NRK Meny
Normal

Medaljen ble borte

Jule Bonnevie-Svendsen lå an til VM-medalje etter feilfri skyting på sprinten. Men så bommet hun på løypa inn mot mål, og ble nummer åtte.

Tora Berger og Solveig Rogstad
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Dermed ble Tora Berger best av de norske. Hun endte på fjerdeplass, 30 sekunder bak vinner Andrea Henkel.

Nett-TV: Sammendrag av løpet

Startliste og resultater

Bonnevie-Svendsen gikk ut fra siste skyting som nummer tre. Men farten var ikke helt på tiopp i sporet på den siste runden.

I tillegg gikk hun - som flere andre - feil inn mot mål. Hun måtte snu og gå noen meter tilbake, og dermed falt hun nedover den jevne resultatlista.

Hun ble til slutt nummer åtte, 39 sekunder bak vinneren, og 16 sekunder fra pallen. Selv mener hun at hun tapte mellom fem og åtte sekunder på feilmanøveren.

Alt om skiskytter-VM i Östersund

Råtten

- Jeg følte meg råtten i kroppen, så dette hadde jeg ikke ventet for fem øre, sa hun til NRK. - Det var utrolig deilig å se fem blinker gå rett ned, la hun til. 

- Men jeg var sliten da jeg gikk ut på siste runden. At jeg bommet på veien inn mot mål var fordi jeg var nærmest i ørska, sier hun.

Grov bom

Tora Berger ble dermed best av de norske, og endte på fjerdeplass. Hun skjøt ni prikkfrie skudd, men bommet grovt på det siste liggendeskuddet. Selv mener hun at hun mistet medaljen på det.

- Det kan jeg bare skylde meg selv for. Jeg ødela for meg selv, sa Berger til NRK.

Solveig Rogstad bommet også én gang i sin VM-debut.

- Jeg var ikke nervøs, og er egentlig fornøyd, sier hun til NRK, og legger til at hun gleder seg til jaktstarten søndag.

Andrea Henkel vant og tok sin 13. VM-seier. Hun var 12,7 sekunder foran sølvvinner Albina Akhatova og 23,2 foran bronsevinner Oksana Khvostenko.

Siste nytt

 • Cramer fortsetter i Russland

  Markus Cramer fortsetter som trener for det russiske langrennslandslaget, melder nyhetsbyrået Tass. Tyskeren har signert en avtale som strekker seg til OL i 2022.

  – Han har gjort en strålende jobb, sier Jelena Välbe til Tass.

  Markus Cramer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid