barcelona og sensasjonslaget Girona. De har begge 16 poeng på seks kamper. (NTB)

  jPJnz7bo2oE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste