Medaljevinnerne stod på podiet. Så ble lyset slukket og seremonien utsatt

DOHA/OSLO (NRK): Mutaz Essa Barshim tok vertsnasjonens første gull. Men da medaljen skulle deles ut, var stadion i ferd med å tømmes.

45827838

Tribunene var nesten tomme da høydehopperne skulle få sine medaljer. Da utsatte arrangøren hele seremonien.

Foto: Mike Egerton / Mike Egerton

Foran flere tusen mennesker tok Mutaz Essa Barshim Qatars første gull i friidretts-VM.

Men da Barshim stilte seg opp ved seierspallen for å motta gullet, var stadion så godt som tømt. Dermed bestemte arrangøren seg for å utsette hele seremonien til lørdag.

– Jeg er glad for at de utsatte seremonien. Jeg var ikke klar i dag, beina mine var vonde. Jeg er klar for å dra hjem å la dette synke inn, så kommer jeg tilbake i morgen, sier Barshim til NRK.

– Tror du at publikum ikke visste det var seremoni?

– Ja. I utgangspunktet var det i morgen, så flyttet de den til i dag. Jeg tror ikke folk hadde fått med seg det. Men jeg er glad for at de flyttet den tilbake.

Her går medaljevinnerne ned fra podiet uten å ha mottatt sine medaljer.

Slukket plutselig lyset

Frem til torsdag hadde stadion stort sett vært svært glissen mens friidrettsstjernene konkurrerte. Torsdag var det plutselig langt flere på tribunen. Fredag var det flere tusen som fulgte med.

NRK var på plass utenfor en av inngangene rundt 45 minutter før løpsstart. Det strømmet stadig til folk, fra tilsynelatende hele verden. Noen store grupper kom sammen, en gutteskoleklasse med 8-9-åringer kom på rekke og rad sammen med det som antakelig var lærere, det var familier med Qatar-flagg som sang og i fanzone var det stappfult med mennesker som var i god stemning.

Men i det siste øvelse var ferdig, tømtes stadion raskt. Da steg medaljevinnerne opp på podiet i den ene svingen. De stilte seg opp og alt var klart for utdeling. Plutselig ble lyset slukket rundt podiet.

Qatar Athletics Worlds

VANT GULL: Hjemmefavoritt Mutaz Essa Barshim vant gull i høyde fredag kveld.

Foto: Hassan Ammar / AP

Der og da var det full forvirring rundt hva som skjedde. Den offisielle sendingen filmet ikke podiumseansen. Så kom beskjeden om at seremonien var utsatt til lørdag.

– Det betyr ikke noe for meg at de flyttet den. Om det er i dag eller i morgen, jeg skal få gull uansett, smilte Barshim til NRK.

Mister flyet hjem

For bronsevinner i høydekonkurransen, Ilya Ivanyuk, fører utsettelsen til en aldri så liten utfordring. Han hadde nemlig flybillett hjem til Russland på lørdag.

– Jeg er ikke lei meg. Det er ikke dumt. Når vi ikke kan ha medaljeseremonien i dag, kan vi gjøre det i morgen på et full stadion, sier Ivanyuk til NRK.

– Når har du fly hjem?

– Det er ikke mitt problem. Det er treneren og teamet min sitt problem. Jeg hadde planlagt å dra i morgen, men det kan jeg ikke på grunn av medaljeseremonien.

Også medaljeseremonien på 3000 meter hinder er utsatt til lørdag.

– Jeg bryr meg ikke om det. Jeg er verdensmester, så at det er utsatt gjør ikke noe for meg. På sånne arrangementer er det fint å motta medaljene når det er tilskuere tilstede, sier verdensmester Conseslus Kipruto.

Siste nytt

 • Sørloth fra start for første gang

  Alexander Sørloth får starte for RB Leipzig for første gang siden overgangen for noen uker siden. De møter Hertha i Bundesligaen lørdag.

  Det har stormet rundt Sørloth denne uken, etter at det kom frem at han var i en opphetet diskusjon med landslagstrenerne til Norge, som endte i en konflikt. Dette skjedde etter kampen mot Serbia for snart to uker siden.

  Laster Twitter-innhold
 • King fra start igjen

  Joshua King er i Bournemouths startellever for første gang denne sesongen i bortekampen mot Watford.

  Nordmannen starter på topp i en 5-3-2-formasjon sammen med Arnaut Danjuma.

  Spissen ønsket en overgang til en klubb på toppnivå etter at Bournemouth rykket ned til andre nivå denne sesongen, men ble ikke solgt før fristen 16. oktober. I forbindelse med dette har King fått lite spilletid, noe som har skapt en viss bekymring for hans spill for det norske landslaget, hvor han er en sentral brikke.

  Det er to av lagene som rykket ned fra Premier League sist sesong som møtes i Stor-London lørdag. Watford ligger på 3.-plass i den engelske mesterskapsserien, mens Bournemouth er nummer fire.

  ayt4EF_sTn4
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Tennis-komet i karantene

  Den nybakte Roland-Garros-mesteren Iga Swiatek er i koronakarantene etter å ha mottatt en hedersbevisning av Polens president Andrzej Duda.

  Presidenten fikk påvist koronaviruset bare timer etter møtet.

  Hun sier at hun ikke har symptomer så langt.

  3XT-IdcSDG8
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal