NRK Meny
Normal

Meek før UFC-debuten: – Jeg skal slite ham ut og slå ham i ansiktet

Emil Weber «Vallhall» Meek (28) frykter ikke Jordan Mein (27) før UFC-debuten natt til søndag.

Emil Meek

TRENT HARDT: I åtte uker har Emil Weber Meek trent hardt for å forberede seg til kampen mot Jordan Mein.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det har vært åtte intense uker under et strengt kosthold-, søvn- og treningsregime.

I et treningsstudio i en kjeller i Oslo har den norske MMA-stjernen Emil Weber Meek forberedt seg til UFC-debuten. Det aller ypperste innen MMA. Der de tøffeste av de tøffeste og de råeste av de råeste utøverne befinner seg.

I Toronto skal han inn i «buret» mot hjemmehåpet og den mer erfarne Jordan Mein. Kanadieren hadde egentlig lagt opp, men er nå tilbake i UFC.

– Skal slite ham ut og slå ham i ansiktet

Meek frykter ikke Mein før debuten.

– Mein er en rutinert mann. Han har vært i UFC lenge og han har over 40 kamper. Han er et stort steg opp for meg i konkurranse. Han er god i alt. Det blir en veldig stor utfordring for meg. Slår jeg ham er jeg fort oppe i topp ti i verden, sier Meek til NRK.

– Hvordan skal du slå Mein?

– Jeg skal slite ham ut og slå ham i ansiktet.

Etter 15 kamper som både amatør og proff sikret Meek seg billetten inn i UFC-sirkuset. Det gjorde han med å slå Rousimar Palhares. En av verdens tøffeste MMA-utøvere. Faktisk er brasilianske Palhares så tøff at han var utestengt fra UFC da han møtte Meek. Mot Mein blir det en litt annen kamp.

– Palhares var en spesialist. Han var god på noen få ting. Ikke det at han var dårlig på andre ting, men han er veldig god på én ting. Min stil passer godt i forhold til hans stil. Jordan Mein er også en «striker» slik som mange ser på at jeg er, forteller Meek.

Funnet en vinneroppskrift

En tøff kamp mot Mein blir det uansett, men 28-åringen tror likevel på en jevn og rettferdig kamp.

Emil Meek på pressekonferanse før UFC-debuten

KLAR: Emil Weber Meek er klar for å møte kanadiske Jordan Mein i UFC-debuten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– UFC er veldig seriøst og profesjonelt. Så hører dommere slik som alle andre på publikum. Kanskje han er har mer publikum enn meg der. Vi skal i alle fall ha 30 stykker fra Norge og Vallhall Army. Kanskje klarer de å overdøve de 19 970 andre som er der, sier Meek.

For at nordmannen skal gå seirende ut av duellen mot kanadieren har han dratt bort ti dager i forkant. Det for å få vekk jetlag og bli vant til en ny tidssone.

– Jeg har funnet en vinneroppskrift og det er å ha med meg gode mennesker rundt meg når jeg er der nede. Og ha det gøy. Det er veldig viktig å nyte øyeblikket når du er der nede, avslutter nordmannen.

Siste nytt

 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP
 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale