Boasson Hagen går for seier: – I dag er det «all in»

ABBEVILLE/OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen (28) har som mål å vinne dagnes etappe i Tour de France. Avslutningen passer nordmannen perfekt, mener NRK-ekspert Dag Erik Pedersen.

Edvald Boasson Hagen og treneren

KAMPKLAR: Edvald Boasson Hagen håper å være med å kjempe på dagens etappe.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er en relativt tøff avslutning, en avslutning som kan passe meg bra. Jeg skal kjempe for å holde meg foran og ser frem til det skal avgjøres, sier Boasson Hagen til NRK før starten på den sjette etappen.

Den 191 kilometer lange etappen fra Abbeville til Le Havre i dag (torsdag) ender trolig i massespurt, og der håper Boasson Hagen at han kan hevde seg.

– Den avslutningen passer i alle fall bedre enn helt paddeflat spurt. Jeg skal prøve å vinne. Vi har en plan, så det er bare å prøve å følge den, sier 28-åringen.

– I dag er det «all in»?

– Ja, det er det. Jeg skal gjøre mitt, svarer MTN-Qhuebaka-kapteinen.

Han forteller til NRK at planen er at Tyler Farrar skal lede Qhuebak-toget inn i den avsluttende motbakken. Deretter skal Serge Pauwels og Reinhard Janse van Rensburg gjøre drajobben i selve bakken, før sistnevnte skal dra opp spurten.

– Jeg håper denne planen gir resultater, sier Boasson Hagen.

Han får sterk støtte av NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen, som mener etappen passer nordmannen som hånd i hanske.

– Dagens etappe tror jeg er veldig bra for de norske. Jeg tror den er spesielt bra for Edvald, for innenfor den siste kilometeren er det en bakke på noen hundre meter som har en stigning på opp mot syv prosent, sier han.

– Selvtilliten ikke skadd

Han forteller at det er en type avslutning som kan er som skreddersydd for nordmannen, som ikke har vunnet en etappe i rittet siden 2011.

– Når man kommer på toppen der er det igjen et par hundre meter, og det var i alle fall i gamle dager den perfekte spurten for Edvald. Jeg gleder meg veldig og håper at laget hans er flinke til å holde feltet samlet og at Edvald er der oppe, sier han.

Og om ikke Boasson Hagen skulle lykkes, har optimistiske Pedersen også tro på Alexander Kristoff. Han tror ikke selvtilliten hans har tatt skade av noen dårlige dager.

– Kristoff fikk en fin fjerdeplass i går, og er back in business nå. Så tøff er ikke den bakken i dag at ikke Kristoff kan være med. Men selvtilliten til en mann som har vunnet atten ritt så langt i år, den ryker ikke på et par uheldige etapper i Tour de France, smiler Pedersen.

Skader og dramatikk

Det har vært mange velter i det siste, og det har vært et stort tema. Pedersen forteller at man merker det veldig på syklingen.

– Det er stor nervøsitet i feltet nå, fordi det har vært så store velter, med stort omfang og med katastrofale følger. Folk har måttet bryte av det og blitt skadet, sier han og fortsetter.

– Det skjer ting hele tiden i Tour de France, og det er sjelden jeg har sett en åpning av rittet som har vært så nervøs som den har vært i år, og med så avgjørende utfall.

Kristoff nummer fire på dagens etappe og Boasson Hagen rett bak

Se onsdagens avslutning igjen. Bilder fra TV 2.

Siste nytt

  • Skofteruds minnerenn avlyst 

    Mildværet har gjort det umulig for Slitu IF å arrangere Vibeke Skofteruds minnerenn, som skulle ha blitt arrangert førstkommende søndag. I stedet arrangeres Vibeke Skofteruds Minneløp onsdag 1. mai på Slitu, skriver NTB.

  • Disse går skiskytter-VM

    Norges Skiskytterforbund offentliggjorde i dag kvinnene som drar til VM i Østersund. Det er Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie.

    Celia Aymonier, Tiril Eckhoff
    Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal