NRK Meny
Normal

Mer fotball på NRK

NRK har sikret seg rettighetene til kvinnelandslagets kamper, Toppserien og cupen for de neste fem årene.

. F.v.: Ada Hegerberg, Elise Thorsnes, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge og Ingvild Stensl

MER AV DETTE: . F.v.: Ada Hegerberg, Elise Thorsnes, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge og Ingvild Stensland jubler under Norges kamp mot Nederland tidligere i år. Nå har NRK kjøpt rettighetene til landskampene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Fra 2017-2021 skal NRK dermed sende samtlige av kvinnelandslagets privat- og kvalifiseringskamper, kvartfinaler, semifinaler og finaler i NM for både herrer og kvinner, samt 10-14 toppseriekamper per sesong.

– Vi er glade for å videreføre det gode samarbeidet med NRK rundt kvinnenes øverste divisjon og NM, og det er gledelig at NRK ønsker å styrke sin satsing på norsk fotball ved å også sikre seg rettighetene til samtlige av kvinnelandslagets kamper, sier Norges fotballforbunds generalsekretær Kjetil Siem.

– Den største norske fotballfesten

– Å sikre den største norske fotballfesten – cupfinalehelga – til NRKs publikum i årene framover, har vært viktig for oss. Og vi gleder oss også til en bredere dekning av fotballjentene, forklarer NRKs sportssjef Rune Haug.

Det er også Roger Finjord, landslagssjef for fotballkvinnene, godt fornøyd med.

– Samarbeidet med NRK over mange år har vist at de mener alfor med henhold til kvinnefotballen. De bekrefter sitt engasjement med denne nye avtalen. Det er vi glad for, og vi ser frem til et langt og godt samarbeid der vi kan presentere en idrett som vokser sterkt i hele verden, sier Finjord.

Flere TV-kamper

Styreleder i Serieforeningen for Kvinnefotball (SKF) Synnøve Tverlid er også glad for at NRK fortsatt ønsker å satse på kvinnefotball.

– Spesielt gleder det oss at det ligger en opptrappingsplan i avtalen med tanke på antall kamper som hvert år skal vises på riksdekkende TV, mener hun.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Rullestolcurling Norge - Kina, finale
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cup kombinert: Hopp
Sportslørdag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner