Blir kalt ustabil og uberegnelig – Iversen tas i forsvar av treneren: – Føler at verden er imot deg

LILLEHAMMER (NRK): Det har ikke gått på skinner for Emil Iversen under verdenscuprennene på hjemmebane. For andre dag på rad leverte han en prestasjon under forventningene og gikk igjen rett gjennom pressesonen.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Ruka, Men's 15 km

TUNGT: Emil Iversen havnet langt nede på resultatlista for andre dag på rad.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

På 15 kilometer intervallstart i fristil gikk det nemlig ikke slik Iversen ønsket. Trønderen måtte ta til takke med en 23. plass. Det var over minuttet opp til seierherre Simen Hegstad Krüger. Faktisk ble Iversen slått av ti andre med norsk pass på lørdagens distanse.

Iversen ville ikke si noe selv. Han så svært skuffet ut og gikk rett forbi samtlige medier.

Alsgaard

EKSPERT: Thomas Alsgaard, her i NRKs vinterstudio lørdag.

Foto: NRK

I NRKs vinterstudio hadde tidligere medaljegrossist og landslagsløper, Thomas Alsgaard, følgende analyse da han ble spurt om Iversen er blant de beste norske løperne:

Nå sitter jeg i glasshus, snakk om å være ustabil og uberegnelig, men Emil er også det. Når ting butter litt imot, gir han kanskje litt mer blaffen og har rom og muligheten til det, fordi han er der oppe. Når han er i toppslag og alt stemmer, er han fryktelig god, sier Alsgaard.

– Føler verden går imot deg

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum forklarer at Iversen kunne tenkt seg litt mer flyt enn han har hatt til nå.

De siste to helgene har ikke gitt det. Han trekker frem at trønderen var favoritt, men endte 14 sekunder bak pallen da verdenscupen åpnet med 15 kilometer klassisk i Ruka sist helg. Da han hadde sjansen til nok en god plassering på jaktstarten dagen etter trakk hele det norske laget seg på grunn av kulden.

Under verdenscupen på Lillehammer denne helgen ble Iversen utslått i prologen på fredagens sprint. I dag skulle det egentlig være en fellesstart med 30 kilometer skibytte. I stedet ble programmet endret og endte med Iversens minst foretrukne øvelse, nemlig 15 kilometer i fristil intervallstart.

– Du føler i en sånn situasjon at verden går imot deg. Da er det greit å puste litt og prate litt med noen. Jeg opplever ikke at Emil har gravd seg ned, sier allroundtreneren, og fortsetter:

– Men han også må få lov å tenke seg om før møtet med media. Han er en av de flinkeste til å prate med media også i motgang. Du kan ikke ta ham på det.

– Ikke god nok

For Iversen betyr resultatet lørdag at han trolig ikke får billett til Davos og Sveits neste uke. Da er det nok en sprint i fristil og en 15 kilometer i samme stilart.

Lagkameratene tror i hvert fall ikke 30-åringen får reise.

– Han er ikke kvalifisert akkurat som det er nå, det er han ikke. Han har mange bra resultat fra VM i fjor, men det er i klassisk. Jeg ser ingen grunn til at han skal gå i Davos neste helg, sier Didrik Tønseth til NRK.

Emil Iversen

SKUFFET: Emil Iversen virket ganske så frustrert etter nok en svak prestasjon i verdenscupen. Her ved siden av Tønseth, som mener han bør stå over Davos.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lagkamerat Hans Christer Holund mener derimot at Iversen må selv kjenne på kroppen om han mener han er god nok for pallplass på distansen neste helg. Hvis ikke, bør han stå over.

Han har hatt en dårlig helg, det er det ikke tvil om. Men på Beitostølen var han eneste på pallen begge dager på rad. Det har ikke vært helt ræva. Hvis han føler han ikke er god nok til å kjempe om pallen neste helg, er det ikke vits å dra til Davos, sier Holund til NRK.

Fra 74. til førsteplass

Der Iversen ikke akkurat grep sjansen til å imponere, var det mange andre som gjorde nettopp dét.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's 15 km

KLEM: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum omfavner lørdagens vinner.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Spesielt Hegstad Krüger. Han forlot verdenscupåpningen i Ruka sist helg med en 74. plass på klassiskdistansen. Han virket nesten forvandlet der han danset rundt på skøyteskiene sine i Lillehammer-løypene.

Han erkjenner at han har tvilt på formen.

– Det er klart man blir bekymra når det skjer slikt som forrige helg. Det var noe som ikke stemte. Å få full klaff på hjemmebane var kjempegøy, sier Hegstad Krüger.

Men nå kan han kanskje melde seg «friskmeldt».

– Det svinger fort i dette gamet her, og det smaker desto bedre i dag etter en blytung forrige uke. Det var gøy at jeg kunne øse ut krefter. Det var godt.

Se målgang her.

– Blir rørt

I tillegg til Kruger fortsatte Hans Christer Holund å vise at han har skumle hensikter i OL-sesongen. Det ble dobbelt Lyn på pallen, mens Martin Løwstrøm Nyenget tok tredjeplassen.

Det gjorde Nyenget etter en høst der han blant annet har ligget i isolasjon i Italia i nesten tre uker.

– Jeg er ganske sikker på at Martin ikke har gått sitt siste skirenn i år. Jeg er superfornøyd over den norske innsatsen i dag. Jeg er kanskje mest glad på Martin sine vegne, sier landslagstrener Myhr Nossum.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Lillehammer, Men's 15 km

JUBEL: Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Martin Løwstrøm Nyenget.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Han nevner at Nyenget har hatt et vanskelig år med både korona, brudd i hånden og at han måtte være reserve i VM.

– Han er den snilleste gutten i klassen. Jeg blir rørt av slike ting, fortsetter landslagssjefen.

Etter Nyenget fulgte norske løpere tett som hagl.

Didrik Tønseth tok sjetteplassen, Håvard Moseby ble nummer syv og Harald Østberg Amundsen åtte. Sjur Røthe tok niendeplassen. Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo ble henholdsvis nummer 11 og 12.

Se sendinga her.

Sportsnyheter

Rørt Eckhoff med helomvending like før OL: – Alt har gått litt på tverke

Tiril Eckhoff fikk flere gode svar på normaldistansen i Anterselva, men gjør likevel om på OL-planen. I stedet for å trene som planlagt i høyden neste uke, reiser hun nå tidlig til Kina.

Siste nytt

 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Carlsen slo tetrival – i delt ledelse

  Magnus Carlsen deler ledelsen i den prestisjetunge sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee. Han slo ungarske Richárd Rapport i den sjette runden fredag.

  Seieren gir Carlsen fire poeng etter de første seks rundene, og den var hans første triumf på de siste fire forsøkene. Fredagens parti ble avgjort av en tabbe av Rapport. I tillegg brukte han svært mye tid. Ungareren ga seg etter 31 trekk.

  Carlsen deler turneringsledelsen med Shakhriyar Mamedyarov og Santosh Gujrathi Vidit. Carlsen har ikke møtt dem ennå.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal