NRK Meny
Normal

Mer fotball på NRK

NRK har sikret seg rettighetene til kvinnelandslagets kamper, Toppserien og cupen for de neste fem årene.

. F.v.: Ada Hegerberg, Elise Thorsnes, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge og Ingvild Stensl

MER AV DETTE: . F.v.: Ada Hegerberg, Elise Thorsnes, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge og Ingvild Stensland jubler under Norges kamp mot Nederland tidligere i år. Nå har NRK kjøpt rettighetene til landskampene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Fra 2017-2021 skal NRK dermed sende samtlige av kvinnelandslagets privat- og kvalifiseringskamper, kvartfinaler, semifinaler og finaler i NM for både herrer og kvinner, samt 10-14 toppseriekamper per sesong.

– Vi er glade for å videreføre det gode samarbeidet med NRK rundt kvinnenes øverste divisjon og NM, og det er gledelig at NRK ønsker å styrke sin satsing på norsk fotball ved å også sikre seg rettighetene til samtlige av kvinnelandslagets kamper, sier Norges fotballforbunds generalsekretær Kjetil Siem.

– Den største norske fotballfesten

– Å sikre den største norske fotballfesten – cupfinalehelga – til NRKs publikum i årene framover, har vært viktig for oss. Og vi gleder oss også til en bredere dekning av fotballjentene, forklarer NRKs sportssjef Rune Haug.

Det er også Roger Finjord, landslagssjef for fotballkvinnene, godt fornøyd med.

– Samarbeidet med NRK over mange år har vist at de mener alfor med henhold til kvinnefotballen. De bekrefter sitt engasjement med denne nye avtalen. Det er vi glad for, og vi ser frem til et langt og godt samarbeid der vi kan presentere en idrett som vokser sterkt i hele verden, sier Finjord.

Flere TV-kamper

Styreleder i Serieforeningen for Kvinnefotball (SKF) Synnøve Tverlid er også glad for at NRK fortsatt ønsker å satse på kvinnefotball.

– Spesielt gleder det oss at det ligger en opptrappingsplan i avtalen med tanke på antall kamper som hvert år skal vises på riksdekkende TV, mener hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM