Hopp til innhold

Mener tidsbruken taler for Solbakken-ja til NFF

Bjørn Petter Ingebretsen (49) var overbevist om at kompisen Ståle Solbakken (48) skulle bli værende i København, men nå har han skiftet mening.

Solbakken

DELTE UT PRIS: Her er Ståle Solbakken og Ada Hegerberg på scenen under Idrettsgallaen lørdag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Nå sier magefølelsen min at han kommer til å si ja til Norge, sier Ingebretsen til NRK.

Ingebretsen har kjent Solbakken siden tenårene da duoen var lagkamerater i Grue.

Den tidligere Strømsgodset-treneren besøkte Solbakken i København senest i slutten av november.

Da var FCK-treneren for lengst lansert som mulig erstatter for Per-Mathias Høgmo.

– Tar mye lengre tid enn jeg trodde

– Jeg trodde at han skulle bestemme seg for København og avvise tilbudet denne gangen, sier Ingebretsen.

– Jeg føler at han nøler mer enn det jeg trodde. Da det drøyde ut, snudde magefølelsen min litt. Ting tar mye lengre tid enn jeg trodde, sier 49-åringen.

Norges Fotballforbund har lett etter en ny landslagssjef i snart tre måneder.

Samtidig har Solbakken hele veien vært åpen om at det er en jobb han kan tenke seg, men spørsmålet dreier seg altså om timingen er riktig.

Bjørn Petter Ingeebretsen

SOLBAKKEN-KOMPIS: Bjørn Petter Ingebretsen under en Strømsgodset-trening forrige sesong.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

49-åringen bekreftet samtaler med toppfotballsjef Nils Johan Semb overfor NRK før Idrettsgallaen, og under selve gallaen varslet han også en snarlig løsning:

– Jeg har en følelse av at han har veldig lyst på landslagsjobben nå. Da tenker jeg at det først og fremst må være på grunn av familien, som bor på Hamar. At det blir for lang vei i mellom, sier Ingebretsen.

Solbakken bekreftet overfor danske BT at det blir et nytt, «uforpliktende» møte med NFF i løpet av denne uken.

Toppfotballsjef Semb ønsker ikke å kommentere om møtet fører partene nærmere en avklaring.

– Vi er i en fase der vi er i dialog med flere kandidater. Det er status, skriver Semb i en SMS.

Laster Twitter-innhold

– Veldig vanskelig

Danmark-sjef Åge Hareide sto overfor et lignende Solbakken-dilemma da den daværende Rosenborg-treneren takket ja til Norge etter braksuksess i 2003.

Han mener den sportslige suksessen er vanskeligst å gi slipp på.

– Det gjør nok situasjonen veldig vanskelig for ham. I tillegg tror jeg, hvis han fortsetter med suksess i europaligaen, at det er sannsynlig at klubber i Europa vil se mot København og Solbakken, sier Hareide til NRK.

Hareide er imidlertid ikke enig med dem som mener at en eventuell Norge-nedtur kan gjøre Solbakken mindre ettertraktet i fremtiden.

– Hvis du har vært dyktig med klubblag og ikke skulle lykkes med landslag, har du det på papiret at du har vært dyktig med klubblag. Det er en litt annen type jobb. Den kunnskapen du har, forsvinner uansett ikke, sier Hareide, som selv gjorde stor suksess som klubbtrener etter fem år som Norge-sjef.

Ståle Solbakken kan bekrefte at han har vært i samtale med Semb om å ta over landslagssjefsjobben i fotball, men vil ikke dele særlig mye mer enn det.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal