NRK Meny
Normal

Meek før UFC-debuten: – Jeg skal slite ham ut og slå ham i ansiktet

Emil Weber «Vallhall» Meek (28) frykter ikke Jordan Mein (27) før UFC-debuten natt til søndag.

Emil Meek

TRENT HARDT: I åtte uker har Emil Weber Meek trent hardt for å forberede seg til kampen mot Jordan Mein.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det har vært åtte intense uker under et strengt kosthold-, søvn- og treningsregime.

I et treningsstudio i en kjeller i Oslo har den norske MMA-stjernen Emil Weber Meek forberedt seg til UFC-debuten. Det aller ypperste innen MMA. Der de tøffeste av de tøffeste og de råeste av de råeste utøverne befinner seg.

I Toronto skal han inn i «buret» mot hjemmehåpet og den mer erfarne Jordan Mein. Kanadieren hadde egentlig lagt opp, men er nå tilbake i UFC.

– Skal slite ham ut og slå ham i ansiktet

Meek frykter ikke Mein før debuten.

– Mein er en rutinert mann. Han har vært i UFC lenge og han har over 40 kamper. Han er et stort steg opp for meg i konkurranse. Han er god i alt. Det blir en veldig stor utfordring for meg. Slår jeg ham er jeg fort oppe i topp ti i verden, sier Meek til NRK.

– Hvordan skal du slå Mein?

– Jeg skal slite ham ut og slå ham i ansiktet.

Etter 15 kamper som både amatør og proff sikret Meek seg billetten inn i UFC-sirkuset. Det gjorde han med å slå Rousimar Palhares. En av verdens tøffeste MMA-utøvere. Faktisk er brasilianske Palhares så tøff at han var utestengt fra UFC da han møtte Meek. Mot Mein blir det en litt annen kamp.

– Palhares var en spesialist. Han var god på noen få ting. Ikke det at han var dårlig på andre ting, men han er veldig god på én ting. Min stil passer godt i forhold til hans stil. Jordan Mein er også en «striker» slik som mange ser på at jeg er, forteller Meek.

Funnet en vinneroppskrift

En tøff kamp mot Mein blir det uansett, men 28-åringen tror likevel på en jevn og rettferdig kamp.

Emil Meek på pressekonferanse før UFC-debuten

KLAR: Emil Weber Meek er klar for å møte kanadiske Jordan Mein i UFC-debuten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– UFC er veldig seriøst og profesjonelt. Så hører dommere slik som alle andre på publikum. Kanskje han er har mer publikum enn meg der. Vi skal i alle fall ha 30 stykker fra Norge og Vallhall Army. Kanskje klarer de å overdøve de 19 970 andre som er der, sier Meek.

For at nordmannen skal gå seirende ut av duellen mot kanadieren har han dratt bort ti dager i forkant. Det for å få vekk jetlag og bli vant til en ny tidssone.

– Jeg har funnet en vinneroppskrift og det er å ha med meg gode mennesker rundt meg når jeg er der nede. Og ha det gøy. Det er veldig viktig å nyte øyeblikket når du er der nede, avslutter nordmannen.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn