Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Kewell sendte Australia videre

Det virket kjørt for Australia da Liverpools Harry Kewell dukket opp og sendte laget fra Down under til åttedelsfinale mot Italia.

Publisert 22.06.2006 23:07.

Billedgalleri fra Kroatia - Australia

Det sto nemlig 2-1 til Kroatia da Kewell scoret ni minutter før full tid. For første gang er Australia klar for en åttedelsfinale i VM. Kroatisk seier ville ha ført de rødhvite videre.

Kampen var spesiell. Flere på Australias lag er utvandrede kroater, mens det motsatt er spillere på Kroatia som er oppvokst i Australia.

Australia var det beste laget torsdag, men det var Kroatia som tok ledelsen allerede etter tre minutter. Det gjorde de på aller beste måte. Darijo Srna laget nasjonens første mål i mesterskapet på et direkte skrudd frispark over muren fra i underkant av 20 meters hold. Det var Australias Mark Viduka som felte Niko Kovac.

Australierne ga seg ikke uten sverdslag, og de utlignet på straffespark ved Craig Moore da det var spilt 38 minutter.
Straffesparket kom etter en hands.

Australia ville gå videre med uavgjort så lenge ikke Japan slo Brasil.

Det så stygt ut for dem tidlig i 2. omgang. Zeljko Kalac fikk overraskende sjansen i målet til Australia, og det spørs om ikke trener Guus Hiddink angrer på at han ikke holdt fast ved sisteskansen Mark Schwarzer.

For da Niko Kovac sendte i vei et nokså harmløst skudd 11 minutter ut i 2. omgang, presterte Kalac å slippe ballen under seg og i mål. 2-1-målet var av den aller billigste sorten.

Keepertabben var kjærkommen for kroatene, men Australia nektet å gi seg og de fortsatte å spille god fotball.

Det ga uttelling. Harry Kewell har hatt en tung start på mesterskapet. Blant annet sto han i fare for å bli utestengt for kjeftbruk på en dommer i en tidligere kamp. Det var glemt straks England-proffen ordnet 2-2 og avansement.

Kroatia fikk for øvrig to spillere utvist på tampen, den ene etter at kampen var over. (NTB)