Dommeren om Akintola-slaget: – Klart rødt kort, men jeg så det ikke

Bare en uke etter at Branns Daouda Bamba ble utestengt i fire kamper etter albueplanting, havnet Rosenborgs David Akintola en lignende situasjon i møtet med Vålerenga. Heller ikke nå ble det utvisning.

Adekugbe og Akintola

TØFFE TAK: Det ble til tider stygt da Vålerenga tok imot Rosenborg. Her treffer David Akintola VIFs Sam Adekugbe i hodet med albuen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Som så ofte ble det hett da Vålerenga og Rosenborg møttes i eliteserien. Og nok en gang denne sesongen kom en arm i fokus.

David Akintola bøyde seg over Sam Adekugbe og traff ham i holdet med albuen på 0–0 etter drøye 20 minutter. På TV-bildene så det ut som Rosenborg-angriperen plantet den med hensikt.

– Det er et klart rødt kort. Men jeg så ikke situasjonen klart, sier dommer Rohit Saggi til NRK etter å ha sett video av hendelsen.

– Både jeg og teamet mitt bommet. Men det kommer med i rapporten, legger han til.

– Kan det bli straff og karantene i ettertid?

– Det styrer ikke vi. Vi skal svare på det vi blir spurt om, så er det opp til klubbene og NFF.

– Det er hva det er. Han treffer meg med vilje. Jeg skjønner ikke hvordan dommeren eller linjemannen ikke kan se den, sier Adekugbe til TV Norge i pausen.

– Klart rødt, sa Vålerenga-trener Ronny Deila etter kampen.

– Jeg kan ikke begripe at det ikke er med vilje. Det er jo forbløffende at hverken dommer eller assistent ser den albuen, kommenterte også Kenneth Fredheim på TV-sendingen.

– Det er fryktelig unødvendig og stygt. Han mister holdet fullstendig, mente kanalens ekspert, Tor Ole Skullerud.

– Ville knuse ham

Det er bare en uke siden Branns Daouda Bamba kom i søkelyset for nettopp å ha satt albuen rett i ansiktet til Tromsøs Simen Wangberg, som pådro seg hjernerystelse i sammenstøtet. Heller ikke da resulterte det i rødt kort, men Bamba gikk selv ut og sa han fortjente å bli suspendert dagen etter. Det ble han også, og straffen var på fire kamper. Også tidligere søndag fikk Sarpsborg 08s nyinnkjøpte redningsmann Kyle Lafferty gult kort etter bare 18 sekunder for albuebruk.

Stemningen mellom Akintola og Adekugbe ble ikke akkurat bedre etter albuesituasjonen. I det 32. minutt jaktet Rosenborg-spilleren ballen i angrep, da den kanadiske forsvareren ga ham en tøff dytt over dødlinjen.

– «I wanted to smash him» (Jeg ville knuse ham), sa VIF-spilleren til TV Norge i pausen.

Akintola og Sam Adekugbe

DYTTET VEKK: Sam Adekugbe gir David Akintola en skikkelig dytt ut over dødlinjen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Verst gikk det fotografen som ble truffet. Han måtte få hjelp av Vålerengas klubblege nede bak hjemmelagets mål.

– Nå må dommeren få stoppet denne duellen, mente Fredheim.

Direkte rødt og to perler

Mike Jensen rødt kort

RETT UT: Mike Jensen tobeinstaklet Matthías Vilhjálmsson og fikk direkte rødt kort.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Men rødt kort skulle det bli på Oslo Øst søndag kveld. Mike Jensen hadde ballen, men da han mistet den gikk han rett inn i Matthías Vilhjálmsson og taklet med begge beina.

Det hjalp lite med protester. Rosenborg måtte klare seg med en mann mindre.

– Det var også klart rødt, og her var vi på høyde med situasjonen. Han gikk inn i en gjenvinning med strake føtter, sa dommeren.

– Stygt, og helt greit med rødt kort, slo Skullerud fast.

Spillmessig skjedde det derimot ganske lite i den første omgangen, men 10 minutter etter hvilen satt den for gjestene. Vegar Eggen Hedenstad fikk en perfekt dupp på et frispark og sendte Rosenborg i ledelsen.

– Jeg traff godt, sa Hedenstad til TVNorge. – Det skulle gjerne gitt tre poeng. Men jeg er irritert over at vi kom så dårlig i gang.

Det varte derimot bare i fem minutter. For 20 år gamle Christian Dahle Borchgrevink kan også skyte. Langskuddet var nok borti Birger Meling, men utligningen var et faktum.

– Det var bare å dunke til. Jeg var nok litt heldig, men det var deilig, sier han til TVNorge.

RBKs nysignering Bjørn Maars Johnsen fikk sin debut i sluttminuttene, men til tross for store sjanser og en meget heseblesende avslutning, så ble det poengdeling.

– Det er nesten utrolig at vi ikke scorer på slutten, sier Vålerenga-trener Ronny Deila. Han hadde sett Matthijas Vilhjalmsson heade i stolpen to minutter på overtid.

Hans kollega Eirik Horneland var misfornøyd med dei første 20 minuttene, men elles fornøyd.

– Vi sliter alltid på kunstgress i åpningen av kampen. Det gjorde vi i dag også, sa Horneland.

Sportsnyheter

fJr7446t9tw

Norske seglarar forbanna etter kollisjon: – Heilt «crazy» forhold

TOKYO/OSLO (NRK): Segleduoen Marie Rønningen og Helene Næss fekk ikkje ein optimal start på OL. Sistnemnde datt uti vatnet rett før konkurrenten deisa i båten.

Siste nytt

 • Bommet i kvalifiseringen igjen

  Henrik Christiansen var på defensiven i store deler av tirsdagens finalejakt på 800-meteren i OL. Tiden 7.48,37 holdt ikke til avansement.

  Etter en grei start lå plutselig Christiansen helt sist i feltet. Det ga et klart tegn på at svømmingen ikke satt slik 24-åringen hadde håpet på.

  Han klatret mot slutten, men det ble bare en femteplass i det fjerde og nest siste heatet. Romerikingen var avhengig av at ikke flere enn tre svømmere var kjappere enn ham i det siste heatet. Det ble for mye å håpe på.

  – Jeg er litt tom for ord, sa en skuffet Christiansen til NRK.

  Tidligere i lekene var Christiansen langt unna finaleplass på 400 meter fri. Han ble nummer 21 i kvalifiseringen.

  – Det er skuffende, jeg ville være bedre enn dette. Men det er jeg ikke akkurat nå. Jeg har ikke funnet flyten, sier svømmeren, som ikke har noen forklaring på hvorfor han ikke har fått det til så langt i OL.

  – Men jeg har en sjanse til, påpeker han.

  Christiansen avslutter OL på favorittdistansen 1500 meter. Der er det forsøk fredag ettermiddag og finale natt til lørdag norsk tid.

  Henrik Christiansen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Biles trakk seg fra USAs finalelag

  USAs superstjerne Simone Biles gjorde en grov bom i starten på tirsdagens lagfinale i turn. Senere ble hun tatt ut av laget med en trolig skade.

  Biles er en av OLs aller største profiler. Tirsdag ga hun USA en dårlig innledning på lagkonkurransen da hun misset i den innledende sprangøvelsen.

  24-åringen fikk ikke til landingen skikkelig. Der pådro hun seg samtidig en skade. Etterpå gikk Biles ut med en fysioterapeut, og senere var den ene foten hennes teipet stramt.

  Nå knytter det seg usikkerhet rundt om hun kan konkurrere mer under sommerlekene i Japan.

  «Simone har trukket seg fra lagfinalen av medisinske årsaker. Hun vil bli vurdert daglig for å få medisinsk klarhet rundt kommende konkurranser», uttaler USAs turnforbund til nyhetsbyrået AFP.

  Tokyo Olympics Artistic Gymnastics
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal