NRK Meny
Normal

Mener NFF har ødelagt karrieren hans: – Jeg har følt meg som en dømt person

Etter nesten fem år ble Saif Haydar Jafar frikjent etter å ha blitt tiltalt for kampfiksing. Nå vil han gå til sak mot NFF, som han mener har ødelagt fotballkarrieren hans.

Saif Haydar Jafar

FRIKJENT: Saif Haydar Jafar mener fotballkarrieren er blitt ødelagt av kampfiksingsaken, selv om han nå ble frikjent i lagmannsretten.

Foto: Jørn Tveter / NRK

I nesten fem år har Saif Haydar Jafar kjempet for å få renvasket navnet sitt.

Han er én av tre fotballspillere som onsdag ble frikjent i Borgarting lagmannsrett i den såkalte kampfiksingsaken, hvor to menn ble idømt fengselsstraffer på opptil to og et halvt år.

– Det har vært veldig mye vanskelig. Jeg har følt meg som en dømt person i en veldig lang periode. Man kan nesten ikke gjøre noe, når du ikke kan spille fotball, forteller 29-åringen til NRK.

Jafar ble først frikjent i tingretten i 2015, men saken ble anket av påtalemyndigheten. Nå er han igjen frikjent, denne gangen i lagmannsretten.

P3nyheter har laget denne forklaringen på kampfiksingsaken. Se videoen her.

Vil gå til søksmål mot NFF

De tidligere Follo-spilleren vil nå gå til sivilt søksmål mot Norges Fotballforbund (NFF).

Da saken pågikk, gikk forbundet ut til norske klubber og anbefalte dem å ikke bruke eller signere spillerne som var involvert i saken.

Det mener Jafar og hans advokat, Pål Eriksrud i Osloadvokatene, har ødelagt for fotballkarrieren hans.

– Dette har vært en belastning for min klient i nesten fem år. Det har vært direkte ødeleggende for hans fotballkarriere. På det tidspunkt dette skjedde, hadde han fått tilbud om en proffkarriere. I realiteten betydde det at han ble utestengt fra all fotball, sier advokaten.

Jafar mener han har gjort sitt beste for å samarbeide med både politiet og NFF for å bevise sin uskyld, men sier han ikke er blitt trodd.

– Når man kommer med en anbefaling om ikke å bruke disse spillerne før det har kommet en konklusjon, så er man dømt. Får du ikke gjort jobben din, så er du på en måte sparket, sier han.

3 av 5 spillere ble i dag frikjent i lagmannsretten i den mye omtalte kampfiksingsaken i fotball.
En av dem er Saif Haydar Jafar, som via advokaten sin, nå vil kreve erstatning av Norges Fotballforbund.

FERDIG: – Det er veldig godt å være ferdig, selv om karrieren har blitt ødelagt, sier Saif Haydar Jafar som nå er frikjent i kampfiksingsaken.

NFF: – Vi gjorde riktig

nils fisketjønn

ANGRER IKKE: Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, mener de har gjort rett, og sier at et eventuelt søksmål bør rettes mot påtalemyndigheten.

Foto: NRK

Fotballforbundet mener de ikke har gjort noe galt.

– Vi gjorde riktig og gikk til politiet med den informasjonen vi satt på. Vi angrer ikke på det i dag, og domfellelsen viser også at det var riktig, sier direktøren for NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Han understreker at de ikke påla klubbene forbud mot å signere de involverte spillerne, og at klubbene sto fritt til å følge henstillingen eller ikke.

– Jeg har stor forståelse for at dette er en påkjenning for spillerne, spesielt når det har dratt ut i så lang tid. Men det er politiet og politimyndighetene som har gått til tiltale, sier han.

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal