Hopp til innhold

Mener Manchester United gambler: – De bare håper på det beste

MANCHESTER/OSLO (NRK): Britiske eksperter er overrasket over at Manchester United tør å satse på Ole Gunnar Solskjær i managerstolen.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Ranheim (2-3)

SPLITTET: Det er delte meninger om Solskjær er rett mann for Manchester United.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Har han vist at han er en god manager på toppnivå? Nei. Har han det som trengs? Nei. Jeg vet det bare er seks måneder, men det er der jeg ser parallellene med Moyes og Giggs, sier Sam Lee, som er Manchester City-korrespondent for Goal.

David Moyes

TIDLIGERE TRENER: David Moyes fikk sparken mindre enn et år etter at han ble ansatt som manager.

Foto: Scott Heppell / AFP

Lee, som altså er tettest på Uniteds erkerival, mener de rødkledde bare «håper på det beste» når de ansetter Solskjær.

På Twitter trakk han først en parallell til ansettelsene av David Moyes og Ryan Giggs. Eksperten modererte seg senere og mente at Giggs var den beste å sammenligne Solskjær med.

At han kjenner til klubbens historie, mener Lee ikke holder.

– Du kan ikke bare komme inn og ordne opp bare fordi du er en tidligere United-spiller. Hvis det hadde vært en vanlig intervjuprosess, er jeg sikker på at han ikke ville fått jobben, sier Lee til NRK.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

«United-måten»

Moyes ble valgt av Sir Alex Ferguson, og Lee mener Manchester United igjen tenker på samme måte.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad mener ansettelsen av Solskjær viser at Manchester United ikke vurderer sine kandidater på samme måte som andre klubber.

– Det er «United-måten» å tenke på. Jeg tror ikke at det har blitt tenkt gjennom nøye nok. Jeg tror United bare håper på det beste, sier Lee.

Mange har uttrykt sin støtte til både Manchester United og Solskjær etter at nordmannen fikk jobben som midlertidig manager.

Samtidig er flere er skeptiske til ansettelsen. Sportssjef i Cardiff-avisen Wales Online, Paul Abbandonato, ble overrasket over at valget falt på Solskjær etter den svake sesongen i Cardiff.

– Han var en katastrofe av en manager i Cardiff. Opplevelsen klubben fikk var preget av kaos og forvirring, sier Abbandonato til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ønsker å angripe

Abbandonato understreker likevel at han skiller de to managerjobbene. Spillestilen som ikke funket for Wales-klubben, er akkurat den Manchester United trenger, mener sportssjefen.

– Da han var i Cardiff lovet han eventyrlig angrepsfotball, noe som er akkurat hva Manchester United trenger etter årene med kjedelig fotball under Mourinho. Han får mye bedre spillere å jobbe med der, så det kan være det passer.

Han tror også at Solskjær vil takle presset som oppstår i en så stor klubb. Og det kommer godt med at Solskjær er en favoritt blant supporterne, påpeker Abbandonato.

– Én ting jeg kan si om Solskjær er at på tross av alle problemene, var han alltid jovial og vennlig mot både media og fansen.

Lørdag returnerer han til nettopp Wales og Cardiff som trener for Manchester United.

– Cardiff City Stadium, fylt opp med 33 000 tilskuere på en kveldskamp, kan være en skremmende arena. Det er ironisk at hans første kamp er tilbake her i Sør-Wales. Jeg vet om mange som ikke kommer til å klappe for ham på grunn av de vonde minnene fra tiden han var sjef her, avslutter Abbandonato.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal