skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Italia og Ghana videre

Italia slo Tsjekkia 2-0 og Ghana vant 2-1 mot USA. Dermed går Italia og Ghana videre til cupspillet fra gruppe E i fotball-VM.

Publisert 22.06.2006 18:10. Oppdatert 22.06.2006 18:24.

Billedgalleri fra Ghana - USA

Billedgalleri fra Tsjekkia - Italia

Gli Azzurri seiler opp som en av favorittene til VM-gull. Solid lagmoral sørget for en fortjent seier over et Tsjekkia som spilte 2. omgang med ti mann.

- Et veldig godt resultat for oss. Dette var viktig for laget, sa Italias landslagssjef Marcello Lippi.

To innbyttere sikret seieren for Italia i gruppefinalen. Marco Materazzi headet inn det første målet, mens Filippo Inzaghi punkterte kampen tre minutter før full tid. Akkurat da tenkte tsjekkerne bare angrep. Men et siste desperat innspurt reddet ikke videre avansement.

Med gruppeseier slipper Italia å møte Brasil i kvartfinalen. I stedet blir det Kroatia eller Australia for de azzurrifargede.

Tsjekkia som åpnet mesterskapet så godt med fint spill må reise hjem. Ghana tok 2. plassen i gruppen og skal opp mot Brasil i kvartfinalen.

Torsdagskveldens lag stengte Norges vei til VM-sluttspillet i Tyskland. Italia ble for gode i gruppespillet, mens Tsjekkia slo Norge i toeromspillet.

God Nedved

Anført av en opplagt Pavel Nedved på midtbanen fikk italienerne problemer med Tsjekkia i første del av 1. omgang. Gianluigi Buffon i det italienske målet avverget tre bra tsjekkiske sjanser.

Riktignok ga han retur på et hardt skudd fra Nedved, men var igjen på ballen før tsjekkiske angripere.

Innbytter Marco Materazzi stanget inn 1-0 for Italia i det 27. minutt. Den høye midtstopperen fra Inter headet et hjørnespark ned i det høyre hjørnet for keeper Petr Cech.

Materazzi hadde vært på banen i ni minutter da han scoret. Han kom inn for Alessandro Nesta.

To gule og ut

Tsjekkia gikk til pause med 10 mann etter at Jan Polak hadde pådratt seg to gule kort i løpet av 10 minutter. Først fikk han gult kort for å ha lagt ned Mauro Camoranesi.

Francesco Totti var nestemann som ble feid ned av den hardtspillende tsjekkeren. Det gule kortet var fortjent etter den stygge taklingen bakfra.

Begge lag hadde store sjanser i 2. omgang, men verdens kanskje beste keeper, Gianluigi Buffon stoppet alle tsjekkiske forsøk. Savnet av Jan Koller var stort.

Italienerne kan glede seg over avansement, men mørke skyer truer i hjemlandet. Tiltale i saken om fotballskandalen i Italia kan komme i løpet av kort tid. Særlig Juventus kan komme dårlig fra den. (NTB)