Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

David Villa gjør 2-0 på frispark. (Foto: AFP/Scanpix)
Spania kjørte over Ukraina og tok VMs største seier så langt.

Publisert 14.06.2006 16:48. Oppdatert 14.06.2006 17:13.

Kampfakta

Billedgalleri fra kampen

Spania har aldri vunnet VM, men sendte ut en kraftig advarsel til konkurrentene med 4-0-seier mot Ukraina.

Spanierne gjorde nesten som de ville i heten i Leipzig. La Seleccion spilte en meget god kamp.

Ingen andre nasjoner har hittil i VM maktet å angripe like mye som Spania gjorde mot et hjelpeløst Ukraina.

Rødtrøyene stormet fram i 90 minutter. Fortsetter spanierne i samme stil, blir de vanskelige å stoppe.

David Villa jubler etter sitt andre mål for dagen. (Foto: AP/Scanpix)
Xabi Alonso headet Spania i tet allerede i det 13. minutt, etter en cornersituasjon.

Liverpool-spillerens far deltok for Spania i VM på hjemmebane i 1982. En ny generasjon Alonso markerte seg 24 år senere.

I tillegg spiller Xabis bror Mikel for Real Sociedad i La Liga.

Het Villa

David Villa scoret nest flest mål i spansk toppserie denne sesongen. Han tok med seg målappetitten til Tyskland.

2-0 ble banket inn med et knallhardt frispark fire minutter etter 1-0-målet. Skuddet forandret retning på en uheldig Andrej Rusol, og keeper var utspilt.

Ukraina håpet å heve seg etter pause, men Oleg Blokhins gutter fikk en skikkelig nesestyver tidlig.

To minutter etter hvilen fikk Spania en billig straffe etter at Vladislav Vasjtsjuk felte Fernando Torres.

Vastjsjuk var knapt nær Torres, men fikk rødt kort fra dommer Massimo Busacca.

Villa banket straffen i mål. Der og da forsvant alt håp for Ukraina.

Tam Sjevtsjenko

Med ti mann var østeuropeerne sjanseløse. Det var fullt fortjent at Torres øket til 4-0 ni minutter før full tid etter kampens flotteste angrep.

Stopperen Carles Puyol ble med fram og spilte klikk-klakk med Cesc Fabregas og til slutt Torres.

Atletico Madrid-spissen banket ballen i mål, spaniernes første spillemål i årets VM.

Ukraina har slitt med skader før VM, og stjernespissen Andrej Sjevtsjenko virket rusten. Den blivende Chelsea-spissen kunne ikke redde sitt land alene.

Bakover virket laget lite samspilt. Det er mye å rette på foran de to siste gruppespillkampene.