NRK Meny
Normal

Mener Norge mangler lederskikkelser uten Bardal og Jacobsen

Hopplandslaget mister dyrebar rutine når Anders Jacobsen (30) nå følger Anders Bardal (32) og legger opp, mener hoppekspert Johan Remen Evensen.

Anders Jacobsen

LAGTRIUMF: Anders Jacobsen og hopplandslaget lyktes endelig under VM i Falun og sikret VM-gull i laghopp.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Tirsdag morgen annonserte Jacobsen at han gir seg på landslaget. Hoppukevinneren fra 2006-07 har mistet gløden.

johan remen evensen

ETTERFØLGER: NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen tror kanskje Anders Fannemel kan bli en viktig person på landslaget.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg har ikke lenger det givet og den motivasjonen som jeg vet at jeg trenger for å holde mål på dette nivået, sier han blant annet til NRK.

Dermed følger Jacobsen i fotsporene til vennen Anders Bardal som la opp som hopper i mars. NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen tror hopplandslaget vil savne rutinen til de to erfarne hopperne.

– Det å miste to så rutinerte hoppere, det vil merkes. Selv om det har grodd godt de siste årene i norsk hoppsport er det to gutter som har tilført mye rutine og kunnskap til de nye hopperne og fått de med seg opp, sier han.

Har hatt «papparolle»

– Hva vil hopplandslaget savne mest ved disse to?

– Det er nok den «papparollen» som Bardal og til dels Jacobsen har hatt. De er de mest rutinerte gutta som har tatt ansvar når ting har gått litt imot. Begge to har vært gjennom motgang og vet hvordan de kan løfte laget til neste renn, så det vil være et stort tap. Helt klart, påpeker han.

Remen Evensen synes det er tidlig å si hvem som nå skal fylle skoene til Bardal og Jacobsen, men peker på Anders Fannemel som en sterk kandidat.

– Det er vanskelig å si, men Anders Fannemel kan kanskje ta over. Han er en som tør å si ifra hvordan han vil ha det. Hvis han fortsetter å levere de resultatene som han gjorde

Clas Brede Bråthen

VIKTIG SKIHOPPER: Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener Anders Jacobsen har betydd mye.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

denne sesongen, kan han bli en viktig brikke på hopplandslaget i tiden som kommer.

– Viktig skihopper

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener Anders Jacobsens vilje til å kjempe seg tilbake har vært et eksempel til etterfølgelse for andre hoppere.

– Han har betydd mye i forhold til alt som har med fighterinnstilling å gjøre og det å vise at det er mulig å komme tilbake. Han har også satt perspektiv på hvor viktig motivasjon er for å kunne drive med dette. Han har på mange måter vært en viktig skihopper, sier Bråthen til NRK.

Hoppsjefen er i likhet med Remen Evensen spent på hvem som blir den nye lederen på landslaget.

– Det er vanskelig å ta en lederrolle i det norske hopplaget uten å vinne mange skirenn, samtidig må du også være en ledertype. Vi får se, vi er nysgjerrige på det, forteller han og legger til:

– Vi er i den heldige situasjonen i Hopp-Norge i dag at det er mange som står utenfor døra og vil inn, men vi mister to utøvere nå med tilsammen 20-25 års tung erfaring. Vi mister noe, men vi bytter ut den erfaringen med ungdommelig pågangsmot, kommenterer han.

Anders Jacobsen vant hoppuka i 2006/2007.

VIDEO: Se video fra Jacobsens triumf i Hoppuka.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag