NRK Meny
Normal

Mener Sergej Ustjugov er den store taperen

OBERSTDORF (NRK) Den russiske treneren Marcus Cramer er fortvilet etter at den klassiske sprinten utgår fra Tour de Ski. – En god avgjørelse for Sundby, mener han.

Sergej Ustjugov

SKUFFET: Sergej Ustjugov er skuffet over at arrangøren i Tour de Ski fjerner den klassiske sprinten fra programmet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dagens sprintrenn i Tyskland ble avlyst etter ekstreme forhold på skistadion. Reklameplakater og trær ble revet over ende av den sterke vinden.

Arrangørene har meldt at Tour de Ski fortsetter som planlagt, med fellestart i fri teknikk i morgen. Det vil si at den klassiske sprinten utgår fra programmet. Det mener Cramer er en feil avgjørelse.

– Vi er ikke glad for denne avgjørelsen. Nå er det bare en sprint i Touren. Vi tror det er mulig å ha sprinten i morgen, og ha fellesstarten på fridagen i stedet. Det er fint mulig å kjøre gjennom hele programmet, sier han.

Vil gå sprinten på hviledagen

Han håper fortsatt å kunne påvirke arrangørene til å endre avgjørelsen sin.

– Utøverne kan fint gå den klassiske sprinten på fridagen som er på fredag. Jeg vet det er utfordringer på grunn av TV-tiden og slikt, men vi tror det er mulig, så vi vil spørre igjen.

– Er Sergej Ustjugov skuffet?

– Ja så klart. Hadde han fått gått sprinten kunne han fått en del bonussekunder, men nå er ikke det mulig.

Markus Cramer, russisk langrennstrener

HÅPER AT PROGRAMMET BLIR ENDRET: Marcus Cramer håper at sprinten kan gå på hviledagen.

Foto: Arild Samsvik / NRK

– Fordel for Cologna og Sundby

Med tre konkurranser igjen leder Dario Cologna foran Ustjugov og Alexander Bolshunov. Martin Johnsrud Sundby er på sjetteplass litt over minuttet bak sveitseren.

Cramer mener Ustjugov er den store taperen blant disse, etter at sprinten ble avlyst.

– Dette er en god avgjørelse for Dario Cologna og Martin Johnsrud Sundby, men ikke bra for Sergej. Jeg tror heller ikke Alex Harvey er glad for dette.

Den norske landslagssjefen Vidar Løfshus skjønner på sin side arrangøren godt.

– Vi synes det er riktig at de avlyste sprinten i dag, og vi synes det er riktig at de forholder seg til det programmet som er satt, sier Løfshus, som tror flere norske sprintere står av Tour de Ski før neste renn.

Siste nytt

 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag