Hopp til innhold

Woodward ferdig som Manchester United-direktør

Manchester United-direktør Ed Woodward gir seg i klubben etter 2021. Samtidig faller klubbens aksjekurs.

OBhfJ8xzmQI

FERDIG: Han har vært i klubben de siste 16 årene, men nå er en epoke snart over for Manchester United og direktør Ed Woodward.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Manchester United bekrefter nyheten på sine nettsider tirsdag kveld.

– Jeg er ekstremt stolt over å ha tjenestegjort for United, og det har vært en ære å få jobbe for verdens største fotballklubb de siste 16 årene, sier Woodward.

Woodwards oppsigelse kommer samtidig som superligaen ser ut til å falle sammen nesten like raskt som planene oppstod.

Først kom rapportene om at Chelsea ønsker å trekke seg, og et par timer senere bekreftet Manchester City at de bryter med superligaen.

Fullroser Solskjær

Lokalavisen Manchester Evening News skriver at Woodward leverte oppsigelse, men gikk med på å fortsette i jobben ut 2021.

Chelsea

KAOTISK: Slik så det ut utenfor Stamford Bridge tirsdag kveld. Chelsea-supportere protesterte mot superliga-planene, og nå skal de etter rapportene ha blitt hørt.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Dette skriver også BBC.

– Vi har investert mer enn én milliard pund (over 11 milliarder kroner) i troppen i løpet av min periode, og jeg er særlig henrykt over fremskrittene spillerne har gjort under den skarpe ledelsen til Ole Gunnar Solskjær og hans trenerteam de to siste årene, sier Woodward.

Woodward, som har vært direktør i åtte år, skal ha planlagt å trappe ned etter inneværende år, og klubben hevder annonseringen kun er fremskyndet, ifølge Manchester Evening News.

– Selvfølgelig sier de at dette er noe de har vært enige om for lengst. Tilfeldigvis kommer den offentliggjøringen samtidig med at hele superligaprosjektet er på vei over i det totale kaos, og med den historien stuper aksjekursen til Manchester United nå på kvelden. Det er et språk de amerikanske eierne forstår, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

Sky News er blant mediene som rapporterer at aksjekursen stupte tirsdag kveld norsk tid:

Laster Twitter-innhold

TalkSPORT og The Independent rapporterte først at også Juventus-formann Andrea Agnelli trekker seg tirsdag kveld, men andre medier, deriblant The Athletic, opplyser at klubben benekter dette.

Demonstrerte før kamp

Det var Chelsea som først skal ha startet arbeidet med å trekke seg. Nyheten kom mens hundrevis av klubbens tilhengere demonstrerte utenfor Stamford Bridge i timene før hjemmekampen mot Brighton tirsdag kveld.

Det var kaotiske scener da tilhengere blokkerte gata der spillerbussen skulle komme.

Klubblegenden Petr Cech, som nå har en administrativ stilling i klubben, prøvde å overtale dem til å flytte seg og slippe bussen inn.

Kampen ble et kvarter forsinket på grunn av protestene.

– Det samlede presset har vært veldig tydelig og klart, og jeg synes det er en ønsket og bra utvikling som nå skjer hvis dette går i vasken, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

Siste nytt

 • Malacia nærmer seg United-overgang

  Nederlandske Tyrell Malacia blir høyst trolig Erik ten Hags første signering som Manchester United-manager. Backen ble mandag avbildet på treningsanlegget.

  Malacia har spilt hele sin profesjonelle karriere i barndomsklubben Feyenoord, der han har gjort sakene sine bra. Ifølge britiske medier blir 22-åringen snart presentert som United-spiller.

  Manchester Evening News og Daily Mail har bilde av nederlenderen på vei til klubbens treningsanlegg. The Athletic hevdet tidligere mandag at Malacia hadde blitt enig med United om de personlige betingelsene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Lisi Niesner / AP
 • Gabriel Jesus klar for Arsenal

  Brasil-angriperen Gabriel Jesus forlater Manchester City og slutter seg til ligarival Arsenal. Han er London-lagets tredje forsterkning i sommer.

  Overgangen ble bekreftet av Arsenal mandag. Kjøpssummen er rapportert å være på om lag 45 millioner pund. Det tilsvarer 542 millioner kroner.

  Jesus ble hentet til den lyseblå delen av Manchester i januar 2017, og har siden spilt en viktig rolle for Pep Guardiolas lag. I sesongavslutningen i 2018 scoret han målet som gjorde City historisk da klubben stoppet Premier League-sesongen på 100 poeng.

  Sist sesong ble brasilianeren ofte benyttet på kanten, og han noterte seg til slutt for like mange målgivende pasninger som nettkjenninger. (NTB)

  Gabriel Jesus
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Filip Ingebrigtsen står over VM

  Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra friidretts-VM i Eugene på grunn av en skade i akillesen.

  – Akillesproblemene jeg fikk i forkant av årets Bislett Games gjør at VM går uten meg. Når kroppen endelig fungerer er det kjedelig å bli satt ut av spill på grunn av en skade, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

  Den mellomste av de tre løpebrødrene skulle egentlig deltatt på 1500 meteren i VM sammen med yngstebror, Jakob, og Ferdinand Kvan Edman.

  Nå satser 29-åringen på å bli skadefri til EM i München i august. (NTB)

  Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste