skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59
 

Beckham frelste England

Omsider sto David Beckham fram. Med sin blå høyrestøvel skrudde han frisparket som senket Ecuador over muren og inn i hjørnet.

Publisert 25.06.2006 19:12.

Se bildegalleri fra England - Ecuador


Kampfakt: England - Ecuador



I nesten en time hadde England i Stuttgart-heten drevet havet av supportere vekselvis til fortvilelse og sinne med en pinlig dårlig forestilling som ikke ga en eneste virkelig sjanse.

Så fikk Beckham sjansen på frispark i posisjonen han liker best. Med ekte Beckham-skru sendte han ballen over en mur der noen hoppet opp og noen ikke gjorde det, og den duppet ned i hjørnet før keeper Cristian Mora nådde fram.

Samme dag som avisen Welt am Sonntag skrev at fru Victoria er den eneste lederskikkelsen i familien Beckham og hevdet at David ikke har stått fram for England siden han satte inn frisparket som sikret billett til forrige VM, ga han svar på tiltale.

Han var like usynlig som flere av de andre stjernene inntil scoringen, men leverte det ene kvalitetstilslaget som skulle til for at England er klar for kvartfinale.

Et par minutter senere sto han krokbøyd ved midtstreken og tømte seg. Det kan ha vært et tegn på hvilket press han har vært under, og hvilke følelser som ble utløst da ballen gikk inn.

Stemte ikke

Ecuador hadde de eneste store sjansene før scoringen, begge i første omgang. England kom på banen i en 4-5-1-formasjon og spilte til å begynne med langpasninger på Wayne Rooney. Men presisjon og løp stemte slett ikke. Det gjorde heller ikke pasningsveiene gjennom midten.

Michael Carrick var ingen suksess i ankerrollen på midtbanen, men heller ikke lederskikkelser som Steven Gerrard, Frank Lampard og John Terry slo til søndag. Joe Cole var nesten usynlig, og Rooney var en trussel mest for anklene til Ecuadors forsvarsspillere.

Da Ecuador prøvde seg med en langpasning i det 11. minutt, ble det derimot farlig. Oppspillet ble stusset videre, og vanligvis pålitelige John Terry kom feil da han skulle klarere. Han greide bare å stusse ballen opp i lufta, og bak ham fikk Carlos Tenorio ta den ned helt uforstyrret.

Keeper Paul Robinson sto som frosset på streken, og bare Ashley Coles supersprint inn i feltet berget England.

Venstrebacken nådde fram akkurat i tide til å endre retning på skuddet slik at det traff tverrliggeren i stedet for nettet.

Urettferdig

Ni minutter senere ble det farlig igjen, da frisparket til Edison Mendez ble styrt rett utenfor av midtstopper Giovanny Mendez. Robinson hadde ikke kontroll på den situasjonen heller.

Der stoppet sjansetellingen i en omgang som må være av de aller svakeste i VM. Om Elfenbenskystens eller Tsjekkias spillere så kampen på TV, må de ha lurt på hvordan i all verden disse lagene kunne være i åttedelsfinale når de selv måtte reise hjem etter gruppespillet.

England ble sendt til pause med tordnende pipekonsert i ørene fra tribuner der det bare var noen små gule innslag blant alt det engelske hvite.

Beckham berget laget sitt, og han berget Sven-Göran Eriksson som ville fått et fryktelig ettermæle om hans tid som landslagssjef hadde tatt slutt søndag. Da ville etterfølgeren Steve McClaren slett ikke hoppet etter Wirkola, men heller satt utfor etter Eddie the Eagle.

Nå får han og laget en sjanse til å endre det inntrykket. Men Beckham er fortsatt omstridt, og måtte tåle en blanding av piping og applaus da han gikk av banen rett før slutt. (NTB)

LENKER
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ENGLAND

 

Fotball-VM 2006 Fotball-VM 2006

Finale Finale
Tid Lag Res
Flere resultater
09.07 20:00 Italia 1 - 1
Frankrike
08.07 21:00 Tyskland 3 - 1
Portugal

Tabeller

Gruppe A Tabeller for  , gruppe A
  Nr Lag P
Alt om gruppe A
  1 Tyskland 9
  2 Ecuador 6
  3 Polen 3
  4 Costa Rica 0
Gruppe B Tabeller for  , gruppe B
  Nr Lag P
Alt om gruppe B
  1 England 7
  2 Sverige 5
  3 Paraguay 3
  4 Trinidad/Tobago 1
Gruppe C Tabeller for  , gruppe C
  Nr Lag P
Alt om gruppe C
  1 Argentina 7
  2 Nederland 7
  3 Elfenbenskysten 3
  4 Serbia 0
Gruppe D Tabeller for  , gruppe D
  Nr Lag P
Alt om gruppe D
  1 Portugal 9
  2 Mexico 4
  3 Angola 2
  4 Iran 1
Gruppe E Tabeller for  , gruppe E
  Nr Lag P
Alt om gruppe E
  1 Italia 7
  2 Ghana 6
  3 Tsjekkia 3
  4 USA 1
Gruppe F Tabeller for  , gruppe F
  Nr Lag P
Alt om gruppe F
  1 Brasil 9
  2 Australia 4
  3 Kroatia 2
  4 Japan 1
Gruppe G Tabeller for  , gruppe G
  Nr Lag P
Alt om gruppe G
  1 Sveits 7
  2 Frankrike 5
  3 Sør-Korea 4
  4 Togo 0
Gruppe H Tabeller for  , gruppe H
  Nr Lag P
Alt om gruppe H
  1 Spania 9
  2 Ukraina 6
  3 Tunisia 1
  4 Saudi-Arabia 1

Lister

Toppscorer Toppscorere for
Nr Spiller A
Hele oversikten
1 5
2 3
  3
  3
  3
  Ronaldo 3
  3
  3
  3
10 Adriano 2
Gule kort Gule kort for
Nr Spiller A
Hele oversikten
1 3
  3
  3
  3
  3
Røde kort Røde kort for
Nr Spiller A
Hele oversikten
1 1
  1
  Costinha 1
  1
  1
10 SISTE SPORT
10 SISTE FOTBALL-VM
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no