Morten Olsens beskjed til det norske folk: – Gi Høgmo og laget tid

Danmarks landslagssjef tror tålmodighet er et fy-ord i Norge og mener Per-Mathias Høgmo må få tid til å bygge nye-Norge.

Morten Olsen

Danmarks landslagssjef Morten Olsen i samtaler med sin lagkaptein Daniel Agger. Både Olsen og Agger mener Per-Mathias Høgmo må få tid til å forme det norske landslaget.

Foto: Jens Dresling / Ap

I kveld møtes Danmark og Norge til privatlandskamp i Herning. Morten Olsen har studert og analysert Norges to kamper under Per-Mathias Høgmo og mener det norske folk må vise klokskap og tålmodighet.

– Gi laget og treneren tid, så vil det bære frukter på sikt, sier Morten Olsen til NRK.

– Nye typer inn

Per-Mathias Høgmo tok over treneransvaret etter Egil Olsen i slutten av september. Og Morten Olsen har sett klare trekk på at Norge har endret spillestil.

– Det har kommet inn nye typer og dere satser på en litt annen fotball enn tidligere, sier 64-åringen, som understreker at han alltid har hatt respekt for forgjengeren Egil Olsen, men ikke delt hans fotballfilosofi.

– Jeg tror ikke du kan forsvare deg, og deretter spille lange baller i angrep. Jeg sier ikke at Egil Olsen gjorde det hele tiden. Men jeg mener at den stilen ikke er moderne fotball, fortsetter Olsen, som har vært Danmark-sjef siden 2000, men som likevel mener at mangelen på kontinuitet i fotballen er et problem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo forbereder seg til privatlandskamp mot Danmark i Herning.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Må vinne fotballkamper

– Tålmodighet er et fy-ord i Danmark, og det tror jeg det er i Norge også. Folk klarer ikke å vente på at et lag får satt seg, og dere har mange unge spillere nå som skal utvikle seg, sier Olsen.

Også Liverpool-stopper og landslagskaptein Daniel Agger mener Høgmo må få tid.

– Dere har fått en helt annen spillestil, men dette tar tid og endrer seg ikke over natten. Men uansett så handler alt til slutt om å vinne fotballkamper, sier Agger til NRK.

– Må skape flere sjanser

Både Norge og Danmark blir hjemme under neste års Brasil-VM. Men Per-Mathias Høgmo har et mål om å ikke være tilskuer når Frankrike-EM sparkes i gang i 2016.

– Vi har spillere med ferdigheter som gjør at vi fritt kan velge hvordan vi skal straffe motstanderen. Vi kan ha ballen i lange perioder, men samtidig er det også viktig å være god når motstanderen er i ubalanse, sier Per-Mathias Høgmo.

Heerenveen-proff Magnus Wolff Eikrem starter trolig kveldens kamp i Herning.

– Vi har hatt mye mer ball i de to siste kampene enn tidligere. Dersom vi kan bruke ballen enda litt bedre, og skape litt flere sjanser, så kommer dette til å bli veldig spennende, mener Magnus Wolff Eikrem.

Siste nytt

 • Hevder Glimt får 56 mill. for Hauge

  Ifølge italienske nettsteder betaler Milan rundt 56 millioner norske kroner for Bodø/Glimts Jens Petter Hauge (20), melder NTB. Sempremilan skriver at Milan mener alvor og at Hauge kan bli presentert allerede tirsdag etter å ha gjennomgått den medisinske testen. Hauges agent skal ha hatt møter med Milan i de siste dagene.

  Nettstedet Calciomercato var den første til å melde at Milan var villig til å betale fire millioner euro for nordmannen, og at de senere høynet dette budet til fem millioner pund.

  Sistnevnte nettsted mener at overgangen vil gå i orden om ikke noe ekstraordinært skjer. Overgangen vil skje umiddelbart, og ikke i januar etter at den norske sesongen er over.

  G7kCJ4VLmGk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Komfortabel Liverpool-triumf

  Fullstendig mot spillets gang ga Alexandre Lacazette Arsenal ledelsen på Anfield etter 25 minutters spill. Men Liverpool slo raskt tilbake og snudde kampen ved scoringer av Sadio Mané etter 28 minutter og Andrew Robertson etter 34 minutter. Tre minutter før full tid satte Diogo Jota inn 3-1 i sin debut. Dermed står Liverpool med full pott etter tre ligarunder.

 • Sterk Villa-seier

  Jack Grealish, Conor Hourihane og Tyrone Mings scoret målene da Aston Villa meget komfortabelt slo Fulham 3-0 mandag kveld. Villa står dermed med seks poeng og null baklengsmål etter to kamper, og har fått en strålende start på Premier League-sesongen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal