Woodward ferdig som Manchester United-direktør

Manchester United-direktør Ed Woodward gir seg i klubben etter 2021. Samtidig faller klubbens aksjekurs.

OBhfJ8xzmQI

FERDIG: Han har vært i klubben de siste 16 årene, men nå er en epoke snart over for Manchester United og direktør Ed Woodward.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Manchester United bekrefter nyheten på sine nettsider tirsdag kveld.

– Jeg er ekstremt stolt over å ha tjenestegjort for United, og det har vært en ære å få jobbe for verdens største fotballklubb de siste 16 årene, sier Woodward.

Woodwards oppsigelse kommer samtidig som superligaen ser ut til å falle sammen nesten like raskt som planene oppstod.

Først kom rapportene om at Chelsea ønsker å trekke seg, og et par timer senere bekreftet Manchester City at de bryter med superligaen.

Fullroser Solskjær

Lokalavisen Manchester Evening News skriver at Woodward leverte oppsigelse, men gikk med på å fortsette i jobben ut 2021.

Chelsea

KAOTISK: Slik så det ut utenfor Stamford Bridge tirsdag kveld. Chelsea-supportere protesterte mot superliga-planene, og nå skal de etter rapportene ha blitt hørt.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Dette skriver også BBC.

– Vi har investert mer enn én milliard pund (over 11 milliarder kroner) i troppen i løpet av min periode, og jeg er særlig henrykt over fremskrittene spillerne har gjort under den skarpe ledelsen til Ole Gunnar Solskjær og hans trenerteam de to siste årene, sier Woodward.

Woodward, som har vært direktør i åtte år, skal ha planlagt å trappe ned etter inneværende år, og klubben hevder annonseringen kun er fremskyndet, ifølge Manchester Evening News.

– Selvfølgelig sier de at dette er noe de har vært enige om for lengst. Tilfeldigvis kommer den offentliggjøringen samtidig med at hele superligaprosjektet er på vei over i det totale kaos, og med den historien stuper aksjekursen til Manchester United nå på kvelden. Det er et språk de amerikanske eierne forstår, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

Sky News er blant mediene som rapporterer at aksjekursen stupte tirsdag kveld norsk tid:

Laster Twitter-innhold

TalkSPORT og The Independent rapporterte først at også Juventus-formann Andrea Agnelli trekker seg tirsdag kveld, men andre medier, deriblant The Athletic, opplyser at klubben benekter dette.

Demonstrerte før kamp

Det var Chelsea som først skal ha startet arbeidet med å trekke seg. Nyheten kom mens hundrevis av klubbens tilhengere demonstrerte utenfor Stamford Bridge i timene før hjemmekampen mot Brighton tirsdag kveld.

Det var kaotiske scener da tilhengere blokkerte gata der spillerbussen skulle komme.

Klubblegenden Petr Cech, som nå har en administrativ stilling i klubben, prøvde å overtale dem til å flytte seg og slippe bussen inn.

Kampen ble et kvarter forsinket på grunn av protestene.

– Det samlede presset har vært veldig tydelig og klart, og jeg synes det er en ønsket og bra utvikling som nå skjer hvis dette går i vasken, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

Siste nytt

 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP
 • Real Madrid utnyttet ikke mulighet

  Real Madrid kunne kommet à jour med byrival Atlético, men de ble bare 2-2 mot Sevilla i La Liga søndag. Toni Kross ordnet den viktige 2-2-scoringen helt på tampen.

  Det er ekstremt tett i toppen med Atlético Madrid to poeng foran Real Madrid og Barcelona. Sevilla ligger seks poeng bak på fjerdeplassen. Det gjenstår tre serierunder.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Zlatan ut med skade i Milan-seier

  Milan kjørte over Juventus og vant hele 3-0 på bortebane i Serie A søndag kveld. Brahim Díaz sendte Milan i ledelsen på overtid i første omgang. Deretter var det to kjappe mål i det 78. og 82. minutt av Ante Rebic og Fikayo Tomori som sørget for at resultatet ble 3-0.

  Det betyr at Milan inntok tredjeplassen på tabellen med 72 poeng tre serierunder før slutt. Juventus er nede på femteplass med 69 poeng, og dermed utenfor mesterligaplass.

  Zlatan Ibrahimovic måtte ut med skade i det venstre kneet i andre omgang, en det er uvisst hvor alvorlig skaden er. Skaden er dårlig nytt for Sverige én måned før EM-sluttspillet starter. Jens Petter Hauge satt på benken til Milan gjennom hele kampen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal