skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55
 

Hopperne ville gå kombinert, fikk nei

Lars Bystøl blir løftet på gullstol av de andre hoppgutta. (foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
Lars Bystøl blir løftet på gullstol av de andre hoppgutta. (foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)
De norske skihopperne tilbød seg å stille i dagens lagkonkurranse i kombinert, etter at Norge i går måtte trekke seg på grunn av sykdom.

Publisert 15.02.2006 08:23. Oppdatert 15.02.2006 11:47.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Tommy Barstein og Hans Petter Blom

Lars Bystøl er gammel kombinertløper, mens Roar Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen er habile skiløpere, Bjørn Einar Romøren også ville være med. Men kombinerttrener Frode Moen sa nei.

Kombinerttrener Frode Moen. (foto: Erik Johansen / SCANPIX)

- Ikke aktuelt

- Det har ikke vært noen aktuell problemstilling i det hele tatt. Da hadde vi heller konkurrert med syke folk, tusla igjennom langrennet, og gjort det atskillig bedre, sier Moen til NRK.

Så vi kunne ikke vært medaljehåp med hopperne på startstreken i dag?

- Nei, det hadde vært sjanseløst.

Hoppledelsen skuffet

Forslaget fra hopperne var ikke ment humoristisk, men ble fremmet i fullt alvor. Det sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- Ifølge Mika Kojonkoski ville ikke dette vært skadelig for hopperne. Vi skulle uansett ut å kjøre på ski i dag, og gutta ville blitt kjørt i lårene. Hvorvidt vi hadde kjørt ski eller gått på ski ville utfallet vært likt for oss, sier Bråthen til NRK.

- Alle i vår tropp synes dette var en kjempegod idé, i tillegg hadde jo da Norge klart å stille med lag.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen erskuffet over at hopperne ikke fikk gå den kombinerte lagkonkurransen. (Foto: Erlend Aas/ SCANPIX)

Hvor er OL-ånden?

Det var Bjørn Einar Romøren som etter å ha hørt om sykdommen som herjet kombinertgutta mente hopperne burde gå inn som reserver.

- Bjørn Einar mente det var utrolig leit at Norge ikke klarte å stille til start i kombinert, og spurte om ikke hopperne kunne trå til. Alle i hoppledelsen, inkludert rennsjefen i FIS Walter Hofer, mente det var en glimrende idé.

Hadde Norge hatt medaljesjanser?

- Det kunne vært en fantastisk "greie" for hoppsporten, kombinertsporten og disse lekene, men jeg vet ikke om vi hadde hatt sjanser i forhold til medaljene. Jeg tror gutta hadde hoppa skjorta av kombinertløperne i bakken, men at kombinertgutta hadde kjørt karusell med hopperne i sporet.

- Men; hvis det bare er de som har medaljesjanser som skal stille i et OL, da er vel kanskje ikke den olympiske ånden til stede lenger?

Siste saker:
Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
10 SISTE SPORT
50 SISTE TORINO-OL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no