Medaljen glapp for curlingherrene

Den norske herrelaget i curling tapte 4-10 mot Italia i kampen om bronsemedaljen i curling-EM på Lillehammer lørdag.

Dermed reiser Skip Steffen Walstad og hans lag hjem uten medalje fra mesterskapet på hjemmebane. De har uansett sikret VM-plass neste år, melder NTB.

Curlinglaget
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Aspenes tok EM-gull - plantet flagget på målstreken

  Sverre Dahlen Aspenes herjet med konkurrentene i vindfylte Arber og tok EM-gull på jaktstarten lørdag.

  Han feiret med å plante det norske flagget på målstreken.

  – Det er bare å gratulere til Sverre som virkelig har slått gjennom som seniorløper denne sesongen, utbrøt NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith etter siste skyting.

  Erlend Bjøntegaard tok gullet på sprinten, men tok den sure fjerdeplassen på jaktstarten.

 • Kalvå ut av OL-troppen – Haga inn

  Det opplyste Norges Skiforbund lørdag morgen.

  Sammen med Heidi Weng testet Anne Kjersti Kalvå positiv på koronaviruset tidligere denne uken under landslagets siste høydesamling før OL i italienske Seiser Alm.

  Ettersom det er både tvil og usikkerhet om Weng og Kalvå rekker OL som starter neste uke og for damenes del er ferdig 19. februar, har landslagsledelsen gjort tøffe prioriteringer. De har bestemt at Kalvå ikke får delta.

  «I forbindelse med smittesituasjonen i den norske OL-troppen, har vi behov for å sikre nok utøvere til distansene under lekene».

  Inn kommer Ragnhild Haga, skriver Norges Skiforbund, og legger til at Heidi Wengs situasjon avventes nærmere. Det norske damelandslaget reiser etter planen med charterfly fra Zürich den 1. februar.

  UqA5khL495Y
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Her forlater landslaget hotellet

  Emil Iversen, Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg og deler av støtteapparatet satte kursen til flyplassen i Verona i denne bussen tidlig lørdag morgen.

  – Det blir godt å komme hjem til Norge nå. Det har vært en ganske spesiell pre-camp kan du si, sier Emil Iversen til NRK.

  Han legger ikke skjul på at de siste dagene har vært veldig merkelige preget av mye usikkerhet. Samtidig så prøver han å dreie fokuset over på lagfølelsen.

  – Det handler om å ikke bruke for mye energi på det, og se på oss som et lite lag. Vi som tester negativt for bare prøve å holde motet oppe og gå litt for landet og for hele laget, fortsetter den regjerende verdensmesteren på femmil.

  Men han har fortsatt ikke noe håp om at han skal gå åpningsdistansen.

  – Det må nok være tre-fire forfall til før jeg er aktuell til tremila, sier Iversen

  Johannes Høsflot Klæbo ble på fredag sendt hjem fra Seiser Alm i privatfly.

  Emil Iversen
  Foto: Mikal Emil Aaserud / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal