skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

To mål og tre utvisninger

Cristian Zaccardo header ballen i eget mål og USA går opp til 1-1.  (Foto: AP/Scanpix)
Cristian Zaccardo header ballen i eget mål og USA går opp til 1-1. (Foto: AP/Scanpix)
Kampen mellom Italia og USA ble høydramatisk.

Publisert 17.06.2006 21:45. Oppdatert 17.06.2006 23:00.

Kampfakta

Billedgalleri fra kampen

Italia og USA spilte 1-1 i en fotballthriller med tre utvisninger, og spenningen lever for fullt i VM-gruppe E.

Dommer Jorge Larrionda sendte italienske Daniele De Rossi i garderoben med fortjent rødt kort for en stygg albue etter en snau halvtime, men USA var i overtall bare i et drøyt kvarter før Pablo Mastroeni gikk samme vei etter at han meide ned Alberto Gilardino.

Brian McBride måtte ha behandling etter albuen fra Daniele De Rossi. (Foto: Reuters/Scanpix)
Et drøyt minutt inn i annen omgang var det Eddie Pope sin tur.

Han fikk sitt annet gule kort da han felte Gilardino bakfra, og dermed var det Italia som fikk spille i overtall nesten en omgang.

Med tre utvisninger tangerte lagene rekorden fra VM-sluttspill. Mål greide ingen av lagene score annet enn i 11 mot 11.

Gilardino stupte nemlig Italia i ledelse i det 22. minutt, mens Cristian Zaccardo utlignet for USA da han sleivet et klareringsforsøk i eget mål fem minutter senere.

Intet avgjort

Poengdelingen betyr at intet er avgjort i dødens gruppe II, selv om amerikanernes sjanse til avansement henger i en syltynn
tråd.

Dersom gode Ghana slår amerikanerne, vil ett av lagene i torsdagens storkamp mellom Italia og Tsjekkia ryke ut av VM.

Italia greier seg uansett med uavgjort, tsjekkerne må vinne for å være trygge på å gå videre.

Italia var svært nær avgjørelse i sluttminuttene, men USA var hele tiden farlige på kontringer.

Begge kan føle seg snytt for et straffespark, USA etter Alessandro Nestas hands og Italia etter at Jimmy Conrad dro trøya nesten av innbytter Vincenzo Iaquinta i feltet noen minutter før slutt.

Dødballmål

USA startet klart best i sitt forsøk på å rette opp den pinlige 0-3-kampen mot Tsjekkia, men det var Italia som tok ledelsen.

Andrea Pirlo tok frispark fra høyre, og flere italienere stormet inn mot mål mens Claudio Reyna og de andre amerikanerne sto med armen i været og håpet på offside. Gilardino var ikke offside, og han stupte ballen i mål.

Fem minutter senere tok Bobby Convey frispark fra høyre. Zaccardo sto ganske alene og skulle sparke ut, men traff ballen helt feil og sendte den bakover inn i eget nett.

Så brukte De Rossi albuen og påførte Brian McBride et kutt under øyet. Klar utvisning.

Mastroenis stygge felling av Gilardino var kanskje bare gult kort, men Pope var på sin side heldig da det første kortet var gult og ikke rødt etter at han dro ned en italiener som bakerste mann på 0-0.

Dommeren hadde flere avgjørelser som vil bli diskutert, særlig av USA-trener Bruce Arena som viste sin misnøye svært så tydelig.

Men annulleringen av DaMarcus Beasleys mål i det 65. minutt var helt korrekt. Brian McBride sto i offside og sørget for at ballen gikk inn. (NTB)