skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Brasil vant uten å overbevise

Brasil imponerte ikke, men vant noe heldig 2-0 over Australia og er klar for cupspillet i fotball-VM. Adriano og Fred scoret.

Publisert 18.06.2006 19:55. Oppdatert 18.06.2006 20:09.

Kampfakta

Bildegalleri fra kampen

Ikke var det spektakulært, bevegelsen var dårlig og stjernene bleke. Brasil vant likevel 2-0 mot Australia og er videre i VM.

Brasils innbytter Fred feirer sin 2-0-scoring mot Australia. (Foto: AP / SCANPIX)
Fire minutter ut i annen omgang tok Brasil ledelsen ved Adriano, og i siste ordinære spilleminutt fastsatte innbytter Fred resultatet etter et stolpeskudd av Robinho.

Ronaldinho og Ronaldo kombinerte før Adriano fikk ballen på 18 meter. Scott Chipperfield lå for langt unna brassen, som etter en liten kroppsfinte skjøt enkelt ned til venstre for Mark Schwarzer etter 49 minutters spill.

Ett stort øyeblikk var nok fra spilleren med 25 landslagsmål på 34 kamper.

Australia presset hardt for utligning det siste kvarteret. Mark Vidukas lobb over Brasil-keeper Dida fem minutter før slutt var det nærmeste de kom, og så kom i stedet det andre baklengsmålet.

Kun periodevis angrep VM-favoritten med mange spillere og viste at de minst har to gir til å gå på. Gåfotballen de har vist så langt i VM har ikke imponert noen, men det kan se ut som om stjernegalleriet sparer på kreftene.

Brasil og Australia leverte en av VMs til nå blekeste førsteomganger. Gullfavoritten fra Sør-Amerika har til gode å imponere og spilte seg bare til et par-tre halvsjanser før hvilen.

I annen omgang gjorde brassene bare det aller nødvendigste for å vinne. Tverrliggerheadingen til Kaka etter en corner i 82. minutt var 2. omgangs største brasilianske sjanse.

Kewell-bom

Australia fikk en enkel forsvarsjobb mot lite bevegelige brasser, men klarte ikke å utnytte flere gode overgangsmuligheter framover.

Harry Kewell hade et par store sjanser for Australia, uten full klaff. Her i duell med Robinho. (Foto: REUTERS / SCANPIX)
Et par minutter etter baklengsmålet fosset innbytter Marco Bresciano mot Dida, men fikk ikke avsluttet skikkelig da Ze Roberto satte inn presset.

Så feilet Dida i feltet og mistet ballen rett til Harry Kewell, som fikk tidenes målsjanse servert på sølvfat. Fra åtte meter skjøt innbytteren utilgivelig over og sløste bort Australias feteste sjanse i kampen.

Kewell hadde også et godt skuddforsøk fra langt hold etter en drøy times spill, men ballen strøk halvmeteren over tverrliggeren.

Elleve minutter før slutt prøvde Marco Bresciano seg med et akrobatisk volleyskudd, men Dida var med på notene. Like før skjøt Brasil-innbytter Robinho like utenfor krysset etter et par lekre driblinger inne i feltet.

Tidligere VM-storscorer Ronaldo kom til et par bra sjanser, men har fortsatt til gode å imponere i sitt fjerde VM-sluttspill. 70 minutter på banen fikk den halvfete før Robinho tok over.

Brasil tok sin niende VM-seier på rad og er videre til åttedelsfinale. Australia må ha minst ett poeng mot Kroatia torsdag for å gå videre.