NRK Meny
Normal

Mensjov dukket opp på dopingliste – strippet for TdF-pallplass

Lørdag offentliggjorde Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) et lengre dokument over dopingtatte ryttere. I dokumentet går det frem at russiske Denis Mensjov (36) ble utestengt for doping i 2013.

Denis Mensjov dopingtatt

FRATATT PALLPLASS: Denis Mensjov (innringet) ble nummer tre i Tour de France 2010. Dette resultatet er ikke lenger gyldig. Alberto Contador vant Touren dette året - dette resultatet er også ugyldiggjort.

Foto: Alain Mounic / Ap

Den suksessfulle russiske syklisten la opp som profesjonell rytter i mai 2013, etter det han selv har hevdet var en kneskade.

Et nylig offentliggjort dokument fra UCI, datert 10. juli 2014, forteller noe annet.

Denis Mensjov

MERITTERT: Denis Mensjov har vunnet Spania rundt to ganger og Giro d'Italia én gang. Russeren står også med én etappeseier i Tour de France.

Foto: PASCAL PAVANI / AFP

Uten at verden har fått vite om det, skal Mensjov ha blitt tatt for doping i april 2013.

Tatt for blodpass-fusk

Ifølge dokumentet, som det ikke har blitt gjort noe stort nummer ut av fra sykkelforbundet, skal den russiske allrounderen ha blitt avslørt for å ha tuklet med sitt eget biologiske blodpass.

Russeren ble deretter utestengt i to år, frem til april 2015. Dette skjedde altså en måned før han, noe overraskende, la opp som syklist.

Han skal også ha blitt strippet for resultatene hans fra Tour de France 2009, 2010 og 2012. Mensjov ble nummer tre i Tour de France 2010.

Avsløringen virker å ha kommet overraskende på Tour de France-arrangørene.

– Vi har akkurat fått informasjonen fra UCI. Vi har ennå ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre. Det kan være det blir en «blank» plass på pallen, sier Mathieu Desplats i ASO, Tour de France-arrangøren, til TV2, som først omtalte nyheten.

Mensjov vant Giro d'Italia i 2009. Dette resultatet blir stående.

Mensjov tatt for doping

MENSJOV PÅ DOPINGLISTE: På denne lista over dopingtatte syklister finner man navnet til Denis Mensjov.

Foto: Faksimile/UCI

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Houston, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld