NRK Meny
Normal

Lot seg hisse opp av norsk talent: – Han var frekk

ZÜRICH (NRK.no): Sofiane Selmouni (24) satte øynene i Roald Hagbart Frøskeland (20) etter det han mener var en freidig manøver. Men etter løpet vurderte den norske troppen å levere inn protest på franskmannen.

ZURICH, SVEITS 20140812.EM i friidrett 2014 i Zurich, Sveits. Roald Hagbart Frøskeland (lyseblått hodetørkle) under runde 1 på 800 meter på Letzigrund Stadion i Zurich, Sveits i forbindelse med EM i friidrett tirsdag kveld.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

SE VIDEO: Roald Hagbart Frøskeland ble nummer fire i sitt forsøksheat på 800-meter, og gikk akkurat ikke til semifinalen. Det norske løpstalentet fikk likevel markert seg. Sofiane Selmouni til høyre med blå trøye.

– Jeg så at han lange, tynne franskmannen ble ganske sint på meg, ja, sier Roald Hagbart Frøskeland.

Det 20 år gamle løpstalentet fikk vist seg frem på flere måter under forsøksheatet på 800 meter i EM.

Blant annet lå han en stund fremme og dro, og han markerte seg også ved å irriterte på seg konkurrenten Sofiane Selmouni.

– Han skubbet meg

Underveis i løpet prøvde franskmannen å komme seg forbi Frøskeland inne ved listen, og da ble det litt knuffing. Selmouni satte også blikket i Frøskeland, som for å vise ham hva han syntes.

– Jeg kikket litt bort på ham, ja. Han var frekk, sier Selmouni til NRK.no på spørsmål om hvorfor han ble irritert på Frøskeland.

friidrett

Frøskeland er fornøyd med at han var offensiv og blant annet lå fremme og dro en periode.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg prøvde å komme forbi ham, men han skubbet meg med kroppen. Det er egentlig ikke noe stort problem, men jeg ble litt irritert der og da, sier franskmannen og smiler.

Han understreker at han ikke er irritert lenger, og at man må regne med at det er litt tøffe forhold på en 800-meter.

Vurderte protest

Den norske mellomdistanseløperen hadde ikke fått med seg at han gjorde noe for å tirre konkurrenten.

– Jeg visste egentlig ikke at jeg knuffet på ham, sier Frøskeland, men han husker situasjonen.

– Han kom tett på meg på innsiden. Jeg tenkte jeg skulle holde meg i bane en, og ikke la noen slippe forbi, men han var så tynn at kom seg jammen forbi meg. Det er jo ikke meningen at man skal gå inn der, men han klarte det, legger han til.

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges friidrettsforbund, mener også at Selmouni ikke skulle ha gått inn bak Frøskeland på den måten.

Selmouni ble nummer tre og gikk til semifinalen, mens Frøskeland ble nummer fire og hadde akkurat ikke god nok tid til å ta seg videre i konkurransen.

– Vi vurderte å legge inn en protest mot Selmouni, men vi droppet det, sier Nilsen til NRK.

Kastet opp etter løpet

Selmouni sier det var litt amper tone mellom dem også etter løpet, men at de skværet opp.

– Jeg tror han var litt sinna under løpet, og etter på kom han bort og sa «unnskyld meg mister». For meg er ikke dette noe stor greie. Jeg sier bare unnskyld, sier han.

Frøskeland var ikke veldig lei seg for å ikke gå til semifinalen. Han tar alt han opplever i EM som nyttige erfaringer for senere, og sier han først og fremst er glad for at han fikk vist seg litt frem.

Etter løpet var han så utkjørt at han måtte avbryte intervjuene med pressen for å løpe på toalettet og kaste opp. Han kom tilbake like etter og beroliger med at det er ganske vanlig at han må spy etter konkurranser.

– Jeg gjør det av og til når det løpes veldig hardt. I tillegg har jeg spist litt uvant mat her, sier han.

Mange bet seg nok merke i at Steinkjer-løperen konkurrerer med skaut. Det gjør han for å hedre minnet til sin avdøde bestefar.

– Da han døde la jeg et slikt skaut i graven hans. Etter det har jeg alltid løpt med skaut, sier han.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale