NRK Meny
Normal

Anklager Edvartsen for å være illojal: – Umulig å samarbeide med ham

Dommer Tore Hansen går hardt ut mot Svein Erik Edvartsen og hevder han har opptrådt illojalt.

Svein-Erik Edvartsen

FÅR KRITIKK: Dommer Svein-Erik Edvartsen får kritikk fra sine egne.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg føler at måten Svein-Erik Edvartsen har fremstått i denne perioden gjør at han har stilt seg foran gruppen og det opplever jeg som veldig illojalt. Det gjør at jeg har veldig vanskelig for meg å samarbeide med han i fremtiden, sier fjorårets cupfinaledommer Tore Hansen til NRK.

Jeg kan ikke stille opp på samme arena som han slik som han har fremstilt seg nå.

Dommer Tore Hansen

Dommer Tore Hansen mener Edvartsen har opptrådt illojalt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var TV 2 som først meldte at Edvartsen har kommet på kant med sine egne dommerkolleger, til tross for at konflikten med dommersjef Terje Hauge etter sigende ble løst i helgen.

– Det er en veldig uheldig sak, og det er ikke tvil om at det har påvirket seriestarten. Det er ikke moro å ha et halvt øye på det som står i media og vite at denne konflikten ligger mellom Edvartsen og dommerseksjonen. Det er ikke bra i det hele tatt, sier Hansen.

– Støtter ikke vinkling

Dommerforeningen går nå ut med støtte til Edvartsens motpart i konflikten, dommersjef Hauge.

– Den vinklingen som Edvartsen har lagt frem (i media), støtter ikke dommerne i det hele tatt, forteller Hansen.

Situasjonen er såpass anspent at Hauge nå har kalt inn samtlige dommere i Eliteserien, med assistentdommere, til et møte denne uken for å rense luften.

– Det er veldig mange dommere som har kontaktet meg og som har kontaktet andre og vist sin frustrasjon.

– For øyeblikket er det helt umulig å samarbeide med Edvartsen, sier dommeren.

– Konflikten stikker dypere

NRK vet at det er flere som deler samme syn som Hansen. Flere har uttrykt det overfor NRK i kveld. Også overfor TV 2 er det flere dommere som uttrykker seg kritisk til Edvartsen.

– Svein-Erik Edvartsens håndtering i media de siste ukene er i manges øyne svært uheldig, skriver dommer Tom Harald Hagen i en e-post.

Terje Hauge sier til kanalen at konflikten stikker dypere enn det som er blitt omtalt i media, og at han ikke ønsker å uttale seg nærmere om det på nåværende tidspunkt.

Edvartsen mistet før sesongen en av sine assistenter (Magnus Lundberg) til Svein Oddvar Moen, og han fikk ikke velge erstatter selv. Han mistet også Rune Pedersen som sin personlige mentor og fikk Hauge i stedet.

Etter konflikten har han ikke vært satt opp til noen av serierundene i Eliteserien, men etter søndagens enighet mellom Hauge og Edvartsen skal Hamar-dommeren dømme sitt første eliteserieoppgjør i den 7. serierunden.

– Utenfor vår kontroll

Nils Fisketjønn, leder for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, kommenterer utspillene fra dommerne slik:

– Utspillene som kommer nå er utenfor vår kontroll. Vi forholder oss til løsningsforslaget som vi presenterte fredag og som ble akseptert søndag, sier han.

Dommersjef Terje Hauge sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken før etter fellesmøtet med dommerne denne uken.

 • Det lyktes ikke NRK å få kontakt med Edvartsens advokat John Christian Elden eller Svein-Erik Edvartsen personlig onsdag. Til VG sier han at han ikke ønsker å kommentere saken nå.

Siste nytt

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag