Hopp til innhold

Pedersens råd til Kristoff: – Bli der du er

Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen mener det vil være dumt av Alexander Kristoff å bytte lag nå - selv om det kan tredoble årslønnen hans på fem millioner.

Kristoff

Alexander Kristoff, her etter seieren i Milano-Sanremo for to uker siden, er nå rangert som verdens tredje beste syklist.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

– Det er på Katusha han er blitt en god rytter og det er ingen automatikk i at han blir like god på BMC, sier Dag Erik Pedersen.

Han er imponert over prestasjonene til 26-åringen.

Dét er også Kristoffs gamle sjef i BMC, Jim Ochowicz, som mandag sa til NRK.no at Kristoff alltid er velkommen tilbake til BMC-laget der han startet proffkarrieren.

Men det kommer til å koste og hente «hjem» Kristoff.

Nordmannen har nettopp undertegnet en ny toårskontrakt med sitt russiske lag og må kjøpes ut for å gå før kontraktstiden er ute.

Dag Erik Pedersen

Tidligere sykkelproff Dag Erik Pedersen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det er mulig, men ikke vanlig i sykkelsporten, sa Kristoff til NRK mandag

Bedre betingelser

Katusha gir Kristoff en årslønn på omlag fem millioner. Etter vårens seier i klassikeren Milano-Sanremo og femteplassen i søndagens Flandern rundt har markedsverdien til nordmannen økt.

Mandag ble det klart at han nå er rangert som nummer tre i verden. Bare slått av sykkelstjernene Alberto Contador og søndagens Flandern-vinner Fabian Cancellara.

Etter det NRK erfarer kan Kristoff tredoble lønnen dersom han bytter lag etter sesongen. Likevel mener Pedersen det vil være dumt.

– Jeg er sikker på at Katushua kommer til å gi ham de betingelsene som skal til for å få han med videre, sier den tidligere sykkelproffen.

– En fantastisk trener

En norsk syklist har aldri tidligere vært rangert som verdens tredje beste slik Kristoff nå er. Det er med andre ord en utrolig sterk prestasjon som blir lagt godt merke til internasjonalt.

– Han har en fantastisk trener I Katushua og en utrolig selvdisiplin og har nå fått los på de aller beste i verden, sier Pedersen.

Nå handler alt om å holde seg på topp for 26-åringen. Dét har han best forutsetninger for å klare på Katushua-laget skal vi tro Dag Erik Pedersen.

– Det er snakk om hvem du blir god sammen med. Det er ingen automatikk i at en god fotballspiller også vil spille bra på et annet lag. På Katushua har Alexander Kristoff en fantastisk posisjon. Han har allerede gitt dem en monument-seier (Milano-Sanremo) og er i ferd med å kjøre sin beste proffsesong noen gang.

Sportssjef i Katjusja, Torsten Schmidt, er fullstendig klar over at Kristoff er ettertraktet.

– Han er ranket som nummer tre i verden. Jeg tror alle lag ønsker å ha ham med på laget sitt, sa Schmidt til NRK mandag.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal