NRK Meny
Normal

Morten Olsens beskjed til det norske folk: – Gi Høgmo og laget tid

Danmarks landslagssjef tror tålmodighet er et fy-ord i Norge og mener Per-Mathias Høgmo må få tid til å bygge nye-Norge.

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen i samtaler med sin lagkaptein Daniel Agger. Både Olsen og Agger mener Per-Mathias Høgmo må få tid til å forme det norske landslaget.

Foto: Jens Dresling / Ap

I kveld møtes Danmark og Norge til privatlandskamp i Herning. Morten Olsen har studert og analysert Norges to kamper under Per-Mathias Høgmo og mener det norske folk må vise klokskap og tålmodighet.

– Gi laget og treneren tid, så vil det bære frukter på sikt, sier Morten Olsen til NRK.

– Nye typer inn

Per-Mathias Høgmo tok over treneransvaret etter Egil Olsen i slutten av september. Og Morten Olsen har sett klare trekk på at Norge har endret spillestil.

– Det har kommet inn nye typer og dere satser på en litt annen fotball enn tidligere, sier 64-åringen, som understreker at han alltid har hatt respekt for forgjengeren Egil Olsen, men ikke delt hans fotballfilosofi.

– Jeg tror ikke du kan forsvare deg, og deretter spille lange baller i angrep. Jeg sier ikke at Egil Olsen gjorde det hele tiden. Men jeg mener at den stilen ikke er moderne fotball, fortsetter Olsen, som har vært Danmark-sjef siden 2000, men som likevel mener at mangelen på kontinuitet i fotballen er et problem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo forbereder seg til privatlandskamp mot Danmark i Herning.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Må vinne fotballkamper

– Tålmodighet er et fy-ord i Danmark, og det tror jeg det er i Norge også. Folk klarer ikke å vente på at et lag får satt seg, og dere har mange unge spillere nå som skal utvikle seg, sier Olsen.

Også Liverpool-stopper og landslagskaptein Daniel Agger mener Høgmo må få tid.

– Dere har fått en helt annen spillestil, men dette tar tid og endrer seg ikke over natten. Men uansett så handler alt til slutt om å vinne fotballkamper, sier Agger til NRK.

– Må skape flere sjanser

Både Norge og Danmark blir hjemme under neste års Brasil-VM. Men Per-Mathias Høgmo har et mål om å ikke være tilskuer når Frankrike-EM sparkes i gang i 2016.

– Vi har spillere med ferdigheter som gjør at vi fritt kan velge hvordan vi skal straffe motstanderen. Vi kan ha ballen i lange perioder, men samtidig er det også viktig å være god når motstanderen er i ubalanse, sier Per-Mathias Høgmo.

Heerenveen-proff Magnus Wolff Eikrem starter trolig kveldens kamp i Herning.

– Vi har hatt mye mer ball i de to siste kampene enn tidligere. Dersom vi kan bruke ballen enda litt bedre, og skape litt flere sjanser, så kommer dette til å bli veldig spennende, mener Magnus Wolff Eikrem.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street