Meek om UFC-kontrakt: – Ingen hindre

MMA-utøveren Emil Weber Meek har ennå ikke «landet» etter seieren i helgen. Nå gjenstår det formaliteter før han får oppfylt sin store drøm, ifølge ham selv.

Emil Weber Meek

STORSEIER: Emil Weber Meek jubler med supporterne «Valhalla army» etter seieren mot Rousimar Palhares i Italia i helgen.

Lørdag kveld knuste Emil Weber Meek det som var storfavoritten etter bare 46 sekunder i «buret», under MMA-stevnet i Italia. Brasilianske Rousimar Palhares hadde fire seire på rad.

Det fikk en brå slutt mot nordmannen.

– Denne seieren var det beste som kunne skjedd meg. Jeg har tenkt litt på hva som ville skje om jeg hadde vunnet denne kampen. Nå har det skjedd. Det er en veldig rar opplevelse egentlig. Det er helt fantastisk, sier Meek til NRK på telefon fra Italia.

FRAMTID: Meek nærmer seg en UFC-avtale etter seieren i helgen.

Nærmer seg det gjeveste innenfor MMA

Etter knockout-seieren i helgen er veien for at han blir tatt inn i varmen i Ultimate Fighting Championship (UFC) blitt langt kortere.

UFC er verdens største organisasjon som arrangerer mixed martial arts-kamper.

Der blir han i så fall en verdensstjerne. Ifølge han selv er det kort vei til det ypperste selskap for en MMA-utøver.

– Det er ingen hindre. Nå er det bare formaliteter før alt er på plass. Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skal skje, mener en overbevist Meek.

– Har hele pakka

MMA-ekspert Torstein Sandaa-Johansen var over seg av lovord etter seieren, men understreker at det ikke er «bare bare» å bli en del av UFC.

Torstein Sandaa-Johansen

EKSPERT: Torstein Sandaa-Johansen er blant annet programleder for MMA-revyens podcast.

– Det vil jo alltid være hindre, for man kommer bare inn når ledelsen synes man er interessant nok. Men Emil har gjort det han kan nå, så får de se om de synes han hører hjemme i UFC, sier han.

– Tror du det skjer?

– Ja, jeg tror det. Det fordi Emil har hele pakka. Han har både evnene og stilen til å skape interesse rundt seg selv som person. MMA er ikke bare en sportsliga. Underholdningsaspektet har veldig mye å si, poengterer Sandaa-Johansen.

Har ikke signert noe

Meek har fått mye oppmerksomhet etter kampen og gratulasjonene tikker inn. Også fra UFC.

– Jeg har fått eposter fra alle de store forbundene nå. I tillegg har jeg fått gratulasjoner fra Joseph Silva som er talentspeider i UFC. Der skal jeg selvfølglig følge opp kontakten.

Foreløpig har han ikke signert noen avtaler.

Jeg har ikke signert noe som helst, men jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal være der etter den prestasjonen i helgen.

Nå skal han slappe av noen dager i Italia før han kommer hjem igjen til Norge på onsdag.