Hopp til innhold

Medier: – Ødegaard klar for Arsenal

Martin Ødegaard vender tilbake til London-klubben, ifølge overgangsguru Fabrizio Romano og VG.

Martin Ødegaard

PÅ VEI TILBAKE: Martin Ødegaard.

Foto: Dan Mullan / Reuters

VG skriver at overgangen, som er blitt varslet lenge, nå er i orden.

Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano rapporterer at Ødegaard har undertegnet en femårsavtale med Arsenal.

Det betyr at Ødegaard returnerer til klubben han var utlånt til i et halvt år fra januar 2020, og at Real Madrid-eventyret er over etter syv år og fire utlån.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp ser positivt på overgangen.

– Der vil han få tillit og ro etter det som har vært en ganske lang tid med mye usikkerhet. Han kommer til en klubb som ofte søker etter å nå ham med ball i beina, slik at han kan få være kreativ.

I Arsenal ble det to mål og to målgivende pasninger på 20 kamper, og allerede tidlig i låneperioden så manager Mikel Arteta kvaliteter han likte hos nordmannen.

Martin Ødegaard og Mikel Arteta

Martin Ødegaard har en høy stjerne hos Arsenal-trener Mikel Arteta.

Foto: Shaun Botterill / AFP

– Han er en ung leder. Han har vært her en kort stund, men han har tilpasset seg veldig raskt. Han får mer og mer respekt fra spillerne og trenerne og hans bidrag til laget vil øke fra uke til uke, sa Arteta til Sky Sports en snau måned inn i Ødegaards låneopphold.

Det gjorde det, og Arsenal-manageren la aldri skjul på at han ønsket Ødegaard på laget også etter at låneoppholdet var over.

– Å være et sted hvor man er selvskreven og får en kontinuerlig kamphverdag på et så høyt nivå er en nøkkel for Ødegaard, sier Torp.

Ødegaard signerte for Real Madrid i 2015, men ble aldri et fast inventar på førstelaget.

Det meste av spilletiden han har fått siden overgangen fra Strømsgodset har skjedd på utlån i Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad og Arsenal.

VG melder at prislappen skal ligge på mellom 365 og 420 millioner.

Om prisen stemmer vil han bli dyrere enn både Erling Braut Haaland og Sander Berge, med god margin.

Haaland gikk fra RB Salzburg til Borussia Dortmund for 208 millioner kroner, og Sander Berge fra Genk til Sheffield United for 240 millioner kroner.

Tallene er hentet fra Transfermarkt.

Siste nytt

 • Drømmetreff sendte Sverige ned

  Mannen som senket Norge på lørdag, Benjamin Sesko, scoret et vakkert mål på volley og sørget for at Slovenia klarte 1-1 mot Sverige tirsdag. Det sendte Sverige ned på nivå tre i nasjonsligaen, for de måtte vinne på hjemmebane for å beholde plassen.

  Emil Forsberg scoret svenskenes mål like før pause.

  Sesko
  Foto: Claudio Bresciani/TT / AP
 • U21-laget tapte for Spania

  Det norske U21-landslaget i fotball leverte ein godkjent kamp, men blei hakket for små mot eit sterkt spansk lag tysdag. Oppgjeret enda med 0-3-tap.

  Det spanske U21-landslaget var god matching for Leif Gunnar Smeruds utvalde før neste sommars EM-sluttspel. Spania er ingen kven som helst, og gjekk blant anna utan tap gjennom si EM-kvalifisering.

  Etter 38 minutt måtte keeper Kristoffer Klaesson i aksjon med ein flott beinparade på Rodrigo Riquelmes skot. På den etterfølgjande corneren fekk Jose Gragera stå umarkert inne i feltet og sette inn 1–0 frå kort hold.

  Abel Ruiz fekk det veldig enkelt inne i det norske feltet då han auka til 2–0 etter 51 minutt.

  På tampen fastsette Spania sluttresultatet til 3–0 då innbytar Hugo Novova fekk plass på kanten og sette ballen i mål ved første stolpe bak Klaesson.

  Kristoffer Klaesson
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Sykkelstjerne angrer på hotellbråket

  Sykkelstjernen Mathieu van der Poel tar selvkritikk etter at han havnet i klammeri med to tenåringsjenter og ble anholdt av politiet natten før VM-fellesstarten i Australia søndag.

  – Jeg holdt den ene jenta i armen, men det var absolutt ikke med hensikt å skade noen. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri har skadet noen, sier belgieren til avisen Het Niewsblad, ifølge NTB.

  – Det er mange historier om at jeg dytter og sånne ting. Det er absolutt ikke sant. Det var ikke det som skjedde, forteller 27-åringen.

  Mathieu van der Poel under VM-fellesstarten i Australia
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste