Hopp til innhold

Woodward ferdig som Manchester United-direktør

Manchester United-direktør Ed Woodward gir seg i klubben etter 2021. Samtidig faller klubbens aksjekurs.

OBhfJ8xzmQI

FERDIG: Han har vært i klubben de siste 16 årene, men nå er en epoke snart over for Manchester United og direktør Ed Woodward.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Manchester United bekrefter nyheten på sine nettsider tirsdag kveld.

– Jeg er ekstremt stolt over å ha tjenestegjort for United, og det har vært en ære å få jobbe for verdens største fotballklubb de siste 16 årene, sier Woodward.

Woodwards oppsigelse kommer samtidig som superligaen ser ut til å falle sammen nesten like raskt som planene oppstod.

Først kom rapportene om at Chelsea ønsker å trekke seg, og et par timer senere bekreftet Manchester City at de bryter med superligaen.

Fullroser Solskjær

Lokalavisen Manchester Evening News skriver at Woodward leverte oppsigelse, men gikk med på å fortsette i jobben ut 2021.

Chelsea

KAOTISK: Slik så det ut utenfor Stamford Bridge tirsdag kveld. Chelsea-supportere protesterte mot superliga-planene, og nå skal de etter rapportene ha blitt hørt.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Dette skriver også BBC.

– Vi har investert mer enn én milliard pund (over 11 milliarder kroner) i troppen i løpet av min periode, og jeg er særlig henrykt over fremskrittene spillerne har gjort under den skarpe ledelsen til Ole Gunnar Solskjær og hans trenerteam de to siste årene, sier Woodward.

Woodward, som har vært direktør i åtte år, skal ha planlagt å trappe ned etter inneværende år, og klubben hevder annonseringen kun er fremskyndet, ifølge Manchester Evening News.

– Selvfølgelig sier de at dette er noe de har vært enige om for lengst. Tilfeldigvis kommer den offentliggjøringen samtidig med at hele superligaprosjektet er på vei over i det totale kaos, og med den historien stuper aksjekursen til Manchester United nå på kvelden. Det er et språk de amerikanske eierne forstår, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

Sky News er blant mediene som rapporterer at aksjekursen stupte tirsdag kveld norsk tid:

Laster Twitter-innhold

TalkSPORT og The Independent rapporterte først at også Juventus-formann Andrea Agnelli trekker seg tirsdag kveld, men andre medier, deriblant The Athletic, opplyser at klubben benekter dette.

Demonstrerte før kamp

Det var Chelsea som først skal ha startet arbeidet med å trekke seg. Nyheten kom mens hundrevis av klubbens tilhengere demonstrerte utenfor Stamford Bridge i timene før hjemmekampen mot Brighton tirsdag kveld.

Det var kaotiske scener da tilhengere blokkerte gata der spillerbussen skulle komme.

Klubblegenden Petr Cech, som nå har en administrativ stilling i klubben, prøvde å overtale dem til å flytte seg og slippe bussen inn.

Kampen ble et kvarter forsinket på grunn av protestene.

– Det samlede presset har vært veldig tydelig og klart, og jeg synes det er en ønsket og bra utvikling som nå skjer hvis dette går i vasken, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal