Hopp til innhold

Mener utøverne tvinges til å konkurrere i Russland

HOLMENKOLLEN (NRK): Flere skiskyttere ønsker å boikotte skiskytternes verdenscupavslutning, hevder Lowell Bailey. Det stemmer ikke, kontrer IBU- president Anders Besseberg.

Sebastian Samuelsson, Lowell Bailey og Johannes Thingnes Bø

SPLITTET: Sebastian Samuelsson og Lowell Bailey (i midten) dropper begge v-cupfinalen, mens Johannes Thingnes Bø (til høyre) stiller på start.

Foto: NTB scanpix

Bailey har selv valgt å droppe rennene i Russland. Han føler seg overkjørt av det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), og regelrett langer ut mot president Anders Besseberg.

– Jeg vet om mange andre land og utøvere som ønsker å boikotte. Tsjekkia for eksempel vil ikke delta, men de må dra dit for ikke å miste startplassene til neste sesong. I tillegg taper de mye penger på å bli hjemme. Folk må forstå at IBU har mye makt, og at de tvinger skiskytterne til Russland, sier Bailey.

Krever endringer

Bailey har i lang tid vært kritisk mot Anders Besseberg, og er veldig kritisk til IBUs beslutning om å legge avslutningen til Russland. Også i fjor skulle verdenscupen avsluttes i Tjumen, men da sa russerne fra seg verdenscuprennene.

– Stemmene fra utøvere og forbund er sterke, men de lytter ikke. Utøverne er grunnen til at idretten eksisterer, og likevel hører de ikke på oss. Nå er det tid for et nytt lederskap, et lederskap som forstår oss utøvere. Det er forbundets jobb å sørge for at konkurransene er rettferdige, sier Bailey.

Sebastian Samuelsson

BOIKOTTER: Svenske Sebastian Samuelsson drar ikke til Russland.

Foto: NRK

Sebastian Samuelsson dropper også Tjumen, og støtter naturligvis Baileys argumentasjon. Han sier at han kjenner til flere som ønsket å boikotte, men som tvinges til å dra av ulike årsaker.

– Det handler om penger, plasseringer i verdenscupen, bonuser og forbund som vil dra dit. IBU har vært smarte som tvinger utøverne til å dra til Russland, sier Samuelsson.

Besseberg: – Det stemmer ikke

Besseberg rister på hodet av uttalelsene, og påpeker til NRK at ingen utøvere tvinges til Russland.

– Det stemmer ikke. Det er én nasjon som har meddelt at de ikke ønsker å delta, og det er Canada. Alle andre nasjoner og utøvere er invitert. Og det er ingen tvang, det er helt feilaktig, kontrer Besseberg.

Anders Besseberg

IBU-PRESIDENT: Anders Besseberg.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Så ingen utøvere drar dit mot sin vilje?

– Det har jeg ingen tro på. Det er så voksne utøvere at de som ikke ønsker å dra, drar ikke.

Johannes Thingnes Bø har et lite håp om å sikre verdenscupseieren, men har ikke tenkt å boikotte verdenscupfinalen.

– Det kan hende de har snakket med utøvere som er enig med dem, men jeg kjenner ikke til det. Jeg føler meg ikke utrygg. IBU tar med prøvene ut av Russland, og det har de gjort i alle år. Det er en god trygghet for oss.

Johannes Thingnes Bø

I RUSSLAND: Johannes Thingnes Bø er en av løperne som går i Tjumen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal