Hopp til innhold

Morten Olsens beskjed til det norske folk: – Gi Høgmo og laget tid

Danmarks landslagssjef tror tålmodighet er et fy-ord i Norge og mener Per-Mathias Høgmo må få tid til å bygge nye-Norge.

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen i samtaler med sin lagkaptein Daniel Agger. Både Olsen og Agger mener Per-Mathias Høgmo må få tid til å forme det norske landslaget.

Foto: Jens Dresling / Ap

I kveld møtes Danmark og Norge til privatlandskamp i Herning. Morten Olsen har studert og analysert Norges to kamper under Per-Mathias Høgmo og mener det norske folk må vise klokskap og tålmodighet.

– Gi laget og treneren tid, så vil det bære frukter på sikt, sier Morten Olsen til NRK.

– Nye typer inn

Per-Mathias Høgmo tok over treneransvaret etter Egil Olsen i slutten av september. Og Morten Olsen har sett klare trekk på at Norge har endret spillestil.

– Det har kommet inn nye typer og dere satser på en litt annen fotball enn tidligere, sier 64-åringen, som understreker at han alltid har hatt respekt for forgjengeren Egil Olsen, men ikke delt hans fotballfilosofi.

– Jeg tror ikke du kan forsvare deg, og deretter spille lange baller i angrep. Jeg sier ikke at Egil Olsen gjorde det hele tiden. Men jeg mener at den stilen ikke er moderne fotball, fortsetter Olsen, som har vært Danmark-sjef siden 2000, men som likevel mener at mangelen på kontinuitet i fotballen er et problem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo forbereder seg til privatlandskamp mot Danmark i Herning.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Må vinne fotballkamper

– Tålmodighet er et fy-ord i Danmark, og det tror jeg det er i Norge også. Folk klarer ikke å vente på at et lag får satt seg, og dere har mange unge spillere nå som skal utvikle seg, sier Olsen.

Også Liverpool-stopper og landslagskaptein Daniel Agger mener Høgmo må få tid.

– Dere har fått en helt annen spillestil, men dette tar tid og endrer seg ikke over natten. Men uansett så handler alt til slutt om å vinne fotballkamper, sier Agger til NRK.

– Må skape flere sjanser

Både Norge og Danmark blir hjemme under neste års Brasil-VM. Men Per-Mathias Høgmo har et mål om å ikke være tilskuer når Frankrike-EM sparkes i gang i 2016.

– Vi har spillere med ferdigheter som gjør at vi fritt kan velge hvordan vi skal straffe motstanderen. Vi kan ha ballen i lange perioder, men samtidig er det også viktig å være god når motstanderen er i ubalanse, sier Per-Mathias Høgmo.

Heerenveen-proff Magnus Wolff Eikrem starter trolig kveldens kamp i Herning.

– Vi har hatt mye mer ball i de to siste kampene enn tidligere. Dersom vi kan bruke ballen enda litt bedre, og skape litt flere sjanser, så kommer dette til å bli veldig spennende, mener Magnus Wolff Eikrem.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal