skilleResultaterskille_slutt
Torino OL 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Torino 2006 Sist oppdatert 08:55
 

Fyldigste OL-dekning noen gang

Med åpningsseremonien går startskuddet for den fyldigste NRK-dekning av noe OL i NRK. Ove Eriksen og Line Andersen er på plass på OL-stadioen i Torino for å formidle det gedigne showet som innleder 17 hektiske OL-dager i den italienske fjellheimen.

Publisert 25.01.2006 16:07. Oppdatert 06.02.2006 12:06.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Jon-Annar Fordal og Sjur B. Kvamme

Aldri tidligere har NRK satset så mye på et OL. Både via radio, tv, nett og mobiltelefon tilbys det et rikt OL-tilbud. Rundt 350 timer vil NRK sende på NRK1 og NRK2 fra OL. I tillegg tilbys det OL-stoff døgnet rundt på betal-tv-kanalen SportN som NRK står bak i samarbeid med medieselskapet MTG.

Sendeskjema NRK1 og NRK2 i OL-perioden


Stort team

Rundt 150 NRK-medarbeidere vil være i arbeid i Torino. I tillegg til å kommentere og skreddersy overføringene for det norske publikummet, har NRK også ansvaret for å produsere overføringene fra skiskyting.

For fire år siden ble det hele 13 norske gull i Salt Lake City. De norske medaljeforventningene er skyhøye også foran Torinio-OL. Bare for skiidrettene er målsetningen å kapre 25 medaljer.

Åpningsshow

Åpningsseremonien i de olympiske leker har utviklet seg til et av verdens største show. Rundt 2 milliarder tv-seere verden over ventes å følge seremonien i tillegg til de 35 000 som har fått plass på Stadio Olimpico i Torino.

Innmarsj, avlegging av ed, taler med mer er faste poster i åpningsseremonien, men samtidig har også OL-arrangørene i Torino lagt opp til et stort og spektakulært show i tillegg til det seremonielle hvor rytme, lidenskap og fart er gjennomgangstema.

Gjennom et voldsomt lys- og lydshow med flere hundre involverte vil bli minnet om at vi er i Italia og få ta del i italiensk stil og kreativitet. Mye vil foregå på isen hvor ikke mindre enn 500 skøyteløpere vil suse omkring i hastigheter opp mot 50 kilometer i timen.

Hemmelighetskremmeri

OL-ilden har tradisjonen tro vært på en omfattende rundtur siden den ble tent i Hellas i november.
OL-fakkelen skal gjennom 140 byer før den når Torino. Her bæres den forbi hulene i Sassi, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. (Foto: Reuters)
Alle regioner og større byer i Italia har den vært innom før den ankommer stadion og OL-flammen tennes som avslutning av åpningsseremonien.

Hvordan den ser ut, hvordan den skal tennes og av hvem er som vanlig omgitt med det største hemmelighetskremmeri og avsløres først under åpningsseremonien. Deretter vil OL-flammen lyse i den italienske fjellheimen, mens verdens fremste vintersportsutøvere samles til kappestrid.

Frontfigurer i NRKs OL-dekning:

Pål Gorden Nilsen leder kveldssendingene fra studio på Marienlyst.

Karen Marie Ellefsen leder dagsendingene fra studio på Marienlyst.

Espen Graff er på plass med medaljevinnere og andre gjester fra Torino hver kveld.

Dag Erik Pedersen og Ingrid Stenvold er utereportere og intervjuere på ulike arenaer.

Veteraner som Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen er selvsagt også på plass i Torino.

LENKER
Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
10 SISTE SPORT
50 SISTE TORINO-OL
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no