Lot seg hisse opp av norsk talent: – Han var frekk

ZÜRICH (NRK.no): Sofiane Selmouni (24) satte øynene i Roald Hagbart Frøskeland (20) etter det han mener var en freidig manøver. Men etter løpet vurderte den norske troppen å levere inn protest på franskmannen.

ZURICH, SVEITS 20140812.EM i friidrett 2014 i Zurich, Sveits. Roald Hagbart Frøskeland (lyseblått hodetørkle) under runde 1 på 800 meter på Letzigrund Stadion i Zurich, Sveits i forbindelse med EM i friidrett tirsdag kveld.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

SE VIDEO: Roald Hagbart Frøskeland ble nummer fire i sitt forsøksheat på 800-meter, og gikk akkurat ikke til semifinalen. Det norske løpstalentet fikk likevel markert seg. Sofiane Selmouni til høyre med blå trøye.

– Jeg så at han lange, tynne franskmannen ble ganske sint på meg, ja, sier Roald Hagbart Frøskeland.

Det 20 år gamle løpstalentet fikk vist seg frem på flere måter under forsøksheatet på 800 meter i EM.

Blant annet lå han en stund fremme og dro, og han markerte seg også ved å irriterte på seg konkurrenten Sofiane Selmouni.

– Han skubbet meg

Underveis i løpet prøvde franskmannen å komme seg forbi Frøskeland inne ved listen, og da ble det litt knuffing. Selmouni satte også blikket i Frøskeland, som for å vise ham hva han syntes.

– Jeg kikket litt bort på ham, ja. Han var frekk, sier Selmouni til NRK.no på spørsmål om hvorfor han ble irritert på Frøskeland.

friidrett

Frøskeland er fornøyd med at han var offensiv og blant annet lå fremme og dro en periode.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg prøvde å komme forbi ham, men han skubbet meg med kroppen. Det er egentlig ikke noe stort problem, men jeg ble litt irritert der og da, sier franskmannen og smiler.

Han understreker at han ikke er irritert lenger, og at man må regne med at det er litt tøffe forhold på en 800-meter.

Vurderte protest

Den norske mellomdistanseløperen hadde ikke fått med seg at han gjorde noe for å tirre konkurrenten.

– Jeg visste egentlig ikke at jeg knuffet på ham, sier Frøskeland, men han husker situasjonen.

– Han kom tett på meg på innsiden. Jeg tenkte jeg skulle holde meg i bane en, og ikke la noen slippe forbi, men han var så tynn at kom seg jammen forbi meg. Det er jo ikke meningen at man skal gå inn der, men han klarte det, legger han til.

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges friidrettsforbund, mener også at Selmouni ikke skulle ha gått inn bak Frøskeland på den måten.

Selmouni ble nummer tre og gikk til semifinalen, mens Frøskeland ble nummer fire og hadde akkurat ikke god nok tid til å ta seg videre i konkurransen.

– Vi vurderte å legge inn en protest mot Selmouni, men vi droppet det, sier Nilsen til NRK.

Kastet opp etter løpet

Selmouni sier det var litt amper tone mellom dem også etter løpet, men at de skværet opp.

– Jeg tror han var litt sinna under løpet, og etter på kom han bort og sa «unnskyld meg mister». For meg er ikke dette noe stor greie. Jeg sier bare unnskyld, sier han.

Frøskeland var ikke veldig lei seg for å ikke gå til semifinalen. Han tar alt han opplever i EM som nyttige erfaringer for senere, og sier han først og fremst er glad for at han fikk vist seg litt frem.

Etter løpet var han så utkjørt at han måtte avbryte intervjuene med pressen for å løpe på toalettet og kaste opp. Han kom tilbake like etter og beroliger med at det er ganske vanlig at han må spy etter konkurranser.

– Jeg gjør det av og til når det løpes veldig hardt. I tillegg har jeg spist litt uvant mat her, sier han.

Mange bet seg nok merke i at Steinkjer-løperen konkurrerer med skaut. Det gjør han for å hedre minnet til sin avdøde bestefar.

– Da han døde la jeg et slikt skaut i graven hans. Etter det har jeg alltid løpt med skaut, sier han.

Siste nytt

 • Bayern trener får tre nye år

  Hansi Flick får fornyet tillit og har signert en ny kontrakt som hovedtrener i den tyske klubben Bayern München- fram til sommeren 2023.

  Flick ble Bayern München-trener som en mellomløsning da Niko Kovac fikk sparken i november.

  Bundesliga - Bayern Munich v FC Augsburg
  Foto: Michael Dalder / Reuters
 • Ugyldig hyttetillatelse

  Nils Jakob Hoff og kjæresten Therese Johaug har ifølge VG oppholdt seg på en hytte på Sjusjøen etter at hytteforbudet fra myndighetene kom på plass.

  Hoff skriver i en e-post til VG at han for tiden er i en turnustjeneste på et legekontor i Lillehammer, og at han hadde søkt om tillatelse til at han og Johaug kunne bo på hytta som befinner seg på Sjusjøen. Søknaden ble innvilget av kommunen.

  Hytta på Sjusjøen ligger ikke i Lillehammer kommune, men i Ringsaker kommune. Dermed er tillatelsen ugyldig.

  Hytteforbudet tillater ikke kommunene å gi dispensasjon til å bo på hyttene sine.

  – Der har både vi og han tatt feil. Vi har gjort en feil og oppdaget den ikke, sier kommunikasjonssjef Kjersti Morset i Lillehammer kommune

  – Som en beklagelse, og i solidaritet med alle som har ofret og mistet i denne tiden, har vi derfor donert 15.000 kroner, svarende til boten for å bryte hytteloven, til Røde Kors. Vi handlet i god tro, og det var aldri vår intensjon å ikke bidra til vår felles dugnad, sier Hoff til VG

  Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff i 2016.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Premier League utsatt igjen

  Den øverste divisjonen i England er utsatt på ubestemt tid. Det bekreftes i en pressemelding fra Premier League.

  Premier League vil starte opp igjen når det er trygt å spille fotball igjen forteller dem i pressemeldingen.

  Kampene ble i første omgang utsatt til 4. april. Det tok imidlertid ikke lang tid før man ble enige om å vedta en ytterligere pause til 30. april. Nå er den som nevnt utsatt igjen på ubestemt tid.

  Mesut Özil
  Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal