Mener Ruud har utviklet «Nadal-spinn»

PARIS/OSLO (NRK): Casper Ruud (20) tror han kan dra fordel av at den prestisjetunge French Open-turneringen spilles på hans favorittunderlag.

Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.

HØR KAMPEN: NRK Sport sender Casper Ruuds oppgjør med Ernests Gulbis i 1. runde av French Open.

 • Casper Ruud spiller 1. runde av French Open klokken 11.00. Hør kampen mot Ernests Gulbis i videovinduet over.

For første gang har Casper Ruud fått direkte innpass i en Grand Slam-turnering. I fjor røk han ut i andre kvalifiseringsrunde.

Men i år er det en sterkere og smartere Ruud som entrer grusbanen i Frankrike, mener spillerens analysesjef Øyvind Sørvald.

– Han sto på denne banen for nøyaktig et år siden. Hastigheten har blitt større, backhanden er bedre og han er fysisk sterkere. Ballkontrollen bevares i større hastighet og det er det som er forskjellen på der han er nå og de ti beste, sier han til NRK.

– Har en spinn som Nadal

For i år skal Ruud være bedre trent enn noen gang. Teknisk sett har dette resultert til en spinn man vanligvis ser hos verdens beste spillere, som blant annet Rafael Nadal forteller trener og far Christian Ruud.

Casper Ruud

EKSTREM SPINN PÅ BALLEN: Trener og far Christian Ruud forteller at sønnen har en ekstrem spinn på ballen, ilikhet med Rafael Nadal.

Foto: Carl-Andreas Wold / NRK

– Casper har litt mer spinn enn de andre, spesielt i forehand og det er klart at det hjelper på grus når det spretter litt høyere. «Rafa» er et godt ekspemepel på en spiller som har veldig mye spinn og det har han hatt en fordel av i mange år.

I tillegg passer baneforholdene Ruud ekstra godt. French Open spilles på grus som er favorittunderlaget til 20-åringen fra Snarøya.

– Jeg liker at det spretter litt opp for det gir mitt grusspill effekt, sier Ruud til NRK.

– Banene her er ganske harde og da spretter ballen høyere som er en fordel for Casper, særlig hans forehand. Det er ikke slik for alle, legger Sørvald til.

– I form enn han jeg møter

Til tross for at han tapte den siste treningskampen lørdag, er Ruud positiv før søndagens første kamp mot Ernests Gulbis. 30-åringen fra Latvia er ranket som nummer 80.

– Jeg har spilt mye bra tennis og turneringer opp mot French Open og fått trent mange bra dager her nå så jeg føler jeg er så klar som jeg kan få blitt, sier Ruud.

– Du ser sterkere ut og det må være en fordel når dere skal spille fem sett?

– Jeg har trent mye fysisk de siste årene men best av fem sett tar på. Men jeg tenker at jeg er bedre i form enn han jeg møter og da er det enklere å opprettholde en god intensitet og et godt spill over en lengre periode.

Casper Ruud

TOMMEL OPP: Casper Ruud sier han gleder seg til en spennende og morsom kamp mot Gulbis.

Foto: Carl-Andreas Wold / NRK

Mange frykter Ruud

Mental styrke kan også telle positivt.

– De vet at han er den mentale sterke spilleren de ikke vil møte, så de forbereder seg enda mer, sa Sørvald til Eurosport lørdag.

Men teamet tar ikke lett på oppgaven.

– Gublis har vært nummer ti i verden, vært i semien her, slått Federer og har et veldig høyt nivå. Det positive er at Casper har spilt bra i det siste, så hvis han kan få til sitt beste spill, så har han en «fair» sjanse til å vinne mot Gulbis, sier Christian Ruud.

Casper Ruud flytter til Mallorca i Spania for å trene med verdensstjernen Rafael Nadal.
Samarbeidet gir raskt resultater og i løpet av noen måneder bryter nordmannen den
magiske topp-100-grensen. NRK-sporten har fått være med på 20-åringens reise mot toppen
i verdensidretten tennis.

NRK-sporten har fått være med på Casper Ruuds reise mot toppen i verdensidretten i tennis.

Siste nytt

 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • – Kippe legger opp

  Romerikes Blad melder at Lillestrøm-profilen Frode Kippe legger opp etter 20 sesonger i klubben. Forsvarsveteranen skal nå inn i trenerteamet til LSK, som toppspillerutvikler, skriver avisen. Klubben holder pressekonferanse klokken 13.00. Kippe har spilt 440 kamper for Lillestrøm, men denne sesongen har han bare vært på banen i 15 seriekamper.

  – Jeg har vært gammel i ti år og alt har sin slutt. Jeg har hatt et ønske om å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt at jeg har fått gjort det. Følte alt lå til rette for at dette var tiden for å sette punktum. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her og da jeg var i England, sier Kippe til NRK.

  – Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksenalder, nå skal jeg gå over i en ny rolle fra neste år, som toppspillerutvikler. Der skal jeg få lov til å følge opp unggutta, vi har veldig mange spennende unggutter fra 16 til 21 år, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben og ha egne talenter som tar steget opp, der har ikke Lillestrøm vært gode nok og jeg skal prøve å hjelpe dem med det i årene som kommer.

  Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm - Tromsø (4-0)
  Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal