Medaljen ble borte

Jule Bonnevie-Svendsen lå an til VM-medalje etter feilfri skyting på sprinten. Men så bommet hun på løypa inn mot mål, og ble nummer åtte.

Tora Berger og Solveig Rogstad
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Dermed ble Tora Berger best av de norske. Hun endte på fjerdeplass, 30 sekunder bak vinner Andrea Henkel.

Nett-TV: Sammendrag av løpet

Startliste og resultater

Bonnevie-Svendsen gikk ut fra siste skyting som nummer tre. Men farten var ikke helt på tiopp i sporet på den siste runden.

I tillegg gikk hun - som flere andre - feil inn mot mål. Hun måtte snu og gå noen meter tilbake, og dermed falt hun nedover den jevne resultatlista.

Hun ble til slutt nummer åtte, 39 sekunder bak vinneren, og 16 sekunder fra pallen. Selv mener hun at hun tapte mellom fem og åtte sekunder på feilmanøveren.

Alt om skiskytter-VM i Östersund

Råtten

- Jeg følte meg råtten i kroppen, så dette hadde jeg ikke ventet for fem øre, sa hun til NRK. - Det var utrolig deilig å se fem blinker gå rett ned, la hun til. 

- Men jeg var sliten da jeg gikk ut på siste runden. At jeg bommet på veien inn mot mål var fordi jeg var nærmest i ørska, sier hun.

Grov bom

Tora Berger ble dermed best av de norske, og endte på fjerdeplass. Hun skjøt ni prikkfrie skudd, men bommet grovt på det siste liggendeskuddet. Selv mener hun at hun mistet medaljen på det.

- Det kan jeg bare skylde meg selv for. Jeg ødela for meg selv, sa Berger til NRK.

Solveig Rogstad bommet også én gang i sin VM-debut.

- Jeg var ikke nervøs, og er egentlig fornøyd, sier hun til NRK, og legger til at hun gleder seg til jaktstarten søndag.

Andrea Henkel vant og tok sin 13. VM-seier. Hun var 12,7 sekunder foran sølvvinner Albina Akhatova og 23,2 foran bronsevinner Oksana Khvostenko.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal