Blir kalt ustabil og uberegnelig – Iversen tas i forsvar av treneren: – Føler at verden er imot deg

LILLEHAMMER (NRK): Det har ikke gått på skinner for Emil Iversen under verdenscuprennene på hjemmebane. For andre dag på rad leverte han en prestasjon under forventningene og gikk igjen rett gjennom pressesonen.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Ruka, Men's 15 km

TUNGT: Emil Iversen havnet langt nede på resultatlista for andre dag på rad.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

På 15 kilometer intervallstart i fristil gikk det nemlig ikke slik Iversen ønsket. Trønderen måtte ta til takke med en 23. plass. Det var over minuttet opp til seierherre Simen Hegstad Krüger. Faktisk ble Iversen slått av ti andre med norsk pass på lørdagens distanse.

Iversen ville ikke si noe selv. Han så svært skuffet ut og gikk rett forbi samtlige medier.

Alsgaard

EKSPERT: Thomas Alsgaard, her i NRKs vinterstudio lørdag.

Foto: NRK

I NRKs vinterstudio hadde tidligere medaljegrossist og landslagsløper, Thomas Alsgaard, følgende analyse da han ble spurt om Iversen er blant de beste norske løperne:

Nå sitter jeg i glasshus, snakk om å være ustabil og uberegnelig, men Emil er også det. Når ting butter litt imot, gir han kanskje litt mer blaffen og har rom og muligheten til det, fordi han er der oppe. Når han er i toppslag og alt stemmer, er han fryktelig god, sier Alsgaard.

– Føler verden går imot deg

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum forklarer at Iversen kunne tenkt seg litt mer flyt enn han har hatt til nå.

De siste to helgene har ikke gitt det. Han trekker frem at trønderen var favoritt, men endte 14 sekunder bak pallen da verdenscupen åpnet med 15 kilometer klassisk i Ruka sist helg. Da han hadde sjansen til nok en god plassering på jaktstarten dagen etter trakk hele det norske laget seg på grunn av kulden.

Under verdenscupen på Lillehammer denne helgen ble Iversen utslått i prologen på fredagens sprint. I dag skulle det egentlig være en fellesstart med 30 kilometer skibytte. I stedet ble programmet endret og endte med Iversens minst foretrukne øvelse, nemlig 15 kilometer i fristil intervallstart.

– Du føler i en sånn situasjon at verden går imot deg. Da er det greit å puste litt og prate litt med noen. Jeg opplever ikke at Emil har gravd seg ned, sier allroundtreneren, og fortsetter:

– Men han også må få lov å tenke seg om før møtet med media. Han er en av de flinkeste til å prate med media også i motgang. Du kan ikke ta ham på det.

– Ikke god nok

For Iversen betyr resultatet lørdag at han trolig ikke får billett til Davos og Sveits neste uke. Da er det nok en sprint i fristil og en 15 kilometer i samme stilart.

Lagkameratene tror i hvert fall ikke 30-åringen får reise.

– Han er ikke kvalifisert akkurat som det er nå, det er han ikke. Han har mange bra resultat fra VM i fjor, men det er i klassisk. Jeg ser ingen grunn til at han skal gå i Davos neste helg, sier Didrik Tønseth til NRK.

Emil Iversen

SKUFFET: Emil Iversen virket ganske så frustrert etter nok en svak prestasjon i verdenscupen. Her ved siden av Tønseth, som mener han bør stå over Davos.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lagkamerat Hans Christer Holund mener derimot at Iversen må selv kjenne på kroppen om han mener han er god nok for pallplass på distansen neste helg. Hvis ikke, bør han stå over.

Han har hatt en dårlig helg, det er det ikke tvil om. Men på Beitostølen var han eneste på pallen begge dager på rad. Det har ikke vært helt ræva. Hvis han føler han ikke er god nok til å kjempe om pallen neste helg, er det ikke vits å dra til Davos, sier Holund til NRK.

Fra 74. til førsteplass

Der Iversen ikke akkurat grep sjansen til å imponere, var det mange andre som gjorde nettopp dét.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's 15 km

KLEM: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum omfavner lørdagens vinner.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Spesielt Hegstad Krüger. Han forlot verdenscupåpningen i Ruka sist helg med en 74. plass på klassiskdistansen. Han virket nesten forvandlet der han danset rundt på skøyteskiene sine i Lillehammer-løypene.

Han erkjenner at han har tvilt på formen.

– Det er klart man blir bekymra når det skjer slikt som forrige helg. Det var noe som ikke stemte. Å få full klaff på hjemmebane var kjempegøy, sier Hegstad Krüger.

Men nå kan han kanskje melde seg «friskmeldt».

– Det svinger fort i dette gamet her, og det smaker desto bedre i dag etter en blytung forrige uke. Det var gøy at jeg kunne øse ut krefter. Det var godt.

Se målgang her.

– Blir rørt

I tillegg til Kruger fortsatte Hans Christer Holund å vise at han har skumle hensikter i OL-sesongen. Det ble dobbelt Lyn på pallen, mens Martin Løwstrøm Nyenget tok tredjeplassen.

Det gjorde Nyenget etter en høst der han blant annet har ligget i isolasjon i Italia i nesten tre uker.

– Jeg er ganske sikker på at Martin ikke har gått sitt siste skirenn i år. Jeg er superfornøyd over den norske innsatsen i dag. Jeg er kanskje mest glad på Martin sine vegne, sier landslagstrener Myhr Nossum.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's 15 km

JUBEL: Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Martin Løwstrøm Nyenget.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Han nevner at Nyenget har hatt et vanskelig år med både korona, brudd i hånden og at han måtte være reserve i VM.

– Han er den snilleste gutten i klassen. Jeg blir rørt av slike ting, fortsetter landslagssjefen.

Etter Nyenget fulgte norske løpere tett som hagl.

Didrik Tønseth tok sjetteplassen, Håvard Moseby ble nummer syv og Harald Østberg Amundsen åtte. Sjur Røthe tok niendeplassen. Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo ble henholdsvis nummer 11 og 12.

Se sendinga her.

Siste nytt

 • Vanskeleg runde for Hovland

  Viktor Hovland gjekk andrerunden i europeatour-turneringa i Abu Dhabi to slag over par, og greidde dermed ikkje å følgje opp den sterke opningsrunden torsdag.

  Likevel låg Hovland på andreplass då han var ferdig med fredagsrunden, med seks slag under par. Det er tre bak leiande Scott Jamieson, men han er blant dei mange som enno ikkje er i gang med dagens runde.

  Hovland fekk bogey på sitt andre hol, følgde opp med ein birdie, så kom ny bogey. På resten av runden fekk han ein bogey, resten var på par.

  Espen Kofstad låg på par før dagens runde. Men han låg tre slag over par halvveges. Han er enno ikkje ferdig, men ligg an til å ikkje greie kutten, og får i så fall ikkje vere med i avslutta laurdag og søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Real vidare, Barcelona ute

  Real Madrid sleit seg vidare til kvartfinalen i den spanske cupen, medabn Barcelona blei slått ut.

  Real var ille ute i åttedelsfinalen, dei også. Mot Elche blei Marcelo utvist i første ekstraomgang, og Elche tok leiinga 1-0 på frisparket som følgde.

  Men i andre ekstraomgang sytte Isco og Eden Hazard for at Real vann 2-1 over heimelaget.

  Ekstraomgngar blei det også i Bilbao, der Athletic slo Barcelona 3-2. Bilbao leia både 1-0 og 2-1, med Pedri utlikna tre minutt på overtid. Iker Muniain sikra Athletic sigeren på straffe i slutten av første ekstraomgang.

  Real Madrid jubler
  Foto: PABLO MORANO / Reuters
 • Liverpool klare for ligacupfinalen

  Liverpool trakk det lengste strået da de slo Arsenal 2-0 på Emirates Stadium.

  Det skjedde etter to scoringer av Diogo Jota. Portugiseren scoret to flotte mål, da han først leverte en sterk soloprestasjon som endte i scoring.

  Deretter chippet han lekkert over Ramsdale og satte 2-0 til gultrøyene for anledningen.

  Martin Ødegaard var med på start, og til tross for at han leverte en god kamp kunne han ikke gjøre noe med Liverpools avansement til ligacupfinalen.

  I finalen venter Chelsea, som slo ut Tottenham over to kamper.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal