Mener Solskjær håndterer Greenwood-trøbbel med «Ferguson-taktikk»

Ole Gunnar Solskjær uttrykker sin fulle støtte til Mason Greenwood etter oppstyret rundt 18-åringen. BBC-journalist Simon Stone mener Solskjær har lært av Sir Alex Ferguson.

Solskjær og Greenwood

STØTTER UNGGUTTEN: Ole Gunnar Solskjær uttrykte støtte til Mason Greenwood på fredagens pressekonferanse.

Foto: Oli Scarff / AFP

På fredagens pressekonferanse, dagen før Manchester United sesongåpner mot Crystal Palace, var det mer enn selve kampen i fokus.

Mye dreide seg om Mason Greenwood - og Harry Maguire - etter henholdsvis brudd på koronaregler og straffeforfølgelse i Hellas.

– Vi har gjort alt vi kan for å beskytte ham, og jeg vil fortsette å hjelpe han, svarte Solskjær på spørsmål om unggutten Greenwood, uten å utdype hva de har snakket om på tomannshånd:

– Det vi snakker om blir mellom oss to.

«Ferguson-taktikk»

Stone mener denne måten å snakke om og støtte spillerne sine etter slike hendelser, er noe han har lært av sin gamle trener - Sir Alex Ferguson.

– Jeg forventet at Ole Gunnar Solskjær kom til å adaptere den samme strategien som Sir Alex Ferguson hadde, når det kom til å takle kontroversene rundt Greenwood og Maguire, skriver Stone.

– Jeg hadde rett i det. Han forsvarte dem begge.

Stone skriver videre at dette var en taktikk som Ferguson brukte igjennom sin karriere for å øke tilliten til spillerne sine. Journalisten mener det er beundringsverdig, men også at Solskjær på et tidspunkt må vise at han kan gi spillerne en vekker i tillegg til å støtte dem.

Champions League Quarter Final Second Leg - FC Barcelona v Manchester United

Ole Gunnar Solskjær sammen med sin gamle trener, Sir Alex Ferguson.

Foto: Carl Recine / Reuters

Manchester United-treneren rettet i stedet kritikk mot Englands fotballforbund (FA) for håndteringen av Greenwood.

– Jeg prøvde mitt beste å gi ham hvile gjennom sesongen. Og vi hadde understreket at han trengte hvile, både fysisk og mentalt. Og det første som skjer etter at han blir kalt inn til landslaget, er at han må stille på pressekonferanse, sa Solskjær.

To spillere i trøbbel

Greenwood har vært i hardt vær etter at han brøt koronarestriksjonene på landslagssamling, da han og Phil Foden hadde damebesøk på hotellrommet på Island. I tillegg var han avbildet med en lystgasspipe i The Sun noen dager senere.

Maguire ble på den andre siden funnet skyldig i overfall, at han motsatte seg arrest og for forsøk på bestikkelse etter en hendelse på ferie i Hellas.

– Forhåpentligvis kan han legge det til side, men som menneske vil det som skjedde i sommer naturligvis ligge i bakhodet, sier Solskjær om Maguire.

Harry Maguire

Maguire har i likhet med Greenwood hatt en trøblete sommer.

Foto: Eurokinissi / AFP

Maguire står fast på at han er uskyldig og har anket saken. Solskjær bekreftet også i forrige uke at Maguire beholder kapteinsbindet kommende sesong.

– Personlig tror jeg at han kommer til å klare å fokusere på fotballen, men du kan ikke forutse hvordan folk reagerer. Så langt har han trent godt og vært fokusert, sier Solskjær.

Siste nytt

 • Berge-straffe sjokkerte Liverpool

  Sander Berge scora på straffe og gav Sheffield United leiinga mot Liverpool på Anfield.

  Men Roberto Firminio utlikna like før pause, og Diogo Jota sette inn 2-1 midt i andre omgang.

  Berge spela heile kampen og fekk eit gult kort på slutten.

  (Video med løyve frå TV 2)

 • Brann framleis i trøbbel

  Heller ikkje i heimekampen mot Stabæk makta Brann å vinne. Det enda 1-1, etter at Oliver Edvardsen gav Stabøk leiinga, og Kristoffer Barmen utlikna.

  Det er sjuande kampen på rad utan siger for Brann, som ligg på plassen rett over kvalikplassen.

  I august slo Brann Stabæk 2-0 borte, den einaste sigeren sidan Kåre Ingebrugtsen overtok som trenar.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Singh senket Start

  Med et skudd fra rundt 16 meter scoret Harmeet Singh kampens eneste mål etter 52 minutter da Sandefjord slo Start 1-0 i en eliteseriekamp i fotball i Kristiansand lørdag kveld.

  Sing-scoring for Sandefjord
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal