Mener NFF har ødelagt karrieren hans: – Jeg har følt meg som en dømt person

Etter nesten fem år ble Saif Haydar Jafar frikjent etter å ha blitt tiltalt for kampfiksing. Nå vil han gå til sak mot NFF, som han mener har ødelagt fotballkarrieren hans.

Saif Haydar Jafar

FRIKJENT: Saif Haydar Jafar mener fotballkarrieren er blitt ødelagt av kampfiksingsaken, selv om han nå ble frikjent i lagmannsretten.

Foto: Jørn Tveter / NRK

I nesten fem år har Saif Haydar Jafar kjempet for å få renvasket navnet sitt.

Han er én av tre fotballspillere som onsdag ble frikjent i Borgarting lagmannsrett i den såkalte kampfiksingsaken, hvor to menn ble idømt fengselsstraffer på opptil to og et halvt år.

– Det har vært veldig mye vanskelig. Jeg har følt meg som en dømt person i en veldig lang periode. Man kan nesten ikke gjøre noe, når du ikke kan spille fotball, forteller 29-åringen til NRK.

Jafar ble først frikjent i tingretten i 2015, men saken ble anket av påtalemyndigheten. Nå er han igjen frikjent, denne gangen i lagmannsretten.

P3nyheter har laget denne forklaringen på kampfiksingsaken. Se videoen her.

Vil gå til søksmål mot NFF

De tidligere Follo-spilleren vil nå gå til sivilt søksmål mot Norges Fotballforbund (NFF).

Da saken pågikk, gikk forbundet ut til norske klubber og anbefalte dem å ikke bruke eller signere spillerne som var involvert i saken.

Det mener Jafar og hans advokat, Pål Eriksrud i Osloadvokatene, har ødelagt for fotballkarrieren hans.

– Dette har vært en belastning for min klient i nesten fem år. Det har vært direkte ødeleggende for hans fotballkarriere. På det tidspunkt dette skjedde, hadde han fått tilbud om en proffkarriere. I realiteten betydde det at han ble utestengt fra all fotball, sier advokaten.

Jafar mener han har gjort sitt beste for å samarbeide med både politiet og NFF for å bevise sin uskyld, men sier han ikke er blitt trodd.

– Når man kommer med en anbefaling om ikke å bruke disse spillerne før det har kommet en konklusjon, så er man dømt. Får du ikke gjort jobben din, så er du på en måte sparket, sier han.

3 av 5 spillere ble i dag frikjent i lagmannsretten i den mye omtalte kampfiksingsaken i fotball.
En av dem er Saif Haydar Jafar, som via advokaten sin, nå vil kreve erstatning av Norges Fotballforbund.

FERDIG: – Det er veldig godt å være ferdig, selv om karrieren har blitt ødelagt, sier Saif Haydar Jafar som nå er frikjent i kampfiksingsaken.

NFF: – Vi gjorde riktig

nils fisketjønn

ANGRER IKKE: Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, mener de har gjort rett, og sier at et eventuelt søksmål bør rettes mot påtalemyndigheten.

Foto: NRK

Fotballforbundet mener de ikke har gjort noe galt.

– Vi gjorde riktig og gikk til politiet med den informasjonen vi satt på. Vi angrer ikke på det i dag, og domfellelsen viser også at det var riktig, sier direktøren for NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Han understreker at de ikke påla klubbene forbud mot å signere de involverte spillerne, og at klubbene sto fritt til å følge henstillingen eller ikke.

– Jeg har stor forståelse for at dette er en påkjenning for spillerne, spesielt når det har dratt ut i så lang tid. Men det er politiet og politimyndighetene som har gått til tiltale, sier han.

Siste nytt

 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen endte 1-1 og det så lenge ut til at det ville bli resultatet i dag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Fjerde Schladming-seier

  Henrik Kristoffersen vinner altså sin fjerde seier i Schladming. Nordmannen kjørte imponerende i andreomgang der han ligger 33 hundredeler bak Alexis Pinturault ved andre mellomtid, etter å ha nesten kjørt ut. Derfra og inn er det Kristoffersen-show og til slutt kommer han inn 34 hundredeler foran franskmannen.

  Austria Alpine Skiing World Cup
  Foto: Pier Marco Tacca / AP
 • Oilers med sin niende seier på rad

  Stavanger Oilers lå under mot Vålerenga i eliteserien i ishockey tirsdag, men vant til slutt 4-2. Mye takket være en meget god Nolan Zajac.

  Vålerenga tok ledelsen, men etter to mål og en assist av Zajac, vant Oilers sin niende kamp på rad.

  Nolan Zajac
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal