Treneren raser: – Tollefsen blir forskjellsbehandlet

Ole-Kristian Tollefsens klubb Färjestad mener de svenske dommerne viser ut den norske ishockeystjernen altfor ofte.

ole

Ole-Kristian Tollefsen er en tøffing også på det norske ishockeylandslaget, hvor han har en sentral rolle. Her intervjues han etter en landskamp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har ringt og stilt spørsmål tusen ganger, men dommerne forsvarer seg bare. Jeg mener Tollefsen blir forskjellsbehandlet, sier Färjestads assistenttrener, Andreas Johansson, til Expressen.se.

Färjestad vant 4-1 mot Luleå i den tredje semifinalekampen i det svenske sluttspillet. Med denne seieren er det fortsatt håp for Tollefsens lag om en finalebillett ettersom de nå ligger under 2-1 i sammendraget.

Likevel var det stor misnøye i Färjestad-leiren etter kampen.

– Blir lei

Grunnen er at laget har sett seg lei på det de mener er dommernes behandling av den norske tøffingen Ole-Kristian Tollefsen.

– Han blir utvist alfor mye. Han fortjener å bli utvist om han gjør noe idiotisk, men med en gang det blir litt bråk mellom spillerne, er det alltid nummer 55 (Tollefsens draktnummer) som må sette seg, sier Johansson.

Tollefsen selv mener også han har blitt urettferdig behandlet.

– Når man hele tiden får utvisninger for småting som ikke skulle vært utvisninger, er det klart man blir lei. Først og fremst fordi man føler man svikter laget, sier nordmannen til Expressen, og legger til:

– Man får ikke respons fra dommergjengen, så jeg får bare forsøke å spille på grensen hele tiden.

– Må skylde på seg selv

Luleå-spiller Fredrik Svensson mener tvert imot at nordmannen fortjener alle utvisningene.

Han havnet i klammeri med Tollfesen i tirsdagens kamp, noe som endte med at begge ble vist ut. Tollefsen fikk ytterligere en utvisning.

– Jeg synes den andre utvisningen hans er riktig. Han kommer inn så sent og lenge etter. Situasjonen er over og det er allerede en av lagkameratene hans der, så han får skylde på seg selv litt også, sier Svensson.

Expressen har prøvd å komme i kontakt med den svenske dommerbasen, uten å lykkes. Torsdag venter den fjerde semifinalen mellom lagene.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal