Meek om UFC-kontrakt: – Ingen hindre

MMA-utøveren Emil Weber Meek har ennå ikke «landet» etter seieren i helgen. Nå gjenstår det formaliteter før han får oppfylt sin store drøm, ifølge ham selv.

Emil Weber Meek

STORSEIER: Emil Weber Meek jubler med supporterne «Valhalla army» etter seieren mot Rousimar Palhares i Italia i helgen.

Foto: Fabio Barbieri /

Lørdag kveld knuste Emil Weber Meek det som var storfavoritten etter bare 46 sekunder i «buret», under MMA-stevnet i Italia. Brasilianske Rousimar Palhares hadde fire seire på rad.

Det fikk en brå slutt mot nordmannen.

– Denne seieren var det beste som kunne skjedd meg. Jeg har tenkt litt på hva som ville skje om jeg hadde vunnet denne kampen. Nå har det skjedd. Det er en veldig rar opplevelse egentlig. Det er helt fantastisk, sier Meek til NRK på telefon fra Italia.

Emil Weber Meek

FRAMTID: Meek nærmer seg en UFC-avtale etter seieren i helgen.

Foto: FOTO: Fabio Barbieri

Nærmer seg det gjeveste innenfor MMA

Etter knockout-seieren i helgen er veien for at han blir tatt inn i varmen i Ultimate Fighting Championship (UFC) blitt langt kortere.

UFC er verdens største organisasjon som arrangerer mixed martial arts-kamper.

Der blir han i så fall en verdensstjerne. Ifølge han selv er det kort vei til det ypperste selskap for en MMA-utøver.

– Det er ingen hindre. Nå er det bare formaliteter før alt er på plass. Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skal skje, mener en overbevist Meek.

– Har hele pakka

MMA-ekspert Torstein Sandaa-Johansen var over seg av lovord etter seieren, men understreker at det ikke er «bare bare» å bli en del av UFC.

Torstein Sandaa-Johansen

EKSPERT: Torstein Sandaa-Johansen er blant annet programleder for MMA-revyens podcast.

Foto: Privat

– Det vil jo alltid være hindre, for man kommer bare inn når ledelsen synes man er interessant nok. Men Emil har gjort det han kan nå, så får de se om de synes han hører hjemme i UFC, sier han.

– Tror du det skjer?

– Ja, jeg tror det. Det fordi Emil har hele pakka. Han har både evnene og stilen til å skape interesse rundt seg selv som person. MMA er ikke bare en sportsliga. Underholdningsaspektet har veldig mye å si, poengterer Sandaa-Johansen.

Har ikke signert noe

Meek har fått mye oppmerksomhet etter kampen og gratulasjonene tikker inn. Også fra UFC.

– Jeg har fått eposter fra alle de store forbundene nå. I tillegg har jeg fått gratulasjoner fra Joseph Silva som er talentspeider i UFC. Der skal jeg selvfølglig følge opp kontakten.

Foreløpig har han ikke signert noen avtaler.

Jeg har ikke signert noe som helst, men jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal være der etter den prestasjonen i helgen.

Nå skal han slappe av noen dager i Italia før han kommer hjem igjen til Norge på onsdag.

Siste nytt

 • Solbakken-seier i gjenåpningen

  Ståle Solbakkens FC København slo Lyngby 4-1 borte da den danske serien startet igjen mandag.

  De tok dermed litt innpå serieleder Midtjylland som overraskende tapte hjemme mot Horsens, men avstanden opp til Midtjylland er likevel på hele ni poeng med én runde igjen til sluttspillet.

  FCK ligger på andreplass.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Carlsens overmann leder finalen

  Hikaru Nakamura, som slo Magnus Carlsen i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp mandag.

  Finalen spilles best av tre kamper.

  Hikaru Nakamura
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Måtte snu - er fire timer forsinket

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærners kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Men forventet ankomst Sola er nå rundt kl 16 tirsdag.

  «Motor i stykker ved avgang. I orden nå. Vi er nok fire timer forsinket», skriver Wærner i en tekstmelding til Nils Marius Otterstad mandag kveld.

  Otterstad er prosjektleder for verdenscupen i hundekjøring og pressekontakt i forbindelse med Wærners hjemkomst.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal