NRK Meny
Normal

Jansrud om fjerdeplassen: – Dritkjipt

Kjetil Jansrud kjørte for olympisk gull. Men han spolerte sin enorme gullmulighet. Det endte med den sure fjerdeplassen.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud hadde sjansen. Men han klarte ikke å gripe den

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Jansrud hadde mulighetene da han stod igjen som sistemann av de 30 beste på toppen. Han gav alt, men det gikk for sakte. Da han krysset målstreken, lyste fjerdeplassen mot ham. Han var 1,06 bak vinneren Sandro Viletta, 0,59 bak Christof Innerhofer på bronseplass.

– Er det mulig? utbrøt en skuffet NRK-kommentator Andreas Toft.

– Dritkjipt

– Dritkjipt, sa Jansrud til TV 2. Han var skuffet.

– Jeg skjønte det kom til å bli vanskelig, men jeg hadde håpet på medalje, a han til NRKs reporter.

Jansrud innrømmer at det har vært lite med slalåmtreningen de siste tiden. Han har trent bare et par ganger de siste dagene før denne konkurransen.

– Jeg er nok litt for temposvak. Men med så mange av de beste som kjørte ut, var sjansen absolutt til stede. Men jeg er nok litt for temposvak i slalåm, og så mangler jeg den ryggmargsrefleksen som trengs når 29 løpere har kjørt foran deg og det er blitt gropete, sier Jansrud.

Da nordmannen startet, hadde han 1, 64 sekunder til gode på den overraskende lederen fra Sveits.

Slik utviklet kombinasjonsslalåmen seg

Ledet etter utfordelen

Jansrud ledet kombinasjonen etter utfordelen etter et svært godt renn, og startet derfor sist av de 30 beste. Men han bare 14 hundredeler til gode på Ondrej Bank.

Slalåmspesialist Kostelic ble regnet som den farligste av konkurrentene med bare 93 hundredeler å ta igjen på nordmannen. Han fikk det heller ikke helt til, men klarte likevel sølvet.

Aksel Lund Svindal fikk det ikke helt til i utfordelen, og slet også sterkt i slalåmdelen. Han var langt etter lederen da han kom i mål og endte på åttendeplass.

Svindal stolt av laginnsatsen

– Jeg er skuffet, men både Kjetil og Aleksander har mer grunn til å være skuffet, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

Han sier likevel at han ikke regner seg som "superskuffet".

– Men jeg er stolt av laget likevel. Da seks mann stod igjen på toppen, var tre av dem nordmenn. Det er sterkt, selv om medaljene glapp for oss alle, sa Svindal.

OL-debutant Aleksander Aamodt Kilde lå på en imponerende fjerdeplass etter utfor. Men etter slalåmdelen hektet han i én av de første portene. Han prøvde å kjøre videre likevel, men hektet enda en gang og gav opp.

– Jeg vill gasse på og hadde lyst på en god plassering, helst medalje. Men når man gir bånn gass, skjer det fort småting, og det var det som skjedde i dag. Jeg trordde slalåmen min skulle være god nok til å hevde meg mot de gutta her, sa Kilde til NRK.

– Jeg ble ltt bakpå og klarte ikke å komme inn igjen, forklarte han.

Gigantisk oddsbombe

Sandro Viletta

Sandro Viletta fra Sveits tok et meget overraskende OL-gull

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Vilettas seier var en oddsbombe av de store. Han har bare én pallplass i verdenscupen i hele karrieren. Den kom i super-G i Beaver Creek i desember 2011, da han vant.

Denne sesongen er fjerdeplassen i kombinasjonen i Wengen midt i januar hans beste resultat. I spesialrenn har han ikke vært blant de 20 beste i noe verdenscuprenn denne vinteren.

Favorittene måtte gi tapt den ene etter den andre i slalåm-omgangen. Ted Ligety tapte mye og havnet et stykke nede på lista, Alexis Pinturault kjørte ut. Heller ikke Bode Miller klarte å klatre til topps, amerikaneren ble nummer seks.

Den 28 år gamle gullvinneren var 0,34 sekund foran sølvvinner Ivica Kostelic og 0,47 foran Christof Innerhofer på bronseplass.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, superkombinasjon for menn» i nytt vindu

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune