skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Effektive Argentina tok første stikk

Argentina utnyttet sjansene best og tok første stikk i VMs tøffeste gruppe. Elfenbenskysten ble slått 2-1.

Publisert 10.06.2006 23:00. Oppdatert 10.06.2006 23:26.

Se bildegalleri fra kampen:

Afrikanerne viste mye lekkert angrepsspill, men fikk det ikke til foran mål før Didier Drogba reduserte i det 82. minutt. I duellen mellom Chelsea-spisser scoret Hernan Crespo og Drogba ett mål hver, men Crespo var klart mest effektiv og ga Argentina overtaket med sin 1-0-scoring.

- Vi fikk en vidunderlig start, og vi er lykkelige. Denne gangen kan vi nå veldig langt, sa Crespo som har vonde minner fra Argentinas VM-fiasko for fire år siden.

Javier Saviola doblet ledelsen i en førsteomgang der Elfenbenskysten i sin aller første VM-kamp imponerte vl så mye som den søramerikanske fotballstormakten.

Playmaker Juan Riquelmes dødballserver hjalp Argentina å finne veien til mål. Han var nest sist på begge scoringene, og hadde egentlig tre målgivende pasninger, kanskje fire. To ganger nektet dommeren Argentina mål etter Riquelme-forarbeid.

Bortdømt

Allerede i det 15. minutt plasserte Riquelme et hjørnespark på hodet til Roberto Ayala, som nikket hardt på mål. Keeper Jean-Jacques Tizie tok ballen, men glapp den så bak seg. Den traff innsiden av stolpen og var trolig helt over mållinja før Tizie grep den igjen, men til voldsomme argentinske protester vinket dommer Frank De Bleeckere spillet videre.

Ni minutter senere tok Riquelme frispark fra venstre. To afrikanere vant duellen med en søramerikaner helt inne foran mål, men klareringen var elendig og gikk rett til en takknemlig Crespo som fra kort hold plasserte ballen i mål.

Dermed kunne legenden Diego Maradona, som fulgte kampen iført argentinsk landslagstrøye, juble sammen med alle andre argentinere i Hamburg.

Så var det imidlertid Elfenbenskysten som overtok scenen, med betydelig høyere tempo i angrepsspillet enn argentinerne, med flotte individuelle prestasjoner men også med frustrerende ineffektivitet.

Sjanser

I det 31. minutt skjøt Bonaventure Kalou rett utenfor. Minuttet senere ble Drogba spilt gjennom, men Ayala taklet til corner idet han skulle fyre løs. Så leverte Drogba en flott tofotsdribling og spilte inn til Kalou, som skjøt svakt utenfor fra god posisjon.

I det 35. minutt kom den største sjansen, da Drogba nikket et innlegg inn foran mål der Kader Keita var helt alene. Keitas stupheading ble glimrende reddet av Argentinas ofte utskjelte keeper Roberto Abbondanzieri.

Da det virket som det bare var et tidsspørsmål når Elfenbenskysten skulle utligne, slo Argentina til igjen.

Riquelme viste igjen fram sin utsøkte pasningsfot, og denne gang i åpent spill. Tre argentinere lurte på grensen til offside. Crespo var på feil side, men det var Saviola som var mål for pasningen. Han var onside og styrte ballen pent i mål.

I annen omgang skulle Argentina kontrollere de tre første VM-poengene i havn, men Drogbas redusering skapte ny spenning. Nær utligning var det ikke. I stedet scoret Maxi Rodriguez da Tizie fomlet ballen etter et Riquelme-skudd, men målet ble annullert for offside. (NTB)