– Hadde noen skrevet en klage, ville Northug blitt disket

Dette bildet får manager i Team Norgeshus, Emil Søbak Gundersen, til å mene at Petter Northug får særbehandling.

Petter Northug

Det er denne buffen som får manager i Team Norgeshus til å reagere.

I en blogg går manageren til angrep på det han mener er forskjellsbehandling under NM på ski på Gåsbu.

«Da starten går så står han fortsatt med skriftlig søknad om å bli disket klistret rundt halsen», skriver han blant annet i innlegget.

Kunne blitt disket

Manageren mener nemlig at Northug brøt reklamereglene da han stilte opp med en buff med sponsorlogo før start på tremila.

Langrennsstjernen hadde også halsen på seg i mixed sone under et intervju med NRK før start.

– Det er imot reglene. Hvis jeg hadde skrevet en klage og referert til NRKs bilder, ville Northug ha blitt diskvalifisert. Men det var ingen som skrev en slik klage, sier han til NRK.no.

– I dette tilfellet burde juryen og teknisk delegat ha bedt Northug om å ta av seg buffen, og dermed gitt en klar oppfordring om å la være å bryte reglementet, mener han.

– Forskjell på utøvere

Gundersen mener episoden bare er et av mange eksempler på at stjerner som Petter Northug slipper lettere unna reklamereglene enn de mindre kjente utøverne.

– Jeg fikk jo under lagledermøtet påpekt at luen min ikke var godkjent ihenhold til reklamereglementet. Det ble også tydelig påpekt før NM at dette ville det bli slått hardt ned på, sier han, og legger til:

– Juryen må begynne å håndheve reglene. Da kunne de ha begynt med å sette et eksempel med de fremste løperne vi har.

Snudde buffen

Teknisk delegat under NM, Sylvi Ofstad, mener at det kan forsvares at Northug brukte buffen siden langrennsløperen snudde halsen på vranga under løpet.

– De utøverne som hadde for mye reklame på halsene, snudde dem slik at de var på vranga under selve løpet. Det gjorde Petter Northug, i likhet med andre som vi observerte, antagelig fordi det var for mye reklame på dem, sier hun til NRK.no.

Ofstad skjønner likevel at enkelte mener han burde blitt bedt om å skifte.

– Det er selvfølgelig et spørsmål om han burde valgt en annen hals i henhold til reklamebestemmelsene.

– Det var mange som gikk med buff, og det var mange som gikk med dem på vranga, og det var vanskelig å se om det var noe reklameeksponering på dem, forklarer hun.

Den forklaringen kjøper imidlertid ikke Emil Søbak Gundersen.

– Det synes jeg bare er en dårlig bortforklaring for å unnskylde at de ikke har gjort jobben sin. Det faller på sin egen urimelighet, sier han.

– Ingen tok kontakt

Northug-manager Lars Gilleberg opplyser til NRK at Petter Northug aldri ble bedt om å fjerne buffen under NM.

– Jeg så flere andre løpere med en slik buff, men det var ingen som påpekte overfor oss at han ikke kunne bruke den, sier han.

– Det blir hevdet at Northug blir særbehandlet. Hva mener du om det?

– Det er veldig vanskelig å ta stilling til påstander om særbehandling så lenge ingen tar direkte kontakt med oss. Men jeg tror nok at Petter sover godt i natt, også, avslutter manageren.

Petter Northug vant 30 km under dagens NM renn. Det ble en spennende spurt der Gjerdalen falt 100 meter fra mållinjen.

VIDEO: Her vinner Petter Northug tremila under NM.

Siste nytt

 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på første scoring, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • Dybala reddet Juventus

  Lokomotiv Moskva sjokkerte Juventus i Torino i mesterligaen tirsdag. Aleksey Miranchuk sendte russerne i ledelsen etter 30 minutter. Det så lenge ut til å holde, men så scoret Paulo Dybala to mål på tre minutter og sikret 2-1 for italienerne.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Andrea Di Marco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal